Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Nieuwe coach, speelsters voor Tex Town Tigers
English

...Meagan Hartung...
ENSCHEDE - Meagan Hartung is de nieuwe Hoofd Coach van Tex Town Tigers, dat ook de Amerikaanse werpster Jenna DeLong en Duitse international Robin Adam aan de ploeg toevoegde. Vrijdagavond (1 april) opent de ploeg hun oefenseizoen met de openingswedstrijd van hun jaarlijkse J.C.J. Mastenbroek Toernooi op hun veld in Enschede tegen SK Joudrs Praha uit TsjechiŽ. Aan het evenement wordt ook deelgenomen door landskampioen Sparks Haarlem, Iber Lengua Terrasvogels, Olympia Haarlem, Gryphons, Mannheim Tornados en Wesseling Vermins (de laatste twee komen uit Duitsland).

Na afloop van vorig seizoen verloor de ploeg uit Enschede een aantal sleutelspeelsters. Bij Tex Town Tigers vertrokken internationals 3B Virginie Anneveld (Sparks Haarlem), RHP Lindsey Meadows (Nuoro, ItaliŽ), RHP Ginger de Weert en IF Meike Witteveen (beiden Iber Lengua Terrasvogels), maar ook jeugdinternational IF Dinet Oosting (Olympia Haarlem), die eind oktober werd toegevoegd aan de natinale ploeg. Daarnaast moet de ploeg het tot eind mei doen zonder IF Britt Vonk, die studeert en speelt aan/bij de University of California at Berkeley (USA) en IF Petra van Heijst, die tijdelijk vanwege ziekte is uitgeschakeld.

Hoewel de ploeg verschillende internationals en Jong Oranje-speelsters over heeft op het teamroster zal de ploeg dit jaar toch met een veel jongere en minder ervaren team uitkomen. De ploeg staat onder leiding van de 26-jarige Meagan Hartung, de opvolgster van Karly McCormack, die Tex Town Tigers vorig seizoen naar de Holland Series loodste, waarin werd verloren van Sparks Haarlem. TTT veroverde vorig jaar ook de Europa Cup, die het later dit jaar zal verdedigen in ItaliŽ.


...Jenna DeLong...
(© Photo: Drake Un.)
Meagan Hartung coachte de afgelopen twee seizoenen in Nieuw-Zeeland, maar speelde zelf als outfielder en infielder voor de Aztecs, het softbalteam van San Diego State University in 2003-2006. In 2004 voerde ze de ploeg aan in On-Base Percentage, Slugging Average, Punten (37), Hits (64), Tweehonkslagen, Driehonkslagen, Totaal Honken en Vier Wijd.

Rechtshandige werpster Jenna DeLong voegt zich eind mei bij de ploeg na afloop van haar studie en seizoen bij Drake University. Momenteel staat de 22-jarige werpster op 10-4 met een 2.10 ERA en heeft 104 strikeouts in 96 2/3, terwijl ze tweede beste slagvrouw is met een gemidddelde van .337 en zeven homeruns. In 2006-2007 leidde ze het team van Coeur d'Alene High School naar back-to-back staatskampioenschappen en in 2008 speelde ze in haar eerste seizioen voor de Drake Bulldogs. In 2009 zorgde Jenna voor een schoolrecord met 244 strikeouts, won 19 wedstrijden, werd uitgeroepen tot Pitcher of the Week en geselecteerd voor het All-MVC Team. Vorig seizoen was ze 17-11 en werd opnieuw gekozen in het All Star Team.

(31 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.