Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 juli 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Wereldkampioenschap U23)

HCAW voegt Arubaanse pitcher Gillian Wernet aan roster toe
English

BUSSUM - HCAW heeft rechtshandige werper Gillian Wernet toegevoegd aan het roster van het Hoofdklasse-team, zo maakte de club op zaterdag (6 juli) bekend. De 20-jarige op Aruba geboren speler arriveerde zaterdagochtend en voegde zich 's middags bij zijn nieuwe team. Bij HCAW zal Wernet waarschijnlijk worden ingezet als reliever. Afgelopen donderdagavond plaatste HCAW zich officiëel voor de Play-Offs na een 7-0 winst van de opener van hun 3-game series tegen Silicon Storks.

...Gillian Wernet bij het...
...Nederlands U23 Team...
...in 2018...
(© Foto: WK U23)
In hun thuiswedstrijd tegen Silicon Storks werd Wernet zaterdagmiddag ingezet in de achtste innining als pinch-hitter. Hij kreeg vier wijd en werd vervangen door een pinch-runner na het bereiken van het eerste honk. Vantevoren was het niet gepland dat Wernet zou deelnemen aan de wedstrijd. Echter, met HCAW op een 6-1 voorsprong werd Wernet ingezet om hem officiëel speelgerechtigd te maken voor de ploeg in het restant van het seizoen. Spelers moeten voor 16 juli voor een club hebben gespeeld om na die datum gerechtigd te zijn uit te komen in de Hoofdklasse en het 'postseason'.

Gillian Wernet werd op 1 juli 'released' door Baltimore Orioles, bij wie hij dit seizoen in de Rookie League uitkwam.

Wernet tekende in augustus 2015 een profcontract bij de Orioles. De rechtshander maakte daarna zijn profdebuut in 2016 toen hij speelde in het tweede van twee teams van de Orioles in de Dominican Summer League, wat een Rookie League is. In zijn eerste seizoen was Wernet 2-2 in 14 wedstrijden (allen starts) en kwam tot 32 keer drie slag in 57 2/3 inning.

In 2017 speelde de Arubaanse pitcher in de Gulf Coast League in Florida in het daar gevestigde Orioles Rookie League-team. In dat seizoen werd hij alleen ingezet als middle reliever (13 wedstrijden) en was 0-1 met 16 strikeouts.

Vorig jaar speelde Wernet in de Orioles Rookie League-teams in zowel Florida als de Dominicaanse Republiek. Hij gooide toen in tien wedstrijden (zes starts) en was 2-3 met een 4.55 ERA en 21 strikeouts in 27 2/3 inning.

Dit seizoen nam Wernet deel aan slechts één wedstrijd van GCL Orioles. Op 24 juni stond het Orioles-team met 11-1 voor halverwege de vierde inning tegen GCL Braves. Wernet nam de pitching over in de tweede helft van de vierde inning. Hij gooide 1/3 inning in relief en moest daarin vier punten en zes (verdiende) punten toestaan, terwijl hij tweemaal vier wijd weggaf en één slagman met drie slag uitschakelde. Orioles won het duel met 17-9.

Eind vorig jaar was Gillian Wernet één van de werpers op het roster van het Nederlands U23 Team tijdens het Wereldkampioenschap U23 in Colombia. Tijdens dat evenement gooide Wernet in vier wedstrijden voor Oranje, allen in relief, tegen Mexico, Zuid-Afrika, Australië en Puerto Rico. In totaal gooide de rechtshander vijf innings, waarin hij zes verdiende punten en vijf honkslagen (één homerun) moest toestaan. Hij kwam tot zesmaal drie slag en gooide vijf keer vier wijd.

(6 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.