Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juni 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus draait achterstand om in grote winst tegen Bonn
English

BOLOGNA (Italië) - Curaçao Neptunus stond halverwege de vijfde inning met 4-0 achter, kwam toen tot een rally van acht punten en zou met 14-4 gaan winnen van Bonn Capitals (Duitsland) in hun tweede wedstrijd op het toernooi om de European Champions Cup in Italië op woensdagmiddag (5 juni).

De Duitse tegenstander scoorde tweemaal in de eerste inning en voegde twee runs toe in de vierde om een verrassende 4-0 voorsprong te nemen. Neptunus scoorde daarna acht punten in de vijfde inning om het duel alsnog in eigen voordeel om te draaien. Na een punt te hebben toegevoegd in de zesde scoorde Neptunus nog eens vijfmaal in de zevende om een verschil van 10 punten te bereiken.

De wedstrijd zou oorspronkelijk worden gespeeld in Castenaso, waar tijdens dit toernooi ook dagelijks twee wedstrijden op het programma staan. Echter, vanwege de midweeks markt in Castenaso werd de wedstrijd verplaatst naar Bologna. Dat betekende ook dat het duel van vandaag tussen L&D Amsterdam Pirates en Deurne Spartans een uur later van start zou gaan in Bologna.

(5 juni)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Vrijwel niemand zal vantevoren hebben voorspeld dat Bonn Capitals halverwege de vijfde inning met 4-0 op voorsprong zou staan tegen Neptunus. Dat betekende dat de Duitse ploeg 15 nullen af was van wat een stunt zou zijn. Maar dat gebeurde niet, want Neptunus besliste het duel met een 8-run rally in de tweede helft van de vijfde inning.

Bonn Capitals had een sterke start op starter Elton Koeiman. Met één uit in de eerste helft van de eerste inning sloegen Christopher Goebel en (pitcher) Wilson Lee back-to-back homeruns om de Duitsers op een vroege en onverwachte voorsprong te zetten. Volgende slagman Maurice Wilhelm sloeg een honkslag, maar hij strandde op het eerste honk.

Neptunus kreeg een kans wat terug te doen in hun eerste slagbeurt op Wilson Lee. De Australische linkshander kreeg een lead-off single tegen van Coco Johnson, die in scoringspositie kwam na een grounder. Nadat de Duitse catcher de bal tweemaal had laten vallen op fout gebied, bereikte de Amerikaan het derde honk op een volgende grounder, maar Lee sloot daarna af met drie slag voor Gianison Boekhoudt.

Neptunus verzuimde opnieuw tot scoren te komen in de tweede slagbeurt en liet dit keer drie lopers achter. Dudley Leonora begon met vier wijd, waarna hij het derde honk bereikte toen een pick-off eindigde in een fout. Hij kon vervolgens niet opschuiven op twee grounders, maar daarna kwamen de honken vol te staan toen Benjamin Dille en Greg Muller beiden vier wijd kregen. De drie lopers strandden toen een vangbal een einde aan de inning maakte.

In de derde inning begon Stijn van der Meer met vier wijd voor Neptunus. Maar hij werd uitgeschakeld bij een steelpoging in een dubbelspel terwijl Dwayne Kemp drie slag kreeg.

...Dudley Leonora...
...3-uit-3, 2 gescoorde punten, 2 binnengeslagen...
(© Foto: Henk Seppen)
Intussen had Elton Koeiman drie slagmensen op rij uitgeschakeld in de tweede en derde inning, maar hij kwam weer in de problemen in de vierde. Maurice Wilhelm begon met een tweehonkslag en Lennart Weller volgde met een stootslag-honkslag. Het derde Duitse punt werd gescoord toen volgende slagman Nicholas Miceli ook een honkslag sloeg. Toen Bonn lopers op het tweede en derde honk kreeg na een opofferingsstootslag van Kevin van Meensel volgde een werperswissel. Brendan Schoemaker nam het over en hij zag het volgende punt gescoord worden na een doorgeschoten bal. Hij raakte vervolgens een slagman met een worp, maar sloot daarna af met twee strikeouts.

Nadat Neptunus een loper had achtergelaten op het tweede honk in de vierde inning sloeg de ploeg toe in de vijfde slagbeurt met het scoren van acht punten op zeven honkslagen. Zes van de punten werden gescoord met twee uit. Met één uit kregen Coco Johnson en Stijn van der Meer vier wijd, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Dwayne Kemp. Hierna sloeg Gianison Boekhoudt een honkslag en werd het volgende punt gescoord op een opofferingsslag van Dudley Leonora. Even later kwam Neptunus langszij na een honkslag van Shaldimar Daantji. Volgende slagman Quintin De Cuba liet ook een honkslag noteren en die werd gevolgd door een fout die Daantji in staat stelde het leidende punt te scoren. Hierna volgde een werperswissel. De Australische linkshander Wilson Lee werd opgevolgd door de Amerikaanse rechtshander Nicholas Miceli, die tot dat moment de catcher was geweest. Hij werd begroet met een tweehonkslag van Benjamin Dille, die moest toezien hoe er een punt werd gescoord na een wilde worp. Een fout op een grounder van Greg Muller en een honkslag van Coco Johnson zorgden voor nog eens twee punten en verhoogde de stand naar 8-4.

Neptunus voegde een punt toe in de zesde via een opofferingsslag van Benjamin Dille.

In de zevende scoorde Neptunus nog eens vijf punten op nieuwe pitcher Anthony Kinzling om tot een verschil van tien punten te komen. In deze slagbeurt werden de eerste twee punten gescoord op een wilde worp, waarna Dudley Leonora bijdroeg met een puntscorende honkslag. Met twee uit sloeg Quintin De Cuba een punt binnen met een tweehonkslag en ging later scoren op een 'walk-off single' van Greg Muller.Curaçao Neptunus - Bonn Capitals 14-4 (7 inn.)
RHE
Bonn Capitals2002000-485
Curaçao Neptunus0000815-14150
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning)
pitchers Capitalsinn.SOBBHRER
Wilson Lee, L (0-1)4.236665

Nicholas Miceli1.1--531

Anthony Kinzling0.2-3454

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Elton Koeiman3.12-643

Brendan Schoemaker, W (1-0)3.2612--

Homeruns: Capitals: Christopher Goebel (1)(1e,solo,1 uit,op Koeiman), Wilson Lee (1)(1e,solo,1 uit,op Koeiman).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Yuri Macchiavelli (Italië), 1B-David Kulhánek (Tsjechië),
3B-Marco Taurelli (Italië).
Official Scorers-Alessandro Meli (Italië), Gaia Gabanini (Italië).
Technical Commissioner-Kristian Pälviä (Zweden).
Aanvangstijd-10:30 uur.
Speeltijd-2:52 uur.
Locatie-Estadio Gianni Falchi, Bologna (veld Bologna).

Game Notes:
European Champions Cup 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25,6° C; windrichting west;
windsnelheid 5 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 48%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.