Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 augustus 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Competitie afgesloten met grote shutout Terrasvogels
English
OOSTERHOUT - Het reguliere seizoen werd op zondag 28 augustus afgesloten met een ruime 14-0 shutout-zege van Iber Lengua Terrasvogels in een inhaalduel bij Twins. De wedstrijd werd gespeeld een dag na de geplande start van de tussenronde, maar op zaterdag verregenden alle wedstrijden. Terrasvogels moest een double-header spelen bij Oolders Omaco Sparks Haarlem, terwijl Olympia Haarlem Alcmaria Victrix zou ontvangen. Beide double-headers worden nu gespeeld op zondag 4 september.

De wedstrijd tussen Twins en Terrasvogels stond oorspronkelijk op het schema voor 16 juli als tweede wedstrijd van een double-header, maar verregende toen en werd aanvankelijk opnieuw vastgesteld voor donderdag 25 augustus. Echter, die datum werd korte tijd later verschoven naar dinsdag 23 augustus, hoewel Terrasvogels pas op zondagavond terugkeerde vanuit ItaliŽ waar het deelnam aan het toernooi om de Cup Winners Cup. Op dezelfde dag stond een inhaalduel tussen Tex Town Tigers en Olympia Haarlem (eveneens oorspronkelijk op het programma voor donderdag) op het schema, minder dan twee dagen na TTT's terugkeer van het Europa Cup-toernooi in ItaliŽ.

Maar op dinsdag werd het duel afgelast vanwege regen en opnieuw vastgesteld voor donderdag. Hoewel de ploegen toen op het veld aanwezig waren werd het duel een half uur uitgesteld, terwijl gewerkt werd aan het speelveld, maar dat bleef uiteindelijk toch onbespeelbaar vanwege de regen van de voorgaande dagen. En zo werd de wedstrijd voor de derde keer afgelast en verschoof naar vandaag. En hiermee kwam de reguliere competitie ten einde.

Terrasvogels kwam vandaag tot 16 honkslagen, waaronder vier van MarisŤla de Wind (die 4-uit-4 sloeg en driemaal scoorde) en drie van MariŽlle Vleugels (3-uit-4 met twee runs en drie RBI's) en driehonkslagen van Solange Starrenburg (die ook driemaal scoorde), Anouk van den Heuvel en Marije Schoenmaker.

Winnende werpster Kate Vanderham gooide het hele duel en stond alleen een 2-out single van Evelien Vonk toe in de vierde inning.

Terrasvogels zette de toon door viermaal te scoren in de eerste inning. Met volle honken sloeg MariŽlle Vleugels een 3-run double en scoorde daarna zelf na een honkslag van Anouk van den Heuvel.

Na punten te hebben gescoord in de tweede en derde inning werden er twee toegevoegd in de vierde na een driehonkslag van Solange Starrenburg en een grounder van Kate Gentile.

In de vijfde inning kwam Terrasvogels tot een rally van zes punten op zes hits, waaronder een lead-off triple van Marije Schoenmaker, die werd gevolgd door een puntscorende wilde worp, RBI-single van MarisŤla de Wind, 2-run single van Kate Gentile, puntscorende fout op een grounder van Anouk van den Heuvel en een RBI-single van Marije Schoenmaker, die zodoende twee honkslagen sloeg in deze slagbeurt.

(28 augustus)

Standen & Programma's


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.