Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 november 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Didi Gregorius wordt Free Agent
English

THE BRONX, NEW YORK, New York (USA) - Didi Gregorius is maandagmiddag (4 november) officiëel een Free Agent geworden, want New York Yankees heeft voor de deadline van 17:00 uur lokale tijd geen 'qualifying offer' ter waarde van 17.8 miljoen dollar aangeboden aan de in Amsterdam geboren korte stop.

...Didi Gregorius wordt begroet na het slaan van een homerun voor...
...Nederland tijdens de World Baseball Classic 2017...
(© Foto: Henk Seppen)
Het contract van Gregorius verliep na dit seizoen, zodat hij een Free Agent werd. Clubs kunnen een zogenoemde 'qualifying offer' voor een eenjarige contractverlenging aanbieden aan spelers die nooit eerder zo'n aanbod hebben gehad en een heel seizoen op het team-roster hebben gestaan. Een speler heeft vervolgens tien dagen om dit aanbod te accepteren of af te wijzen en kan ondertussen ook in onderhandeling gaan met andere teams. Wanneer een speler het aanbod accepteert wordt hij gecontracteerd. Wanneer het wordt afgewezen wordt hij Free Agent. Wanneer een speler die een aanbod heeft afgewezen door een ander team wordt gecontracteerd dan zal die ploeg een Draft-keuze verliezen. Een 'qualifying offer' is een eenjarig contract ter waarde van het gemiddelde van de 120 hoogste contracten van het voorgaande seizoen.

Hoewel Gregorius geen 'qualifying offer' heeft gekregen betekent dit niet dat hij vertrekt bij New York Yankees. In de komende weken kan hij een aanbod krijgen voor een nieuw (meerjarig) contract, maar hij kan ook worden gecontracteerd door een andere club. De Nederlandse infielder heeft onlangs gezegd dat hij hoopt bij de Yankees te kunnen blijven spelen. Tidens zijn jaren bij de club werd Gregorius een populaire speler binnen het team en bij de fans.

Gregorius, die in february 30 wordt, miste een deel van het seizoen, want hij was herstellende van een Tommy John-behandeling. Hij liep tijdens de Play-Offs van vorig jaar een operatie op en onderging de operatie in het off-season. Dit seizoen speelde Gregorius in 82 wedstrijden en sloeg hij slechts .238. Maar hij sloeg ook 16 homeruns en had 61 binnengeslagen punten.

Gregorius is één van de zeven spelers van New York Yankees die Free Agent werden na het seizoen. De anderen zijn rechtshandige pitcher Dellin Betances, rechtshandige pitcher Cory Gearrin, linkshandige pitcher C.C. Sabathia, catcher Austin Romine, eerste honkman Edwin Encarnacion, outfielder Brett Gardner en outfielder Cameron Maybin. Sabathia zette na het seizoen een punt achter zijn loopbaan, terwijl de club afzag van een optie ter waarde van 20 miljoen voor Encarnacion en hem in plaats daarvan een afkoopbedrag gaf van 5 miljoen dollar.

Didi Gregorius maakte zijn Major League-debuut in 2012 toen hij uitkwam in acht wedstrijden voor Cincinnati Reds. In december 2012 werd hij geruild naar Arizona Diamondbacks. De korte stop speelde voor D-Backs in 2013 en 2014 en sloeg respectievelijk .252 en .226.

In december 2014 werd Gregorius geruild naar New York Yankees. Daar, in 2015, nam hij de korte stop-positie over van de gestopte Derek Jeter.

In zijn eerste seizoen in 'Yankees-pinstripes' speelde Gregorius in 155 wedstrijden en sloeg .265 met 56 binnengeslagen punten en negen homeruns. In de daaropvolgende drie seizoenen werden zijn prestaties beter en beter en kwam hij elk seizoen tot persoonlijke hoogtepunten. Hij sloeg .276, .287 en .268 in 2016, 2017 en 2018. Zijn productie van gescoorde punten in deze seizoenen steeg van 68 naar 73 naar 89. In deze drie seizoenen waren zijn RBI-totalen 70, 87 en 86, terwijl zijn homerun-totalen groeiden van 20 naar 25 naar 27. Tijdens deze seizoenen zorgde Gregorius voor verschillende korte stop-records in de Yankees-historie.

Dit seizoen, zijn vijfde bij Yankees, waren de statistieken van Gregorius een stuk lager (.238, 47 gescoorde punten, 61 RBI's, 16 homeruns). Echter, vanwege zijn blessure miste Gregorius uiteraard Spring Training om zich volledig op het seizoen te kunnen voorbereiden. Toen hij in juni terugkeerde speelde hij eerst een paar wedstrijden on de Minor League om aan zijn rentree te werken.

(4 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.