Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Opener Hoofddorp Pioniers tegen HCAW eindigt gelijk
English

HOOFDDORP - De openingswedstrijd van de 3-game series tussen Hoofddorp Pioniers en HCAW eindigde donderdagavond (2 mei) met een gelijke stand van 6-6.

Halverwege de negende inning stond HCAW met 6-3 voor, maar toen scoorde Pioniers drie punten op de rookie-closer om langszij te komen en een verlenging af te dwingen. Er werd slechts één extra inning gespeeld en die bleef puntloos. Na tien complete innings was de 'curfew'-tijd van 22:30 uur bereikt en dat betekende dat er reglementair niet meer aan een nieuwe begonnen mocht worden. Zodoende eindigde het duel met een 6-6 stand.

(2 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
HCAW opende de score in de eerste helft van de eerste ining op starter Luuk ter Beek. Jeandro Tromp begon met een honkslag, waarna volgende slagman Bob van der Meer vier wijd kreeg. Met één uit schoven beide lopers op na een wilde worp, waarna Tromp scoorde op een opofferingsslag van Rodney Daal.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede inning verdubbelde HCAW de voorsprong in de derde. Dit keer begon Norbert Jongerius met een honkslag en stal het tweede honk. Na het derde honk te hebben bereikt via een wilde worp scoorde Jongerius op een grounder van Jeandro Tromp.

Pioniers pakte een punt terug in de 2e3 op starter Chris Pfau, die in 2016 en 2017 voor de Hoofddorpse ploeg gooide. De linkshander raakte lead-off hitter Duco Nuijten met een worp, waarna hij een one-out single tegen kreeg van Joey de Koning. Met twee uit voerden de twee lopers een 'double-steal' uit en dat werd gevolgd door een foute aangooi van de catcher naar het derde honk, zodat Nuijten kon scoren.

HCAW voegde drie punten toe in de 1e4 om de voorsprong op te voeren naar 5-1. Lead-off hitter Rodney Daal kwam na een fout op het honk, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een hiernavolgende grounder van Ruendrick Piternella. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen kreeg Seb Visser vier wijd en sloeg Patrick Bok een homerun. Voor Bok was dit pas zijn tweede homerun in zijn Hoofdklasse-loopbaan. Bok maakte zijn debuut tijdens het seizoen 2013 toen hij uitkwam voor Amsterdam Pirates. Hij sloeg zijn enige homerun voor vandaag op 28 mei 2017 tegen UVV. Sinds vorig seizoen speelt Bok voor HCAW.

De 5-1 voorsprong wat niet genoeg voor de Bussumse ploeg. Pioniers verkleinde de achterstand naar 5-3 in de 2e5. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Damian Melis een honkslag sloeg, Joey de Koning vier wijd kreeg en Mark Smit ook een honkslag liet noteren. Een punt werd daarna gescoord toen Chris Pfau eveneens vier wijd gooide op Raul Jacobs. He tweede punt in de inning kwam tot stand op een grounder van Nolan Beugeling.

Nadat HCAW een loper had achtergelaten op het tweede honk in de 1e6 kreeg Pioniers een kans nog wat meer tot scoren te komen in hun zesde beurt toen het de honken vol kreeg zonder het slaan van een honkslag. Met één uit kreeg pinch-hitter Tyler Boersma vier wijd en werd Duco Nuijten geraakt door een worp. Met twee uit kreeg ook Joey de Koning vier wijd. Maar de drie lopers bleven achter toen een vangbal een einde aan de inning maakte.

...Patrick Bok...
...3-run homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
In de zevende was het HCAW dat weer in scoringspositie kwam op nieuwe werper Daniel Vos, maar liet lopers achter op het eerste en tweede honk.

In de 1e9 leek HCAW een 'insurance run' te gaan scoren op reliever Nathan Diaby. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Patrick Bok, die daarna het derde honk bereikt toen er een foute aangooi volgde op een infield-hit van Renaigel Martis. Hierna werd Martis gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Norbert Jongerius, maar daardoor kon Bok wel tot scoren te komen. Jongerius ging even later uit bij een steelpoging. Met twee uit sloeg Jeandro Tromp nog een honkslag en schoof op na een wilde worp, maar Diaby sloot daarna af met een strikeout.

Met HCAW nu op een 6-3 voorsprong was de wedstrijd echter nog niet afgelopen, want Pioniers kwam langszij in de 2e9 op slechts één honkslag. Rookie Arij Fransen werd de nieuwe werper voor HCAW, maar hij kreeg de honken snel vol. Hij begon met vier wijd voor Joey de Koning en Mark Smit, waarna hij ook vier wijd gooide op Nolan Beugeling met één uit. Met de honken vol zette Hoofd Coach Mervin Gario zichzelf in als pinch-hitter voor Jelle Kroft. Ook hij kreeg een vrije loop en dat leverde een punt op. Fransen volgde met zijn tweede strikeout in de inning, maar moest daarna een 2-run single incasseren van Tyler Boersma en dat bracht de stand in balans, 6-6. Een grounder maakte een einde aan de slagbeurt, maar Pioniers had een verlenging afgedwongen.

Beide teams kregen een kans de wedstrijd te beslissen in de tiende inning, maar verzuimden dat te doen.

In de 1e10 kreeg HCAW de honken vol met twee uit. Ruendrick Piternella en Seb Visser kregen toen vier wijd en schoven op na een wilde worp. Met het eerste honk open kreeg Patrick Bok opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. Dat gebeurde ook inderdaad op een grounder van Renaigel Martis en dat betekende dat er drie lopers achterbleven.

In de 2e10, op nieuwe pitcher Oscar Meuris, kreeg ook Pioniers honklopers met twee uit. Mark Smit kreeg toen vier wijd en Raul Jacobs werd geraakt door een worp, maar de inning eindigde met een grounder.

Dat maakte ook een einde aan de wedstruijd, omdat de 22:30 uur 'curfew'-tijd was bereikt. Na dit tijdstip mag niet meer aan een nieuwe inning worden begonnen.Hoofddorp Pioniers - HCAW 6-6 (10 inn.)
RHE
HCAW1013000010-671
Hoofddorp Pioniers0010200030-644
(wedstrijd afgesloten na 10 complete innings vanwege de 22:30 uur 'curfew'-regel)
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Chris Pfau695332

Ian Dellemarre, H (1)211---

Arij Fransen, BS (2)124133

Oscar Meuris111---

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Luuk ter Beek623454

Daniel Vos1-11--

Paul Kirkpatrick12----

Nathan Diaby214211

Homerun: HCAW: Patrick Bok (1)(4e,3-run,1 uit,op Ter Beek).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-André Ficken, 1B-Aad Otsen, 3B-Niek Elshof.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Norbert van Oosterhout.
Public Address Announcer-Hans Heil.
Scoreboard Operator-Sander Klicks.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:22 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Wedstrijd na tien complete innings afgesloten vanwege de 22:30 uur 'curfew'-regel.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,4° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 81%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.