Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Nederlands kwartet opent Italiaans seizoen
English
MONTEGRANARO / BOLLATE / NUORO (Italië) - Nathalie Gosewehr, Linda Hoenderdos, Saskia Kosterink en Lindsey Meadows, de vier Nederlandse speelsters die dit seizoen in Italië spelen openden zaterdag het nieuwe seizoen in de Italian Softball League. Gosewehr en Hoenderdos komen uit voor regerend Italiaans kampioen DES Caserta, Kosterink speelt in haar tweede seizoen voor Sanotint Bollate en Meadows gooit voor Museo d'Arte Nuoro.


...Nathalie Gosewehr...
(© Foto: Henk Seppen)
In Montegranaro opende Caserta het seizoen met twee overwinningen bij Unione Fermana. In de openingswedstrijd van de double-header in Stadio Comunale registreerde de ploeg van Hoofd Coach Enrico Obletter een 5-0 shutout-zege op acht honkslagen. Winnende werpster Angelica Selden kwam tot elf strikeouts en kreeg slechts één honkslag tegen. Nathalie Gosewehr, die vorig seizoen uitkwam voor landskampioen Sparks Haarlem na in de voorgaande seizoenen te hebben gespeeld voor Iber Lengua Terrasvogels, was de lead-off hitter voor Caserta en speelde in het midveld. Linda Hoenderdos, die vorig seizoen aanvankelijk stopte na zeven seizoenen te hebben gespeeld voor Terrasvogels, was de tweede slagvrouw en was de rechtsveldster. Voor Unione Fermana was Morgan Parkerson de lead-off hitter en rechtsveldster. Vorig seizoen speelde Parkerson voor Overgangsklasser Gryphons.

In de eerste inning kreeg Nathalie Gosewehr vier wijd en schoof op na een wilde worp. Nadat Linda Hoenderdos was uitgevangen scoorde Nathalie het eerste punt voor Caserta in het seizoen 2011 toen Bianca Novelli een honkslag sloeg. Later in de inning sloeg Barbara Galassi met een honkslag nog eens twee punten binnen en bezorgde de kampioen een snelle 3-0 voorsprong.

In de tweede inning werd Nathalie geraakt door een worp en scoorde later na een fout. Twee innings later sloeg Nathalie een honkslag, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel dat volgde op een stootslag van Linda.


...Linda Hoenderdos...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de tweede wedstrijd sloeg Nathalie een tweehonkslag in de derde inning en was 1-uit-4, terwijk Linda een punt scoorde, maar 0-uit-4 sloeg. Caserta nam een 1-0 voorsprong in de tweede inning, maar hierna kwam de stand in evenwicht toen Roya St. Clair homerde. Caserta scoorde tweemaal in de vijfde op de leiding te hernemen en won uiteindelijk met 3-1.

Nathalie en Linda speelden twee lange wedstrijden in hun Italiaanse debuut, want de opener duurde twee uur en 10 minuten, waarna de volgende wedstrijd twee uur en een kwartier duurde. Na afloop van de double-header (die om 22:45 werd afgesloten) reisde het team per bus weer huiswaarts, een rit van zes uur.


...Lindsey Meadows...
(© Foto: Henk Seppen)
In Nuoro, op het eiland Sardinië, liep de thuisploeg tegen een 10-0 shutout-nederlaag aan vs. AMGA Legnano. Nuoro stond met slechts 1-0 achter na vijf innings, maar hierna scoorde Legnano vier punten in de zesde en vijf in de zevende inning. Lindsey Meadows was in dit duel de derde honkvrouw, sloeg als derde en was 0-uit-3 met een strikeout.

In Game 2 was Lindsey de winnende werpster en kwam tot 10 strikeouts in zeven innings, terwijl ze slechts vier honkslagen toestond. Ze werd ook weer aanvallend ingezet, maar sloeg 0-uit-3. Nuoro nam een 2-0 voorsprong door punten te scoren in de tweede en derde inning, beide dankzij een tweehonkslag van Alice Parisi. In de zesde inning kwam Legnano langszij via twee onverdiende punten. Nuoro hernam de leiding in de zesde inning toen Federica Zicconi een honkslag sloeg en scoorde na een tweehonkslag van Paolo Cavallo, goed voor een 3-2 zege.


...Saskia Kosterink...
(© Foto: Franco Bagattini)
In Bollate werd Sanotint Bollate met 7-0 verslagen in de opener tegen Rhibo La Loggia in een duel dat vijf innings duurde. Saskia Kosterink was de lead-off hitter en midveldster voor Bollate en kreeg tweemaal drie slag. Bollate wist geen honkslag te slaan op werpsters Stella Turazzo (4 1/3 inning) en Elisa Brandino (2/3 inning). Voor La Loggia spelen dit seizoen Christina Rolla en Aimee Murch, die de laatste twee seizoenen uitkwamen voor Iber Lengua Terrasvogels. In de opener sloeg Rolla, die de derde honkvrouw was, 2-uit-2 (double, triple), scoorde tweemaal en kreeg eenmaal vier wijd. Murch werd later in het duel als rechtsveldster ingebracht, maar kwam niet meer aan slag.

In Game 2 won Bollate met 2-1. Saskia Kosterink was opnieuw de openingsslagvrouw, maar speelde dit keer als korte stop en sloeg 2-uit-3. La Loggia nam een 1-0 voorsprong in de derde inning na een fout, maar Bollate kwam langszij in de zesde op Aimee Murch na back-to-back triples van Lara Buila en Elana Spada. In de zevende inning, op nieuwe werpster Eli Brandino, won Bollate het duel. Met één uit sloeg Saskia een driehonkslag en scoorde het winnende punt op een opofferingsslag van Valeria Bortolomai. Christina Rolla sloeg opnieuw twee honkslagen voor La Loggia.

Ook op zaterdag won Foresi Mosca Macerata tweemaal vs. Caronno Rheavendors, 4-0 en 10-2, terwijl Titano Hornets tweemaal te sterk was voor Fiorini Forlì met 5-3 en 1-0.

(28 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.