Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Twins-catcher Jarreau Martina speelt dit seizoen voor Bologna
English

BOLOGNA (Italië) - De Nederlandse catcher Jarreau Martina speelt dit seizoen voor UnipolSai Fortitudo Bologna in de Italiaanse Serie A1. Bologna maakte de transfer van Martina op 28 januari bekend. Vorig jaar speelde de 28-jarige Martina in de Hoofdklasse voor De Glaskoning Twins.

...Jarreau Martina aan slag voor Twins in het seizoen 2018...
(© Foto: Henk Seppen)
In zijn jeugd speelde de catcher/outfielder voor het Rotterdamse Unicorns, maar verhuisde vervolgens naar Curaçao. Daar ging hij ook honkballen en in 2010 keerde hij terug naar Nederland. In dat jaar, als 20-jarige, maakte hij zijn Hoofdklasse-debuut en speelde in twee wedstrijden voor Sparta-Feyenoord. Een jaar later speelde hij in 33 wedstrijden voor ADO en sloeg .273.

Vervolgens ging Martina spelen voor Zwijndrecht en daarna Twins in de Overgangsklasse. Hij keerde in 2015 weer terug in de Hoofdklasse toen hij uitkwam voor het Bussumse HCAW. Daar voerde hij de ploeg aan met een .266 slaggemiddelde en sloeg de meeste honkslagen (33).

Maar na het seizoen 2015 keerde hij weer terug naar Twins, dat een jaar eerder promoveerde naar de Hoofdklasse. Met een .299 slaggemiddelde was hij de tweede beste slagman van de ploeg achter Jeffrey Arends (.303), die dit seizoen zijn debuut maakt als Hoofd Coach van de ploeg. Martina begon ook zijn snelheid op de honken te tonen, wanth hij leidde Twins met negen gestolen honken.

Na het seizoen 2016 stopte Martina aanvankelijk met het spelen op het hoogste niveau. Hij verhuisde naar Neptunus om daar in het tweede team (Tridents) te gaan spelen, maar kwam heel weinig in actie. Een nieuwe transfer volgde na het seizoen. Martina keerde niet alleen opnieuw terug naar Twins, maar maakte vorig jaar ook weer zijn rentree in de Hoofdklasse. Hij speelde in 38 wedstrijden, sloeg .272, had 24 binnengeslagen punten en was tweede in de ploeg met 28 gescoorde punten. Martina leidde de ploeg met 20 gestolen honken, slechts eentje minder dan 'league-leader' Roelie Henrique (HCAW).

Vorig jaar speelde Oranje-international Gilmer Lampe voor Bologna, dat toen voor de elfde keer de Italiaanse titel veroverde. De ploeg van Manager Daniele Frignani won toen de the best-of-five Italian Series met 3-1 tegen Parma Clima. Dit seizoen zal Lampe weer in de Hoofdklasse uitkomen voor L&D Amsterdam Pirates.

In juni organiseert Bologna het toernooi om de European Champions Cup. Namens Nederland wordt daaraan deelgenomen door Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirates.

(1 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.