Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juni 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates boekt ruime overwinning tegen Deurne
English

BOLOGNA (Italië) - L&D Amsterdam Pirates kwam tot een ruime 17-0 overwinning tegen Deurne Spartans (België) op woensdagmiddag (5 juni) in hun tweede duel van het toernooi om de European Champions Cup in Italië.

Met een 2-0 voorsprong kwam Amsterdam Pirates tot een rally van negen punten in de tweede inning om een vroege comfortabele voorsprong te nemen. De wedstrijd werd na vijf volledige innings afgesloten vanwege de 15 punten verschil 'mercy'-regel.

Amsterdam kwam tot 15 honkslagen, waaronder vier van Delano Selassa, die ook homerde en alleen de driehonkslag miste om 'for-the-cycle' te slaan. Hij sloeg ook vier punten binnen en scoorde driemaal. Gilmer Lampe sloeg drie honkslagen en miste alleen de homerun om 'for-the-cycle' te slaan. Denzel Richardson sloeg drie punten binnen. Acht van de negen startende spelers sloegen minstens één honkslag. Acht scoorden minstens eenmaal.

De Belgische tegenstander wist slechts één honkslag te produceren.

(5 juni)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Amsterdam Pirates had minder dan anderhalf uur nodig voor het duel tegen Deurne Spartans, dat vorig jaar de Belgische kampioenstitel veroverde. Op dat moment was een verschil van 15 punten bereikt om de wedstrijd voortijdig te kunnen afsluiten via de 'mercy'-regel.

Op het roster van Deurne Spartans staan vijf Venezolanse spelers en nog eens zeven met een Venezolaanse achtergrond, maar die hebben wel de Belgische nationaliteit.

Amsterdam opende de score met twee punten in de eerste helft van de eerste inning op starter Sharlon Lebacks. Twee jaar geleden speelde de Antilliaanse rechtshander voor Twins Oosterhout in de Nederlandse Hoofdklasse in de eerste twee maanden van het seizoen, waarna hij terugkeerde naar België. Met één uit gooide Lebacks vier wijd op Sharlon Schoop, die opschoof na een doorgeschoten bal en daarna scoorde op een driehonkslag van Gilme Lampe. Een opofferingsslag van Denzel Richardson bracht Lampe binnen.

In een lange tweede inning kwam Pirates tot een rally van negen punten op zeven honkslagen. De rally begon met een lead-off single van Delano Selassa. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Linoy Croes vier wijd kreeg en Rashid Gerard een honkslag sloeg. Victor Draijer volgde met een puntscorende honkslag, waarna het volgende punt werd gescoord op een 'force play-grounder' van Roelie Henrique. Volgende slagman Sharlon Schoop sloeg een 2-run double. Na een honkslag van Gilmer Lampe werd het volgende punt gescoord toen ook Denzel Richardson een honkslag afleverde. Toen daar een outfield-fout op volgde wist weer een Pirates-loper tot scoren te komen. Met Richardson op het tweede honk werd Kenny Berkenbosch geraakt door een worp. Beiden scoorden toen Delano Selassa de bal over de omheining in het linksveld dreunde voor een 3-run homerun in zijn tweede slagbeurt in de inning. Dat verhoogde de stand naar 11-0 en zorgde ook voor een werperswissel. Wesley Werelst nam het over. Hij begon met vier wijd voor Linoy Croes en Rashid Gerard, maar daarna maakten een gedwongen nul en een grounder een einde aan de lange slagbeurt.

...Delano Selassa...
...4-uit-4, double, homerun, 3 gescoorde punten, 4 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Pirates voegde drie punten toe in de derde inning. Sharlon Schoop begon met een honkslag en Gilmer Lampe sloeg een tweehonkslag. Ze scoorden daarna respectievelijk op een grounder van Denzel Richardson en een fout, waarop Kenny Berkenbosch op het tweede honk terechtkwam. Die scoorde later zelf na een doorgeschoten bal.

Steven van Groningen startte voor Amsterdam Pirates. De rechtshander speelde in de Hoofdklasse voor Kinheim, Hoofddorp Pioniers, HCAW en Neptunus, voordat hij na vorig seizoen naar Amsterdam kwam.

Van Groningen schakelde de eerste zeven slagmensen op rij uit. Met één uit in de 2e3 kreeg hij een honkslag tegen van Adalberto Vicente Lopez en dat zou de enige honkslag blijven voor de Belgische ploeg. Even later maakte de Amsterdamse verdediging een dubbelspel. Vicente bleef de enige honkloper voor Deurne.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde inning scoorde Amsterdam Pirates weer driemaal in de 1e5. Met één uit sloegen Kit Gijsbers en Kenny Berkenbosch een honkslag en volgde Delano Selassa met een puntscorende tweehonkslag. Berkenbosch scoorde na een wilde worp. Selassa scoorde later op een honkslag van Linoy Croes en dat bracht de stand op 17-0.

Steven van Groningen kreeg drie opeenvolgende nullen in de 2e4, net als zijn opvolger Jhan Rifaela in de vijfde inning. En dat maakte een einde aan de wedstrijd, die via de 'mercy'-rule werd afgesloten na slechts één uur en 27 minuten.Deurne Spartans - L&D Amsterdam Pirates 0-17 (5 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates29303 -17150
Deurne Spartans00000 -013
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Steven van Groningen, W (1-0)42-1--

Jhan Rifaela-11---

pitchers Spartansinn.SOBBHRER
Sharlon Lebacks, L (0-1)1.1-281111

Wesley Werelst3.2-2765

Homerun: Pirates: Delano Selassa (1)(2e,3-run,1 uit,op Lebacks).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-José Miguel Peña Carpio (Spanje), 1B-Mojmír Jankovič (Slowakije),
3B-Tarek Lablack (Duitsland).
Official Scorers-Gaia Gabanini (Italië), Roberto Breveglieri (Italië).
Technical Commissioners-Alessandra Soprani (Italië), Jürgen Elsishans (Duitsland).
Aanvangstijd-15:30 uur.
Speeltijd-1:27 uur.
Locatie-Estadio Gianni Falchi, Bologna (veld Bologna).

Game Notes:
European Champions Cup 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 30,1° C; windrichting oost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 41%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.