Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 februari 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Selectie Oranje bekend voor USA-trip
English
NIEUWEGEIN - Het Nederlands Softbal Team reist aanstaande maandag af naar Florida met een groep van 23 speelsters. Vandaag bevestigde Hoofd Coach Craig Montvidas zijn roster voor het trainingskamp van twee weken, waarin de ploeg ook een bezoek brengt aan Tennessee en daar twee double-headers speelt. De trip maakt deel uit van de voorbereidingen van de ploeg op het Europees Kampioenschap van dit jaar, dat in augustus zal plaatsvinden in ItalŽ en waar Oranje de titel zal verdedigen.

Landskampioen Sparks Haarlem is vertegenwoordigd door vijf speelsters, terwijl Iber Lengua Terrasvogels en Tex Town Tigers elk vier speelsters in de ploeg hebben. Alcmaria Victrix, dat dit seizoen terugkeert in de hoogste afdeling, heeft eveneens vier speelsters in de nationale ploeg voor de USA-trip. Drie speelsters op het roster spelen dit seizoen in de Italiaanse competitie.

NoŽmie Brandjes, Dinet Oosting, Laura Treurniet, Eva Voortman, Ginger de Weert en MarisŤla de Wind maken voor het eerst deel uit van een Oranje-selectie die aan een evenement deelneemt.

Anne Blaauwgeers (Central Arizona College), Nathalie Timmermans (Oklahoma City University( en Britt Vonk (University of California at Berkeley), die momenteel studeren op en spelen voor een Amerikaanse universiteit, voegen zich in Florida bij de ploeg. Pitcher Dagmar Bloeming maakt de trip vanwege studie-redenen niet mee.

Het Nederlands Team speelt de eerste van 14 wedstrijden op woensdag 2 maart vs. de University of Michigan. De wedstrijd wordt gespeeld op het Eddie C. Moore Sports Complex in Clearwater, de locatie waar de meeste wedstrijden worden gespeeld. Hierna speelt de ploeg dagelijks ťťn of twee wedstrijden tot en met zondag 13 maart.

In het weekeinde van 5 en 6 maart verblijft de ploeg in Knoxville (Tennessee) waar vier wedstrijden worden gespeeld in Sherri Parker Lee Stadium, het thuisveld van de University of Tennessee.

De selectie ziet er als volgt uit:

Pitchers (6):
Femke van Dusschoten, Laura Treurniet (beiden Alcmaria Victrix), Lindsey Meadows (Nuoro, ItaliŽ), Rebecca Soumeru (Sparks Haarlem), Eva Voortman (Centrals) en Ginger de Weert (Iber Lengua Terrasvogels).

Catchers (5):
Anne Blaauwgeers, NoŽmie Brandjes (beiden Alcmaria Victrix), Dinet Oosting (Olympia Haarlem), Nathalie Timmermans (Sparks Haarlem) en Karin Tuk (Tex Town Tigers).

In/Outfielders (12):
Virginie Anneveld, Areke Spel, Chantal Versluis (allen Sparks Haarlem), Nathalie Gosewehr (Caserta, ItaliŽ), Saskia Kosterink (Bollate, ItaliŽ), Nadine Marinus, Merel Oosterveld, Britt Vonk (allen Tex Town Tigers), Solange Starrenburg, MarisŤla de Wind, Meike Witteveen (allen Iber Lengua Terrasvogels) en Fabienne van Uden (Twins).

Coaching Staff:
Craig Montvidas (Hoofd Coach), Karen Marr (Coach), Nathalie Franssen (Coach).

(24 februari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.