Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 juni 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Didi Gregorius keert vrijdag terug in Major League-actie
English

NEW YORK, New York (USA) - Korte stop Didi Gregorius zal zich op vrijdag weer bij met Major League-team van de New York Yankees voegen. Donderdagavond (6 juni) werd bericht dat de verwachting is dat de in Amsterdam geboren Gregorius in de startende line-up zal staan voor New York in de openingswedstrijd tegen Cleveland Indians in Cleveland.

...Didi Gregorius in acties voor het Nederlands Team tijdens...
...de World Baseball Classic 2017...
(© Foto: Henk Seppen)
Tijdens Game 2 van de American League Division Series van vorig jaar tegen Boston Red Sox liep Gregorius een blessure aan zijn rechter-elleboog op. Hij bleef toen in de wedstrijd en speelde ook in de volgende twee wedstrijden van de Series.

Op 17 oktober onderging de korte stop de zogenoemde Tommy John-ingreep om zijn elleboog te 'repareren'. Hierdoor was de verwachting dat hij in elk geval de eerste helft van het seizoen 2019 uitgeschakeld zou zijn. Onlangs werd bericht dat hij mogelijk zou terugkeren in de periode van juni tot ergens in augustus.

In de voorbije maanden ging zijn herstel zeer voorspoedig. De 29-jarige Gregorius werkte hard aan zijn herstel en zijn comeback op het Yankees Spring Training-complex in Tampa, Florida. Hij werd daarna ingedeeld bij Tampa Tarpons, het Single-A team van Yankees voor wie hij in actie kwam op 25 en 26 mei. In deze wedstrijden sloeg Gregorius 2-uit-7, waaronder een homerun.

Gregorius voegde zich daarna bij Scranton/Wilkes-Barre RailRiders, het Triple-A team van de organisatie. Op 29 mei speelde hij in zijn eerste van zes wedstrijden voor de ploeg. Gregorius, die ook werkte aan het sterker maken van zijn arm, sloeg 3-uit-25 in Triple-A. Op woensdag sloeg hij 2-uit-4 en scoorde een punt voor het team.

Didi Gregorius speelt professioneel since 2008. Hij maakte zijn Major League-debuut in 2012 toen hij in acht wedstrijden speelde voor Cincinnati Reds. Gregorius speelde vervolgens voor Arizona Diamondbacks in 2013 en 2014. Sinds 2015 komt hij uit voor New York Yankees.

Tot en met vorig seizoen speelde Gregorius in 769 Major League-wedstrijden. Hij sloeg 739 honkslagen, waaronder 94 homeruns. Gregorius scoorde 370 punten en sloeg er 356 binnen.

Met zijn rentree op vrijdag zal Gregorius vrijwel zeker ook op het Yankees-rosters staan voor de 2-game series tegen Boston in de Britse hoofdstad Londen op 29 en 30 juni.

(7 juni)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.