Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Twins Oosterhout completeert eerste 'sweep' van seizoen
English

DEN HAAG - Twins Oosterhout won op zondag (5 mei) met 8-2 van Silicon Storks en completeerde daarmee hun eerste 'sweep' van het seizoen.

Twins opende het seizoen met twee overwinningen, maar verloor daarna tien opeenvolgende wedstrijden. De 'losing streak' eindigde afgelopen donderdag in de opener tegen Storks.

In dat duel kwam Twins Oosterhout tot winst dankzij een rally in de vijfde inning en won met 6-1. De wedstrijd werd na acht complete innings afgesloten wegens de 22:30 uur 'curfew'-regel.

Twins won daarna de tweede wedstrijd op zaterdag overtuigend met 8-1.

Vandaag was het National Bevrijdingsdag. Op 5 mei wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog gevierd. Door het hele land zijn er dan verschillende activiteiten en festivals om vrijheid te vieren.

(5 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Twins Oosterhout sloeg al vroeg toe en stond met 4-0 voor na drie innings op weg naar hun derde opeenvolgende overwinning. Hiermee sloot de ploeg hun eerste 'sweep' van het seizoen af. Vorig jaar had Twins één '3-game sweep' in de competitie en dat werd eveneens gerealiseerd tegen Storks.

Twins kwam vandaag tot 13 honkslagen, het hoogste aantal sinds de ploeg er 16 sloeg in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Quick Amersfoort. Alle negen startende spelers sloegen minimaal één honkslag, waaronder een homerun van Shurman Marlin.

Twins kwam in scoringspositie met twee uit in de eerste helft van de eerste inning op starter Gijs Timmer. De rechtshander gooide toen vier wijd op Dennis De Quint en Jason Halman, maar een pop-fly sloot de slagbeurt af.

De ploeg scoorde daarna tweemaal in de tweede inning. Shurman Marlin begon met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Jamie Verheyleweghen en kreeg het derde honk na schijn. Met twee uit scoorde hij na een honkslag van Brian Biezen. Een foute aangooi tijdens een pick-off poging stelde Biezen in de gelegenheid het derde honk te bereiken en hij scoorde even later op een honkslag van Joshua Zara.

In de derde inning voegde Twins twee punten toe. De honken kwamen vol te staan toen Dennis De Quint vier wijd kreeg, Jason Halman een infield-hit sloeg en Yuki Yoshimura volgde met een stootslag-honkslag. Een punt werd daarna gescoord toen volgende slagman Shurman Marlin vier wijd kreeg en een opofferingsslag van Jamie Verheyleweghen zorgde voor het tweede punt in de inning en bracht de stand op 4-0.

Twins verhoogde de voorsprong naar 7-0 door een punt te scoren in elk van drie middelste innings.

...Shurman Marlin...
...homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
In de vierde opende Joshua Zara met vier wijd en sloeg Stijn Janssens een honkslag. Maar Zara werd op het tweede honk uitgeschakeld met een pick-off. Even later leverde Dennis De Quint een RBI-double af.

Storks kreeg slechts één honkloper in hun eerste drie slagbeurten op starter Thomas Roijers. Met een 5-0 achterstand kreeg de ploeg de kans wat terug te doen in de 2e4, maar liet drie lopers achter. Giovanny Perez begon met een tweehonkslag, waarna Luuk Visser werd geraakt door een worp en de honken vol kwamen te staan toen Glennton Poulo een honkslag sloeg. Maar hierna werd Perez gedwongen uitgeschakeld op de plaat op een grounder van Joost van den Bergh. Een binnenhoog zorgde voor de tweede nul en een grounder maakte een einde aan de inning.

Twins voegde het volgende punt toe in de vijfde op nieuwe werper Sem Lauf toen Shurman Marlin opende met een homerun.

In de zesde scoorde Twins opnieuw. Stijn Janssens begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een tweehonkslag van Jason Halman.

Het scoren was nog niet afgelopen voor Twins, want de ploeg scoorde hun achtste punt in de 1e7. Jamie Verheyleweghen en Nick Peels begonnen met honkslagen en schoven op na een wilde worp. Nadat de honken vol kwamen te staan na vier wijd voor Brian Biezen volgde een werperswissel. José Moreno nam het over, maar hij zag hoe er werd gescoord op een grounder van Joshua Zara. Twins liet twee lopers achter, maar stond nu met 8-0 voor.

Storks werd op rij uitgschakeld in de zesde, zevende en achtste inning, maar scoorde tweemaal in de 2e9 op rookie Koen Postelmans. Luuk Visser begon met een honkslag, kreeg het tweede honk na schijn en scoorde op een tweehonkslag van Glennton Poulo. Met twee uit sloeg Krisztián Tóth een honkslag en toe dat werd gevolgd door een fout in het outfield kon Poulo tot scoren komen. Maar daar bleef het bij voor de thuisploeg.Silicon Storks - Twins Oosterhout 2-8
RHE
Twins Oosterhout022111100-8131
Silicon Storks000000002-281
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Thomas Roijers, W (2-2)73-4--

Koen Postelmans22-422

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Gijs Timmer, L (0-3)436654

Sem Lauf2 (*)-2633

José Moreno11----

Kevin Nieveld24-1--
(*) - Lauf gooide op drie slagmensen in de zevende inning

Homerun: Twins: Shurman Marlin (1)(5e,solo,0 uit,op Lauf).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dave Klarholz.
Scoreboard Operator-Gedaan vanuit dug-out Storks.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:56 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', The Hague.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 9,9° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.