Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 juni 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus wint nipt van Parma in opener European Champions Cup
English

BOLOGNA (Italië) - Bekerhouder Curaçao Neptunus is het toernooi om de European Champions Cup in Italië dinsdagmiddag (4 juni) begonnen met een nipte 2-1 winst tegen Parmaclima (Italië).

Het was een hete middag in Bologna, want het was 30,4 graden toen het duel van start ging. De winst kwam niet makkelijk voor Neptunus, dat zes honkslagen liet noteren. De ploeg opende de score in de zesde inning, maar Parma kwam langszij na een fout in de achtste. Neptunus hernam de leiding in de negende.

Vorig jaar, op eigen veld in Rotterdam, veroverde Neptunus de European Champions Cup na een 5-0 winst in de Finale tegen Pirati dei Rimini. Dit jaar zou Rimini aanvankelijk opnieuw deelnemen aan het toernooi, maar trok de ploeg terug. Parma werd aangewezen aan hun vervanger in het toernooi.

L&D Amsterdam Pirates komt dinsdagavond voor het eerst in actie tegen het organiserende UnipolSai Fortitudo Bologna.

Eerder vandaag haalde Ostrava Arrows (Tsjechie) met 17-2 flink uit tegen Deurne Spartans (België) in een wedstrijd die zes innings duurde.

(4 juni)

Speelschema, Standen & Uitslagen
De wedstrijd tussen Neptunus en Parma bleef puntloos in de eerste vijf innings.

Het was Neptunus dat als eerste in scoringspositie kwam. In de eerste helft van de eerste inning opende Coco Johnson de wedstrijd met een infield-hit op starter Erly Casanova. Nadat Johnson het tweede honk had gestolen kreeg Stijn van der Meer drie slag, maar de loper schoof daarna op naar het derde honk op een grounder van Dwayne Kemp. Volgende slagman Gianison Boekhoudt kreeg vier wijd, maar beide lopers bleven achter, want Casanova sloot af met drie slag voor Dudley Leonora.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede inning kwam Neptunus weer in scoringspositie in de derde en vierde inning, maar wist ook nu niet tot scoren te komen. In de derde begon Jochem Koedijk met een infield-hit, maar ging even later uit bij een steelpoging. Coco Johnson kreeg vervolgens vier wijd en stal het tweede honk, maar bleef achter.

In de vierde kreeg Neptunus de honken vol. Met één uit kregen Dudley Leonora en Shaldimar Daantji vier wijd en schoven op na een grounder van Quintin De Cuba. Met twee uit kreeg ook Benjamin Dille een vrije loop, maar de drie lopers strandden, want volgende slagman Jochem Koedijk kreeg drie slag.

In de vijfde sloeg Dwayne Kemp een honkslag met twee uit. Hij ging even later ook uit bij een steelpoging.

Intussen hield Neptunus-starter Orlando Yntema de Parma-aanval in de eerste vier innings hitloos. Met twee uit in de eerste inning gooide de rechtshander vier wijd op Charlie Mirabal, maar sloot af met drie slag voor Sebastiano Poma.

Yntema kreeg drie opeenvolgende nullen in de volgende drie innings. Na elf slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Ynteme een one-out single tegen van Alex Sambucci in de vijfde, maar de Neptuniaanse verdediging maakte vervolgens een dubbelspel.

In de 1e6 wist Neptunus de score te openen. Gianison Boekhoudt begon met vier wijd en werd in scoringspositie gebracht via een opofferingsstootslag van Dudley Leonora. Boekhoudt bereikte hierna het derde honk op een grounder van Shaldimar Daantji en scoorde toen Quintin De Cuba volgde met een honkslag.

...Dwayne Kemp zorgde voor de de gelijkmaker met een fout...
...Hij sloeg daarna het winnende punt binnen in de 9e inning...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 2e6 kreeg Yntema zijn tweede honkslag tegen, want Segundo Paolini opende met een hit in het midveld. Een poging hem over te brengen met een stootslag van Luca Scalera mislukte, want hij werd gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk. Scalera, die met een velderskeus op het honk kwam, schoof daarna op na een grounder, maar bleef achter.

Met twee uit in de 1e7 kreeg Neptunus wederom de honken vol en dus een kans punten toe te voegen. Nieuwe pitcher Yomel Rivera begon met tweemaal drie slag, maar moest daarna toezien hoe een pop-fly van Stijn van der Meer werd gemist door korte stop Charlie Mirabal. Dat stelde Van der Meer in staat het tweede honk te bereiken. Met het eerste honk open kreeg Dwayne Kemp opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren. Maar hierna gooide Rivera vier wijd op Gianison Boekhoudt en kreeg de honken vol. Dat leidde tot een nieuwe werperswissel. Marc-André Habeck nam het over om het op te nemen tegen Dudley Leonora. De Canadese rechtshander kwam op een 3-wijd-0-slag stan, maar Leonora sloeg daarna op de volgende worp en werd uitgevangen.

Parma liet een loper achter op het tweede honk in hun zevende slagbeurt, maar kwam langszij toen ook Neptunus naar de bullpen ging. Diegomar Markwell, normaal één van de starters, nam het over van Orlando Yntema en hij kreeg ook een loper als gevolg van een fout. Met één uit sloeg Luca Scalera een grounder naar derde honkman Dwayne Kemp, die een fout maakte. Dat bracht Scalera naar het tweede honk en hij bereikte vervolgens het derde honk dankzij een opofferingsstootslag van Stefano Desimoni. Hierna nam Kevin Kelly de Neptunus-pitching over, maar hij werd begroet met een tweehonkslag van Aldo Koutsoyanopulos die voor de gelijkmaker zorgde. Kelly raakte volgende slagman Charlie Mirabal met een worp, maar sloot daarna af met een strikeout.

Neptunus hernam de leiding in de 1e9. Met één uit liet Coco Johnson zijn tweede honkslag in de wedstrijd noteren. Hij stal het tweede honk (zijn derde in dit duel), maar werd daarna uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op een grounder richting kort van Stijn van der Meer. Met twee uit schoof Van der Meer op na een wilde worp, waarna hij scoorde toen Dwayne Kemp volgde met een honkslag.

In de 2e9 schakelde Kevin Kelly drie slagmensen op rij uit om de winst te bezegelen.Parmaclima - Curaçao Neptunus 1-2
RHE
Curaçao Neptunus000001001-261
Parmaclima000000010-141
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema7513--

Diegomar Markwell, H (1)0.2---1-

Kevin Kelly, BS (1), W (1-0)1.11-1--

pitchers Parmainn.SOBBHRER
Erly Casanova636411

Yomel Rivera0.222---

Marc-André Habeck, L (0-1)2.12-211
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-David Kulhánek (Tsjechië), 1B-František Přybil (Tsjechië),
3B-José Miguel Peña Carpio (Spanje).
Official Scorers-Renzo Moretti (Italië), Fabio Zaccaria (Italië).
Technical Commissioners-Kristian Pälviä (Zweden), Jürgen Elsishans (Duitsland).
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:57 uur.
Locatie-Estadio Gianni Falchi, Bologna (veld Bologna).

Game Notes:
European Champions Cup 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 30,4° C; windrichting oost;
windsnelheid 10 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 47%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.