Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Western Kentucky University)

Hoofddorp Pioniers voegt Amerikaans/Britse werper Paul Kirkpatrick toe
English

HOOFDDORP - Hoofddorp Pioniers heeft de pitching-staf uitgebreid met de Amerikaans/Britse rechtshander Paul Kirkpatrick, zo bevestigde de club op dinsdag (2 april). De pitcher arriveerde eerder op de dag en was 's avonds bij de ploeg tijdens de training. Pioniers opent de competitie op donderdag bij DSS in Haarlem.

...Paul Kirkpatrick...
(© Foto: Western
Kentucky Univ.)
De 22-jarige Kirkpatrick werd geboren in Londen, Engeland, maar groeide op in de USA. Daar studeerde hij op Westlake High School in Texas en was daar 11-6 als pitcher. Zijn moeder Gayle speelde tennis op Wake Forest University en Wittenberg University. Zijn zus Olivia maakte deel uit van het roeiteam van San Diego State University.

Na High School ging Kirkpatrick studeren op en honkballen voor Wake Forest University in 2015 Hij gooide in 20 wedstrijden (zes starts) voor Demon Deacons en was 3-2 met 39 strikeouts in 47 2/3 inning en een 6.61 ERA. Hij toonde toen al aan een goede controle te hebben, want hij gaf slechts 13 keer vier wijd weg.

Hierna gooide Kirkpatrick voor McLennan Community College in het college-seizoen 2016. Hierin was hij 4-3 met twee saves en een 6.09 ERA, gooide twaalf wedstrijden (acht starts, twee compleet) voor Highlanders en kwam tot 33 keer drie slag in 44 1/3 inning.

Kirkpatrick verhuisde vervolgens naar Western Kentucky University, dat met het honkbalteam uitkomt in Division I. Tussendoor speelde hij in Summer League in 2016 in de Coastal Carolina League, waarin hij in actie kwam voor Savannah Bananas, met wie hij kampioen werd. Een jaar eerder speelde hij voor Martinsville Mustangs in dezelfde Summer League.

In zijn eerste seizoen voor Western Kentucky University in 2017 was hij 2-9 met een 7.55 ERA en gooide in 14 wedstrijden (allen starts). Het volgende seizoen (2018) was de rechtshander 4-6 met een 5.68 ERA voor Hilltoppers en gooide wederom in 14 wedstrijden. In de 28 wedstrijden (27 starts) in deze twee seizoenen schakelde Kirkpatrick 92 slagmensen met drie slag uit in 133 2/3 inning en gooide slechts 29 keer vier wijd. Hij kreeg 178 honkslagen tegen.

Vorig jaar gooide Paul Kirkpatrick voor Stuttgart Reds in de Zuidelijke Divisie van de Duitse 1.Bundesliga. Hij gooide in vijf wedstrijden (allemaal starts, twee compleet) en was 2-3 met een 3.74 ERA, had 36 strikeouts in 33 2/3 inning, stond 28 honkslagen toe en gooide 16 keer vier wijd.

In 2016 maakte Kirkpatrick deel uit van het Nationale Team van Groot-Brittannië tijdens de World Baseball Classic Qualifier in Brooklyn, New York. Tijdens dit evenement gooide hij tweemaal in relief. Tegen Pakistan nam hij de pitching over van starter Greg Hendrix in de vijfde inning met een 10-0 lead. Doordat Hendrix niet de vereiste vijf complete innings had gegooid kwam de winst op naam van Kirkpatrick. In de Finale van de Qualifier gooide Kirkpatrick tegen Israël. Dit keer kwam hij in de wedstrijd in de achtste inning met de Britse ploeg op een 7-1 achterstand. Israël plaatste zich uiteindelijk voor de World Baseball Classic 2017.

(2 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.