Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 juni 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Sparks Haarlem voert winning streak op
English
HAARLEM / ALKMAAR - Oolders Omaco Sparks Haarlem verlengde zondag hun winning streak naar negen wedstrijden door tweemaal te winnen vs. Jong Oranje, maar had een extra inning nodig om de opener te winnen. Alcmaria Victrix was succesvol in een inhaal double-header vs. Olympia Haarlem en won tweemaal.Jong Oranje vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem
In Haarlem won Oolders Omaco Sparks Haarlem met 3-0 en 8-0 vs. Jong Oranje en heeft nu negen wedstrijden op rij in winst omgezet. In de opener besliste de Haarlemse ploeg het duel pas in de achtste, terwijl het er slechts vijf nodig had om het tweede duel af te sluiten.


...Dagmar Bloeming...
...One-Hitter...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In Game 1, bereikte Sparks Haarlem het derde honk driemaal in de reguliere zeven innings en kwam tot zeven honkslagen, maar wist niet te scoren. De drie speelsters die het derde honk bereikten waren de drie beste slagvrouwen van Sparks Haarlem, Julie Owen, Virginie Anneveld en Areke Spel. In de tweede inning sloeg Owen (de beste slagvrouw in de Hoofdklasse met een gemiddelde van .477) een honkslag met één uit en stal het tweede honk, waarna ze opschoof na een fout. In de vierde opende Anneveld (die Owen volgt het een .474 slaggemiddelde) met een honkslag en bereikte het derde honk na een OSS en een vangbal. In de zesde sloeg Spel een honkslag met één uit en schoof op naar het derde honk na een grounder en een wilde worp, maar ook zij strandde.

Jong Oranje had al in de eerste inning kunnen toeslaan, want toen kreeg de ploeg drie honkloopsters. Lead-off hitter Lotte Zijlstra bereikte het honk na een fout, maar ging toen uit in een dubbelspel, nadat volgende slagvrouw Cindy van der Zanden op fout gebied was uitgevangen. Hierna kreeg Lueji Petchkovsky Morais drie slag, maar bereikte het honk na een doorgeschoten bal. Echter, even later werd ze bij het tweede honk uitgeschakeld, nadat ze eerste was opgeschoven na een stootslag-honkslag van Mariëlle Vleugels.

In de derde inning kreeg Jong Oranje de eerste twee slagvrouwen op het honk op Kirsten Scheele toen Floor van Dijk en Lynn Dollekamp beiden een honkslag sloegen, maar toen volgden een 'force out' en twee strikeouts.

Sparks Haarlem besliste het duel daarna door driemaal te scoren in de achtste inning op Eva Voortman. Tie-break loopster Beau van Gelder schoof op na een OSS van Chantal Versluis en scoorde daarna op een opofferingsslag van Virginie Anneveld. Hierna sloegen Areke Spel, Debby Connor en Julie Owen allen een honkslag en brachten zo het volgende punt binnen. Vervolgens kreeg Nathalie Timmermans vier wijd, waarna een wilde worp tot het derde punt leidde.

In Game 2 opende Sparks Haarlem de score in de eerste inning toen Chantal Versluis begon met vier wijd, het tweede en het derde honk stal en scoorde na een honkslag van Virginie Anneveld. Het tweede punt werd toegevoegd in de tweede inning toen Shannah van der Kaaij opende met een driehonkslag en scoorde na een OS van Beau van Gelder.

Sparks brak het duel daarna open met een 6-run rally in de vierde inning op drie werpsters. Vier van de punten waren onverdiend, want die werden gescoord toen er met twee uit een vangfout in het midveld werd gemaakt. In deze inning leverde Areke Spel een 2-run single af.

Jong Oranje werd op slechts één honkslag gehouden door Dagmar Bloeming. Na de eerste negen slagvrouwen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Bloeming een lead-off single tegen van Lisa Waasdorp in de vierde inning, maar hierna schakelde ze de volgende vijf slagvrouwen weer in volgorde uit.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays
Stand & ProgrammaAlcmaria Victrix vs. Olympia Haarlem
In Alkmaar won Alcmaria Victrix tweemaal vs. Olympia Haarlem, 2-1 en 6-4, om hun derde plek op de ranglijst te versterken. Deze wedstrijden stonden aanvankelijk op het programma voor 28 mei, maar werden toen afgelast vanwege regen, waarbij Game 1 in de tweede helft van de eerste inning werd gestaakt.

