Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Oranje met 20 speelsters naar ItaliŽ
English
NIEUWEGEIN - Het Nederlands Softbal Team neemt met een groep van 20 speelsters deel aan het Torneo 150 Anni UnitŠ d'Italia in Bollate (ItaliŽ). Aanvankelijk stonden er 21 speelsters op het roster, maar infieldster Britt Vonk is niet beschikbaar, omdat ze zich kwalificeerde voor de NCAA Women's College World Series met het team van de University of California at Berkeley. De World Series vinden plaats van 2-8 juni en dat is dezelfde periode als het toernooi in ItaliŽ, 2-5 juni. Oranje's Hoofd Coach Craig Montvidas besloot geen andere speelster op te roepen om de plek van Britt in te vullen en hield zijn roster daarom op 20 speelsters.

Het Nederlands Team opent het toernooi in Bollate (bij Milaan) donderdagochtend tegen een Italiaans All Star Team. 's Avonds speelt de regerend Europees kampioen een demonstratriewedstrijd tegen ItaliŽ en dat zal de 100e officiŽle interland tussen beide landen zijn.

19 van de speelsters namen met het Nederlands Team in maart ook deel aan de American Tour in Florida en Tennessee. Eťn speelster zal in Oranje debuteren en dat is Yonina Sint Jago, die uitkomt voor Overgangsklasser Gryphons.

Het roster ziet er als volgt uit:

Pitchers:
Dagmar Bloeming, Rebecca Soumeru (beiden Oolders Omaco Sparks Haarlem), Femke van Dusschoten (Alcmaria Victrix), Lindsey Meadows (Museo d'Arte Nuoro, ItaliŽ) en Ginger de Weert (Iber Lengua Terrasvogels).

Catchers:
Anne Blaauwgeers (Alcmaria Victrix), Nathalie Timmermans (Oolders Omaco Sparks Haarlem) en Karin Tuk (Tex Town Tigers).

Infielders:
Virginie Anneveld, Chantal Versluis (beiden Oolders Omaco Sparks Haarlem), Nadine Marinus (Tex Town Tigers), Dinet Oosting (Olympia Haarlem) en Meike Witteveen (Iber Lengua Terrasvogels).

Outfielders:
Nathalie Gosewehr (DES Caserta, ItaliŽ), Saskia Kosterink (Sanotint Bollate, ItaliŽ), Merel Oosterveld (Tex Town Tigers), Yonina Sint Jago (Gryphons), Areke Spel (Oolders Omaco Sparks Haarlem), Solange Starrenburg (Iber Lengua Terrasvogels) en Fabienne van Uden (Twins).

Staff:
Craig Montvidas (Hoofd Coach), Karen Marr (Pitching Coach), Mireille Gill'ard (Coach).
Paul Boonstra (Team Manager), Marco Stoovelaar (Media & Statistieken), Ingrid Holstege (Fysiotherapeut).

(31 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.