Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Rob Schuurman)

Play ball! HCAW speelt eerste oefenwedstrijd
English

BUSSUM - Het was een halfbewolkte dag met nu en dan een blauwe lucht, de temperaturen schommelden rond de 10 graden, maar over het algemeen waren de weersomstandigheden goed genoeg om te kunnen honkballen. En zo ging het oefenseizoen op zaterdagmiddag (2 maart) van start met één wedstrijd. In Bussum speelde HCAW tegen hun tweede team en won met 10-2 in acht innings. Een tweede ontmoeting tussen de twee ploegen stond voor zondag op het programma, maar die is afgelast.

...Umpires Winfried Berkvens (links) en...
...Efrem Silvania zijn klaar voor actie...
(© Foto: Rob Schuurman)
Met uitzondering van dit weekeinden hebben de ploegen slechts vier weken de tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen dat al op donderdag 4 april van start gaat, één van de vroegste dagen voor een Opening Day. Het begin van het seizoen is naar voren geschoven om ruimte te maken in september, een belangrijke internationale maand. Eerst zal het Europees Kampioenschap dan plaatsvinden in de Duitse steden Bonn en Solingen op 7 t/m 15 september. De vijf beste landen gaan daarna door naar het Europa/Afrika Olympisch Kwalificatie Toernooi, dat op 18 september begint in Bologna en Parma (Italië) en loopt tot en met 22 september. De winnaar van dat evenement plaatst zich voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo (Japan). De ploeg die tweede wordt krijgt nog een extra kans om Tokyo te bereiken via een Wereld Olympisch Kwalificatie Toernooi begin volgend jaar in Taiwan.

Vorig jaar begon de competitie op 26 april. De eerste oefenwedstrijd werd toen gespeeld op zaterdag 10 maart nadat een week eerder twee wedstrijden waren afgelast. De volgende wedstrijden werden twee weken later pas weer gespeeld, vanwege werkzaamheden aan sommige velden of weersomstandigheden. Maar vandaag, acht dagen eerder dan vorig jaar, om 13:05 uur, riep Home Plate Umpire Efrem Silvania voor het eerst 'Play Ball' en ging het oefenseizoen van start. Silvania werd in het veld geassisteerd door Winfried Berkvens en dus hebben deze twee internationale umpires hun eerste wedstrijd van het jaar in de boeken staan.

De wedstrijd werd gespeeld op het gedeeltelijk gerenoveerde thuisveld van HCAW in de Rob Hoffmann Vallei. De afgelopen jaren speelde HCAW al op een veld met een kunstgras-infield, maar rondom de honken was er gewoon gravel. In de wintermaanden is dit aangepast, zodat nu het gehele infield uit kunstgras bestaat, net zoals op het thuisveld van L&D Amsterdam Pirates.

In de wedstrijd van vandaag had Dè Flanegin zijn debuut kunnen maken als Hoofd Coach van HCAW, maar hij is momenteel nog op Aruba en keert komende week terug. Flanegin werd eind november benoemd tot Hoofd Coach als opvolger van Roeland Henrique. Flanegin's assistent Rudy Dirksen leidde de hoofdmacht vandaag. Het doel van vandaag was om buiten bezig te zijn en de eerste wedstrijdritme op te doen. Om een aantal situaties te creëren en de eerste mogelijkheden van de spelers te bekijken wisselden Dirksen en zijn collega van het tweede team, Jerry Frank, spelers uit tussen de twee teams, waaronder werpers. Doordat beide coaches alles gedaan kregen wat ze wilden doen onder prima weersomstandigheden werd besloten de wedstrijd van zondag te schrappen.

De wedstrijd van vandaag ging zes innings lang gelijk op. Het tweede team stond aanvankelijk in het begin met 2-0 voor. De hoofdmacht kwam vervolgens langszij en nam in de laatste twee innings meer afstand.

Volgend weekeinde (9-10 maart) staan er tien wedstrijden op het programma, waaraan wordt deelgenomen door zeven van de acht Hoofdklasse-teams. Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirates, die vorig jaar tegenover elkaar stonden in de Holland Series, ontmoeten elkaar dan op zondag in Rotterdam. Aanvankelijk zouden de twee ploegen ook zaterdag tegen elkaar spelen in Amsterdam, maar dat duel is geschrapt. Meerlease Pioniers speelt tegen hun tweede team Omron Pioniers op deze dagen. DSS zal een double-header spelen op zondag tegen twee verschillende teams, Overgangsklasser RCH-Pinguïns en Quick Amersfoort. Op zaterdag speelt Quick op eigen veld tegen RCH-Pinguïns. HCAW en Twins Oosterhout hebben twee internationale wedstrijden op het schema staan. HCAW speelt dan tegen Solingen Alligators uit Duitsland, terwijl Twins zal spelen tegen het Belgische Hoboken Pioneers. Silicon Storks speelt nog geen wedstrijden, maar zal een tweedaags trainingskamp houden op hun thuisveld in Den Haag.

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie, Internationale Toernooien en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse per 28 februari

(2 maart)...Een overzicht van het veld tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen in Bussum...
(© Foto: Rob Schuurman)


HCAW - HCAW 2 10-2 (8 inn.)
RHE
HCAW 201000100-2
HCAW00000244-10
pitchers HCAW 2inn.SOBBHRER
info volgt later------

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
info volgt later------
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Winfried Berkvens.
Scorer-.
Aanvangstijd-13:05 uur.
Speeltijd-2:13 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 9,8° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 81%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.