Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 september 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Spencer Kieboom kort terug in Major League
English

WASHINGTON, DC (USA) - Catcher Spencer Kieboom was vorige week kort weer even terug in de Major League, want hij stond drie dagen op het roster van Washington Nationals.

Vorige week dinsdag (27 augustus) werd Kieboom opgeroepen vanuit Harrisburg Senators (Double-A). Op het roster nam Kieboom de plaats in van rechtshandige werper Hunter Strickland, die op vaderschapsverlof was. Twee dagen later werd Kieboom weer teruggeplaatst naar Harrisburg. De volgende dag (30 augustus) keerde Strickland weer terug in de ploeg. Op dezelfde dag activeerde Washington ook linkshandige werper Roenis Elías van de blessurelijst. Om ruimte te maken op het roster voor Elías werd linkshandige werper Matt Grace van de lijst gehaald. Tijdens zijn korte verblijf bij Nationals kwam Kieboom niet in actie. De ploeg speelde twee wedstrijden tegen Baltimore Orioles (27-28 augustus).

Het was de tweede keer dit seizoen dat de 28-jarige Kieboom zich bij de Major League-ploeg voegde. Hij stond ook op het roster op 13-16 juli, maar speelde ook toen niet. Toen werd Kieboom toegevoegd nadat rechtshandige werper Max Scherzer op de blessurelijst was geplaatst. Drie dagen later keerde Kieboom weer terug naar Harrisburg, omdat rechtshandige werper (en teamgenoot) Austin Voth werd opgeroepen.

Vorig jaar speelde Kieboom in 52 wedstrijden voor Washington en sloeg toen .232 (29-uit-125) met vijf tweehonkslagen en twee homeruns. Hij scoorde 16 punten en sloeg er 13 binnen. Kieboom maakte zijn Major League-debuut in 2016 toen hij uitkwam in één wedstrijd. Hij kreeg toen vier wijd en scoorde een punt.

Dit seizoen speelde de catcher in 52 wedstrijden in Double-A en sloeg .196 (33-uit-168) met zeven tweehonkslagen en één homerun. Hij scoorde twaalfmaal en sloeg 14 punten binnen.

Zijn broer Carter Kieboom maakte eerder dit seizoen zijn Major League-debuut. De korte stop werd op 26 april toegevoegd aan de Washington-ploeg. Op die dag startte hij tegen San Diego Padres en sloeg een homerun als zijn eerste Major League-honkslag. Kieboom homerde ook twee dagen later.

In 11 wedstrijden sloeg Kieboom .128 (5-uit-39), scoorde vier punten en sloeg er twee binnen, maar dat waren zijn twee homeruns. Echter, hij kreeg ook 16 keer drie slag. Op 7 mei werd Kieboom weer teruggestuurd naar Fresno Grizzlies (Triple-A).

Op maandag (2 september) sloot de 22-jarige Carter Kieboom het seizoen af met Fresno. Hij speelde in 109 wedstrijden en sloeg .303 (125-uit-412) met 24 doubles, drie triples en 16 homeruns. Kieboom scoorde 79 punten en sloeg er ook 79 binnen.

Kieboom had een sterk seizoen in Triple-A en was de 18e beste slagman in de Pacific Coast League Zijn 79 gescoorde punten waren het tweede hoogste aantal in het team van Fresno. Hij had alleen de Cubaan Yadiel Hernandez voor zich die 87 punten scoorde. Kieboom's 125 honkslagen en 79 RBI's waren het derde hoogste aantal van de ploeg. In deze categoriën voerde Hernandez ook de lijsten aan met 142 honkslagen en 90 binnengeslagen punten. Vorige week werd Kieboom gekozen als korte stop in het End-of-Season All Star Team van de Pacific Coast League. De verwachting is dat hij deze maand weer zal worden opgeroepen voor de Major League-ploeg.

Vanaf 1 september mogen Major League-teams hun rosters uitbreiden van 25 naar 40 spelers. Teams kunnen dan om verschillende redenen spelers toevoegen. Bijvoorbeeld als invaller wanneer een basisspeler een dag vrij krijgt of iemand kan worden toegevoegd om een bijdrage te leveren in de laatse maand in de race voor het kampioenschap of een wild card. Ook worden talentvolle spelers toegevoegd om hen ervaring op te laten doen in de Major League.

Vanaf volgend jaar wordt het 40-man roster (of 'expanded roster') afgeschaft. Het 'active roster' van 25 spelers wordt dan uitgebreid naar een 26-man roster. In september kan het roster slechts worden uitgebreid van 26 naar 28 spelers.

(3 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.