Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Opnieuw tweemaal verlies Tex Town Tigers
English
ENSCHEDE / ALKMAAR - Op maandag diende Oolders Omaco Sparks Haarlem Tex Town Tigers opnieuw twee ruime nederlagen toe door met 10-1 en 7-0 te winnen met als hoogtepunten homeruns van Julie Owen, Areke Spel en (oud TTT-speelster) Virginie Anneveld.

Jong Oranje kwam voor het eerst in actie vs. Alcmaria Victrix, dat met 5-1 en 2-0 won.Tex Town Tigers vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem
In Enschede won Oolders Omaco Sparks Haarlem tweemaal ruim vs. Tex Town Tigers, dat nu op 0-6 staat. Sparks Haarlem won met 10-1 en 7-0 en kwam tot 21 basehits, waaronder drie homeruns.

In de opener kwam Sparks tot een rally van vier runs in de eerste inning om de toon te zetten. Met één uit bereikte Virginie Anneveld het tweede honk na een foute aangooi en scoorde toen Areke Spel volgde met een tweehonkslag. Hierna sloeg Debby Connor een RBI-single en daarna voegde Julie Owen een 2-run homerun toe om de stand op 4-0 te brengen.

In de tweede inning werden twee runs gescoord. Chantal Versluis begon met een tweehonkslag en dit keer sloeg Virginie Anneveld een 2-run homerun. In de voorgaande zes seizoenen speelde Virginie in 188 wedstrijden voor Tex Town Tigers en sloeg nooit eerder een homerun. Vandaag, in haar derde wedstrijd voor Sparks Haarlem, sloeg ze de eerste homerun in haar loopbaan en deed dat op het veld waar ze sinds 2005 had gespeeld.

In de 2e2 scoorde TTT het enige punt na een honkslag van Myrthe Smid, maar hierna scoorde Sparks Haarlem weer twee punten in de vierde inning. Met twee uit waren de honken vol toen Silea Bos (ook een nieuwkomer in de Sparks line-up) een 2-run single sloeg. In de vijfde werden nog eens twee onverdiende punten gescoord na een fout en kwam de stand op 10-1.

In Game 2 sloeg Sparks Haarlem opnieuw gelijk toe in de eerste slagbeurt. Chantal Versluis begon met een honkslag en scoorde toen Areke Spel daarna homerde met één uit.

In de tweede inning scoorde Versluis opnieuw. Met twee uit sloeg ze een honkslag, schoof op na een fout, stal het derde honk en scoorde op een wilde worp.

Vier punten volgden daarna in de vierde inning, dankzij een RBI-single van Versluis, een wilde worp, een opofferingsslag van Anneveld en een honkslag van Debby Connor.

Tex Town Tigers kreeg de honken vol in de eerste inning, maar kwam toen niet tot scoren.

Na zaterdag vier punten te hebben gescoord kwam Chantal Versluis vandaag opnieuw viermaal tot scoren.


...Julie Owen, Virginie Anneveld, Areke Spel: homeruns...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays
Stand & ProgrammaJong Oranje vs. Alcmaria Victrix
In Alkmaar speelde Jong Oranje de eerste twee competitiewedstrijden van het seizoen en verloor met 5-1 en 2-0 van Alcmaria Victrix.

In de opener maakte Jong Oranje teveel veldfouten (vijf) en die leidde tot drie onverdiende punten. In de tweede inning opende Alcmaria de score met twee punten. Lead-off hitter Maxime van Dalen bereikte het honk na een fout en scoorde daarna op een tweehonkslag van Maiken Rooker, die later scoorde na een stootslag van Annemiek de Rover.

Twee punten volgden in de derde inning. Kym Turnell en Kimberly Jones sloegen 'back-to-back triples', waarna de laatste (die ook deel uitmaakt van Jong Oranje, maar vandaag voor haar eigen ploeg uitkwam) scoorde na een fout.

Nadat Alcmaria de honken vol achterliet in de vijfde inning pakten de Junioren één punt terug in de vijfde. Met één uit bereikte Cindy van der Zanden het honk via een stootslag-honkslag, stal daarna het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde na een hiernavolgende fout. In de tweede inning was Sophie Bugter begonnen met een driehonkslag, maar bleef toen achter.

Alcmaria voegde nog een punt toe in de zesde inning toen Noëmie Brandjes (ook een Jong Oranje-speelster) na een fout op het honk kwam en scoorde op een volgende fout.

Winnende werpster Femke van Dusschoten had acht strikeouts en stond slechts drie hits toe. Ze gooide ook het gehele duel in Game 2, schakelde dit keer 13 slagvrouwen met drie slag uit en gooide een one-hitter.

Het duel was vijf innings lang puntloos. Jong Oranje-werpster Eva Voortman (die zaterdag haar derde wedstrijd won als werpster van Centrals) stond alleen een lead-off single in de eerste inning toe aan Kym Turnell en had vijf strikeouts, terwijl ze tweemaal vier wijd gooide in de eerste vijf innings. Voor Jong Oranje bereikte alleen Stephanie Ruiter tweemaal het honk in deze periode, kreeg vier wijd in de tweede en sloeg een honkslag met één uit in de vijfde.

In de zesde inning scoorde Alcmaria de twee punten. Kimberly Jones opende met een honkslag en scoorde even later na een wilde worp, waarna pinch-runner Svenja de Lincel (ook een Jong Oranje-speelster op het Alcmaria-roster) scoorde na een fout.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays
Stand & Programma

(25 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.