Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 september 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Kinheim)

DSS en Kinheim bespreken mogelijke samenwerking
English

HAARLEM - Vertegenwoordigers van DSS en Kinheim zijn onlangs met elkaar in gesprek geweest om te bespreken of de mogelijkheid tot samenwerking tussen de twee clubs kan worden onderzocht. De besturen van beide verenigingen reageerden positief.

In de voorbije weken circuleerden er al geruchten dat samenwerkingsgesprekken al gestart of in de planning waren. Maandagavond (2 november) vond er bij DSS een Bijzondere Algemene Ledenvergadering plaats om te discussiëren over de nieuwe informatie.

De twee verenigingen spelen beide op het Pim Mulier Sportpark in Haarlem. Het honkbalteam van Kinheim speelt de thuiswedstrijden in het Pim Mulier Stadion, terwijl DSS hun wedstrijden speelt op een aangrenzend honkbalveld. De softbalvelden zijn eveneens op dezelfde locatie. Hoewel de twee honkbalvelden gescheiden worden door een smalle weg staat de kantine van DSS achter het midveld-hek van het stadion van Kinheim.

Op de website van zowel DSS als Kinheim werd dezelfde verklaring gepubliceerd op respectievelijk 2 en 3 september. In de verklaring, gericht aan de leden van de clubs en ondertekend door het bericht, stond ondermeer:

,,In het kader van transparant communiceren vinden we het als bestuur belangrijk om je te informeren over een recente ontwikkeling die al onze leden en betrokkenen aangaat.

Vertegenwoordigers van de honk- en softbalverenigingen Kinheim en DSS hebben onlangs een gesprek gehad waarin besproken is of de mogelijkheid tot samenwerking tussen beide verenigingenonderzocht kan worden. De uitkomst is overlegd in de besturen van beide verenigingen en we zijn allebei unaniem positief over een dergelijk onderzoek. We komen als besturen op zeer korte termijn bij elkaar voor nadere kennismaking. We gaan samen het vervolgtraject vormgeven en samen vaststellen wat nodig is om te komen tot gefundeerde keuzes in het belang van de toekomst van beide verenigingen.''

Kinheim en DSS zijn twee van de oudste honkbal- en softbalverenigingen in Haarlem. Kinheim werd opgericht in 1935, DSS in 1950. DSS werd daarna één van de eerste verenigingen met softbal, vanaf 1948. Kinheim voegde softbal in 1954 toe.

...Het Pim Mulier Sportpark in Haarlem...
...Links is het Pim Mulier Stadion waar het honkbalteam van Kinheim speelt...
...Rechts ligt het honkbalveld van DSS...
...In het midden is het softbalveld van Kinheim..
...Het softbalveld van DSS ligt achter het linksveld van het stadion...
(© Foto: Kinheim)
Kinheim en DSS speelden beide met zowel honkbal als softbal in de hoogste afdeling. Kinheim speelde als HCK tot begin jaren zeventig, waarbij HCK staat voor Honkbal Club Kinheim. Door de jaren heen was Kinheim succesvoller in de hoogste afdeling, terwijl DSS succesvoller was met softbal. Veel Nederlands Team-honkballers kwamen uit voor Kinheim, veel Oranje-speelsters waren actief voor DSS. Dit jaar is DSS één van de drie clubs met zowel het honkbal- als het softbalteam in de hoogste afdeling. De anderen zijn Hoofddorp Pioniers en Twins Oosterhout.

Na afloop van het seizoen 2016 trok Kinheim het honkbalteam uit de Hoofdklasse terug, nadat vrijwel alle spelers waren vertrokken. In 2016 eindigde Kinheim op de vierde plaats om zich te plaatsen voor de Play-Offs, die 2007 jaarlijks door de ploeg werd bereikt. Desondanks verlieten 19 spelers de ploeg na afloop van het seizoen. Na 28 opeenvolgende seizoenen in de Hoofdklasse te hebben gespeeld werd besloten de ploeg terug te trekken. Kinheim werd viermaal landskampioen. Sinds 2017 speelt Kinheim in de Overgangsklasse. Vorig jaar eindigde Kinheim op de eerste plaats, maar verloor toen de Promotie/Degradatie Series tegen Storks.

Op het moment strijdt Kinheim opnieuw voor de eerste plek in het restant van het seizoen in de Overgangsklasse. Kinheim wordt gevolgd door Euro Stars en RCH-Pinguïns, de twee andere voornaamste kanidaten voor de eerste plaats.

Wanneer Kinheim inderdaad kampioen wordt van de Overgangsklasse plaatst het zich wederom voor de Promotie/Degradatie Series, die op 28 september begint. In die reeks ontmoet de ploeg dan DSS, dat afgelopen zaterdag de Play-Downs Final Series verloor tegen Silicon Storks.

In de reguliere competitie eindigde het honkbalteam van DSS op de zevende plaats in de Hoofdklasse, waarna men tegen Twins Oosterhout speelde in de Play-Downs en tegen een 3-0 'sweep' aanliep. Zodoende moest DSS de volgende reeks spelen tegen Storks, dat de best-of-five met 3-1 won om zich te handhaven in de Hoofdklasse. DSS promoveerde naar de Hoofdlasse in 2014 na winst in de Promotie/Degradatie Series tegen The Hawks.

Het softbalteam van DSS promoveerde in 2009 om na 24 jaar afwezigheid een comeback te maken in de hoogste afdeling. De ploeg werd zevenmaal landskampioen in de jaren zestig en zeventig en nam ook regelmatig deel aan Europa Cup-toernooien. In 2010 degradeerde de ploeg weer, maar het maakte weer een rentree in 2014. Vorig seizoen moest de ploeg uitkomen in de Promotie/Degradatie Series tegen Amsterdam Pirates. DSS handhaafde zich door de best-of-three met 2-0 te winnen.

Dit seizoen eindigde DSS op de zevende plaats in de Golden League. Hierdoor speelt de ploeg momenteel in de Golden League/Silver League Promotie/Degradatie Series met vijf andere teams. Die reeks opende afgelopen zaterdag. Vier teams uit deze groep spelen volgend jaar in de Golden League.

(3 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.