Na twee puntloze innings, waarin Alcmaria twee loopsters achterliet in de eerste inning, scoorde de thuisploeg tweemaal in de derde slagbeurt op Amanda Lindsey. Maaike Blaauwgeers begon met een stootslag-honkslag, waarna de snelle Kimberly Jones volgde met een inside-the-park-homerun om de stand op 2-0 te brengen. Voor Alcmaria bleken dit hun enige twee runs, maar dat was genoeg.


...Kimberly Jones...
...inside-the-park-homerun...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Alcmaria-pitcher Femke van Dusschoten zag Olympia in zes van de zeven innings het honk bereiken, maar stond slechts één punt toe. Nadat Olympia een loopster achterliet in elk van de eerste drie innings en met 2-0 achterstond, scoorde het een punt in de eerste helft van de vierde inning. Dinet Oosting begon met een honkslag, schoof op na een OSS van Maranca Ham en bereikte het derde honk toen Amanda Lindsey een honkslag sloeg. De honken kwamen vol toen Rosanne de Vries vier wijd kreeg. Het punt werd daarna gescoord na een opofferingsslag van Lisanne van de Berg, maar de andere twee loopsters bleven achter toen een strikeout de slagbeurt afsloot.

In de zesde inning liet Olympia een loopster op het derde honk achter en in de zevende een loopster op het tweede honk. Met het gelijkmakende punt op het tweede honk in de zevende sloot Femke van Dusschoten het duel af met drie slag voor Elena Leon en dat was haar 13e strikeout in het duel.

In Game 2 nam Olympia een 2-0 voorsprong door punten te scoren in de eerste en derde slagbeurt, maar verzuimde de voorsprong vast te houden. In de eertse sloeg Dinet Oosting een honkslag na een dubbelspel en ging scoren na een doorgeschoten bal, maar ook bleven twee loopsters achter. In de derde kreeg Olympia de honken vol met één uit. Elena Leon opende met een honkslag, waarna Dinet Oosting met één uit een honkslag sloeg en Maranca Ham vier wijd kreeg na een werpsterwissel. De voorste loopster scoorde toen na een wilde worp, maar de andere twee strandden, want werpster Jessie van Aalst schakelde de volgdende twee slagvrouwen met drie slag uit.

Alcmaria Victrix draaide het duel daarna om in de tweede helft van de derde inning op Amanda Lindsey, die haar vierde complete wedstrijd van het weekeinde gooide en de Hoofdklasse nu aanvoert met 14. De ploeg zorgde snel voor volle honken. Maaike Blaauwgeers en Kimberly Jones begonnen met honkslagen, waarna iedereen safe was op een velderskeus-grounder van Anne Blaauwgeers. Met één uit leverde Kym Turnell een 2-run single af die de stand in evenwicht bracht, waarna een grounder van Jessie van Aalst er 3-2 van maakte in het voordeel van de thuisploeg.

Alcmaria voegde een punt toe in de vijfde toen Anne Blaauwgeers opende met een honkslag en scoorde na een opofferingsslag van Kym Turnell. Olympia pakte een punt terug in de zesde. Amanda Lindsey begon met een honkslag, waarna haar pinch-runner Annemiek van Rooijen het derde honk bereikte na een fout en scoorde op een honkslag van Rosanne de Vries.

In de 2e6 nam Alcmaria meer afstand door tweemaal te scoren. Noëmie Brandjes begon met vier wijd en scoorde met één uit toen er een fout werd gemaakt op een klap van Maaike Blaauwgeers. De laatste scoorde daarna het volgende punt na een OS van Kimberly Jones.

Olympia wist nog eenmaal te scoren in de zevende slagbeurt toen Elena Leon begon met vier wijd en scoorde op een one-out double van Dinet Oosting, maar het liet opnieuw twee loopster achter.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(19 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.