Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Twins Oosterhout eindigt losing streak dankzij rally in 5e inning
English

ROTTERDAM - Twins Oosterhout kwam tot winst dankzij een rally in de vijfde inning op donderdagavond (2 mei) tegen Silicon Storks, wat resulteerde in een 6-1 winst. De wedstrijd werd na acht complete innings afgesloten wegens de 22:30 uur 'curfew'-regel. De wedstrijd werd gespeeld op het veld van Curaçao Neptunus in Rotterdam, omdat er op het thuisveld van Storks in Den Haag geen licht-installatie is.

Storks opende de score met een punt in de tweede inning, maar zou in het restant van de wedstrijd puntloos blijven. Twins kwam daarna tot een rally van vier punten in de vijfde slagbeurt en voegde er nog eens twee aan toe in de achtste.

Twins sloeg negen honkslagen, waaronder drie van de Belg Dennis De Quint.

Met de overwinning van vanavond maakte Twins een einde aan een losing streak van tien wedstrijden. Na de eerste twee wedstrijden van het seizoen te hebben gewonnen, verloor de ploeg de volgende tien op rij.

(2 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
De Japanse linkshander Yuto Onodera zorgde voor drie opeenvolgende nullen in de tweede helft van de eerste inning als starter van Twins Oosterhout. Hij moest daarna een onverdiend punt toestaan in de volgende slagbeurt. Lead-off hitter Glennton Poulo kwam toen op het honk via een stootslag-honkslag. Volgende slagman Quinlan de Windt stootte eveneens om Poulo een honk verder te brengen. Echter, het leek er op dat Poulo gedwongen werd uitgechakeld op het tweede honk, maar hij kwam veilig aan na een foute aangooi van Onodera. Met één uit scoorde Poulo na een honkslag van Joost van den Bergh.

Storks-starter Jurrian Koks hield Twins puntloos in de eerste drie innings. Dat had anders kunnen verlopen in de eerste helft van de eerste inning. Joshua Zara opende met een honkslag, maar ging uit bij stelen. Hierna sloeg Stijn Janssens een driehonkslag, maar die strandde op het derde honk.

Met Storks op een 1-0 voorsprong werd Janssens wederom op het derde honk achtergelaten in de derde slagbeurt. Met twee uit kwam hij na een fout op het honk, waarna hij opschoof na een honkslag van Dennis De Quint en het derde honk stal. Koks sloot af met een strikeout.

Met lopers op het eerste en tweede honk en één uit in de vierde sloot Koks af met drie slag voor de volgende twee slagmensen.

Twins sloeg daarna toe met vier punten op vijf honkslagen in de 1e5 om het duel om te draaien. Joshua Zara begon toen met een honkslag, waarna een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Stijn Janssens. Zara scoorde de gelijkmaker toen Dennis De Quint volgde met een tweehonkslag en Twins nam een 2-1 voorsprong via een honkslag van Jason Halman. Dat leidde tot een werperswissel, want Sem Lauf nam het over van Jurrian Koks met lopers 'op de hoeken'. Een grounder van Yuki Yoshimura bracht daarna het volgende punt binnen. Op Yoshimura's grounder bereikte Halman het tweede honk, waarna hij opschoof naar het derde honk na een honkslag van Shurman Marlin. Terwijl de laatste gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Jamie Verheyleweghen scoorde Halman het vierde punt in de inning. Hierna kreeg Twins de honken nog vol toen Nick Peels een honkslag sloeg en Jerzy van Gool vier wijd kreeg. De drie bleven achter toen een line drive van Joshua Zara werd gevangen.

...Dennis De Quint...
...3-uit-5, double, gescoord punt, RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
Vanaf de vijfde inning kwam Storks in elke inning in scoringspositie, maar wist niet tot scoren te komen. Twins kwam nog maar eenmaal in scoringspositie, en scoorde toen ook tweemaal. Dat gebeurde met twee uit in de achtste.

In de 2e5 kwam Storks dicht bij een punt. Met twee uit en Roy Winkel (velderskeus) op het eerste honk kreeg Giovanny Perez vier wijd. De twee schoven op na een wilde worp, maar daarna maakte een pop-fly een einde aan de slagbeurt, zodat de lopers dus achterbleven op het tweede en derde honk.

Na een loper te hebben achtergelaten op het tweede honk in de zesde kwam Storks weer dicht bij de plaat in de zevende op nieuwe pitcher Marvin Brown. Met Twins op een 4-1 voorsprong begon Joost van den Bergh met vier wijd en schoof op na een wilde worp. Brown schakelde daarna de twee slagmensen met drie slag uit, maar gooide daarna vier wijd op Giovanny Perez. Kevin Nieveld volgde met een infield-hit naar diep kort. Van den Bergh probeerde te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld.

Even later voegde Twins hun twee punten toe in de achtste. Nick Peels opende met vier wijd, stal het tweede honk met één uit, schoof op na een grounder en scoorde na een wilde worp. Hierna kreeg Stijn Janssens vier wijd en scoorde toen er een outfield-fout volgde op een honkslag van volgende slagman Dennis De Quint.

In de 2e8 opende Luuk Visser voor Storks met een tweehonkslag, maar werd uitgeschakeld toen hij probeerde op te schuiven op een grounder richting derde honk van Glennton Poulo. Nadat de laatste het tweede honk had gekreg een via schijn volgde Marvin Brown met een strikeout, waarna hij werd afgelost door Raf Cocu. Die zag Poulo het derde honk bereiken na een wilde worp, maar sloot vervolgens ook af met een strikeout. Dat maakte ook een einde aan de wedstrijd, want de 22:30 'curfew'-regel was bereikt. Volgens de reglementen mag er niet meer aan een nieuwe inning worden begonnen als dat tijdstip is bereikt.Silicon Storks - Twins Oosterhout 1-6 (8 inn.)
RHE
Twins Oosterhout00004002-691
Silicon Storks01000000-174
(wedstrijd afgesloten na acht complete innings vanwege de 22:30 uur 'curfew'-regel)
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Yuto Onodera, W (1-1)68151-

Marvin Brown, H (2)1.2322--

Raf Cocu0.11----

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Jurrian Koks, L (2-2)4 (*)73642

Sem Lauf4-3321
(*) - Koks gooide op vier slagmensen in de vijfde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Edwin Louisa, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Jan van der Sande (Neptunus).
Scoreboard Operator-Lex Looijen (Neptunus).
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:03 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam (veld Neptunus).

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van Neptunus in Rotterdam.
Wedstrijd na acht complete innings afgesloten vanwege de 22:30 uur 'curfew'-regel.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 10,8° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 78%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.