Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Uniek moment in Minor League als ploeg wedstrijd weggeeft
English
EVERETT (USA) - Zaterdagavond vond er een uniek moment plaats in Minor League Baseball, want een ploeg gaf de wedstrijd weg door van het veld te stappen.

De situatie vond plaats in de Northwest League (short season single-A) toen de Boise Hawks (Chicago Cubs) speelden bij de Everett AquaSox (Seattle Mariners). In de tweede helft van de eerste inning haalde Boise's Manager Jody Davis zijn ploeg van het veld en weigerde het na een onderbreking weer terug te brengen. De voormalige catcher van de Chicago Cubs (1981-1988) en Atlanta Braves (1988-1990) stelde dat de speelcondities in het Everett Memorial Stadium niet veilig waren.

De wedstrijd begon 80 minuten later vanwege uitstel door regen en toen er werd begonnen nam Everett een 2-0 voorsprong in de tweede helft van de eerste inning. Nadat Terry Serrano was begonnen met een tweehonkslag sloeg Kevin Rivers een 2-out RBI-single, waarna de laatste scoorde na een tweehonkslag van Hawkins Gebbers. Terwijl hij de bal probeerde onder controle te krijgen gleed Boise-linksvelder Ryan Cuneo uit, waardoor de bal naar de omheining rolde en Rivers vanaf het eerste honk kon scoren. Hierna ging Jody Davis een aantal minuten in discussie met home plate umpire Matt Mullins en haalde daarna zijn ploeg van het veld.

Er volgde een oponthoud van bijna een half, waarin gesprekken volgden tussen de twee umpires, maar ook met de President van de Northwest League Bob Richmond. Toen besloten werd de wedstrijd te hervatten keerde Gebbers terug als loper op het tweede honk en nam Evan Sharpley plaats in het slagperk als volgende slagman voor Everett, maar de Boise Hawks bleven in de dug-out. De twee umpires wachtten daarna vijf minuten (de reglementaire wachttijd volgens het MLB Rule Book), waarna ze aangaven dat het duel gewonnen werd verklaard voor Everett.

League president Bob Richmond stelde: ,,I heb hier nog nooit van gehoord. Ik zit al lang in dit vak, maar heb nog nooit een 'forfeit' meegemaakt. Dit is nieuw voor me.''

De statistieken van deze wedstrijd tellen niet mee. In plaats van het duel werden de 2798 toeschouwers getracteerd op vuurwerk en kregen te horen dat ze het toegangsbewijs mogen inruilen voor een komende thuiswedstrijd dit seizoen van de AquaSox.

(7 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.