Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Hoofd Coach Tex Town Tigers gestopt
English
ENSCHEDE - Meagan Hartung, de Amerikaanse Hoofd Coach van Tex Town Tigers, is met onmiddellijke ingang gestopt, zo maakte de vereniging vrijdag bekend. De ploeg heeft tot nu toe alle zes gespeelde wedstrijden in de Hoofdklasse verloren sinds de start van het seizoen, waaronder een aantal grote nederlagen.


...Meagan Hartung...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
De reden voor het vertrek van Hartung is dat ze een nieuwe baan heeft gevonden in het buitenland en die niet kan combineren met het coachen van de ploeg. In een persbericht stelt ze dat het jammer vindt weg te gaan en er graag met de ploeg een mooi seizoen van had willen maken, maar dat ze simpelweg deze beslissing moest nemen. Meagan Hartung kwam in maart naar Tex Town Tigers, waarmee toen een lange zoektocht van de club naar een nieuwe coach werd afgerond.

Stanley Kock, die de trainingen al leidde in het off-season, is zaterdag de interim-coach als Tex Town Tigers op eigen veld speelt tegen Twins. Kock zal worden geassisteerd door Rob Hassink.

Kock is binnen Tex Town Tigers een coach met veel ervaring. Op het moment is hij coach van het softbal-adspirantenteam van de club, die stelt dat hij op dit moment de juiste persoon is om de coaching tijdelijk over te nemen. Omdat Kock het jeugdteam will blijven coachen is de technische commissie van Tex Town Tigers begonnen aan een nieuwe zoektocht voor weer een nieuwe coach.

Tex Town Tigers opende het seizoen met 10-0 en 11-4 nederlagen bij Iber Lengua Terrasvogels, waarna de ploeg afgelopen zaterdag op eigen veld met 13-5 en 8-3 verloor van Centrals en maandag aan het kortste eind trok tegen landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem, 10-0 en 7-0.


...Minna Kulokorpi...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Na afloop van vorig seizoen verlieten verschillende speelsters Tex Town Tigers om uiteenlopende reden, waaronder twee die vanwege hun studie naar het westen verhuisden. Tex Town Tigers, dat in 2008 en 2009 landskampioen werd, zag ook werpster Lindsey Meadows naar ItaliŽ vertrekken en moet het tot eind mei nog doen zonder korte stop Britt Vonk, die studeert en speelt op de University of California at Berkeley. Van Karly McCormack, de Amerikaanse Hoofd Coach van vorig jaar, was al bekend dat ze na het seizoen niet terug zou keren, terwijl Assistent Coach Ingrid Oosterveld stopte. Hiermee begon een lange zoektocht naar een nieuwe coach, waarna in maart bekend werd gemaakt dat Meagan Hartung de nieuwe Hoofd Coach was geworden.

Onlangs moest de ploeg nog een domper verwerken. De Zweedse werpster Minna Kulokorpi, die het tweede duel van het seizoen tegen Terrasvogels startte, is voor lange tijd uitgeschakeld en misschien zelfs wel voor het hele seizoen, want zij scheurde vorige week een knieband tijdens een wedstrijd van het tweede team van Tex Town Tigers. De Duitse werpster Robin Adam, die voor aanvang van het seizoen aan de ploeg was toegevoegd, liep al eerder een blessure op tijdens het oefenseizoen en keerde inmiddels huiswaarts zonder voor de ploeg te hebben gespeeld.

(29 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.