Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus voorkomt verlies tegen HCAW en completeert 'sweep'
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus stond op een zonnige zondagmiddag (7 april) met 6-4 achter halverwege de zesde inning, maar kwam terug en won met 7-6 van HCAW. Hiermee completeerde Neptunus een 'sweep', maar het kwam niet makkelijk in de laatste twee wedstrijden van de reeks.

Neptunus opende donderdag met een overtuigende 10-0 winst. Op zaterdag kwam Neptunus tot een rally van zes punten in de eerste inning, maar daarna stopte het scoren. Neptunus maakte vier verdedigende fouten in dat duel, maar de ploeg won met 7-4.

Vandaag kwam Neptunus langszij in de zesde inning. De ploeg scoorde daarna wat het beslissende punt zou zijn in de achtste inning en dat volgde op een bekritiseerde beslissing op het derde honk.

Dit was de eerste middag-thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen voor Neptunus en de spelers en coaches van beide teams werden voor aanvang geïntroduceerd. Door de jaren heen organiseerde Neptunus vrijwel nooit enige activiteiten rondom de opening van een nieuw seizoen voor hun eerste thuiswedstrijd.

(7 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
In de eerste vijf inings was HCAW vandaag de betere ploeg en 'outhitte' Neptunus met 10-7. Met een 1-0 achterstand scoorde de Bussumse ploeg driemaal in de tweede inning en brak daarna een 3-3 stand in de derde slagbeurt. Halverwege de zesde inning stond HCAW met 6-4 voor, maar daarna kwam Neptunus langszij en zou gaan winnen.

HCAW opende de wedstrijd met een lead-off single van Jeandro Tromp op starter Misja Harcksen. De rechthander maakte zijn rentree in de Neptunus-ploeg na vorig seizoen te hebben gespeeld voor Twins Oosterhout. Tromp ging uit bij stelen en de volgende twee slagmensen werd uitgeschakeld.

Neptunus opende daarna de score in de tweede helft van de eerste inning op starter Dennis Burgersdijk. Neptunus lead-off hitter Stijn van der Meer was succesvoller dan zijn HCAW-collega. Hij begon ook met een honkslag en bereikte daarne het derde honk toen ook Benjamin Dille een honkslag sloeg. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Dwayne Kemp, maar op deze klap kon Van der Meer wel tot scoren komen.

De voorsprong was van korte duur, want HCAW antwoordde met drie punten met twee uit. Rodney Daal begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan toen Patrick Bok en Oliver van der Wijst Severino beiden vier wijd kregen. Daal werd vervolgens gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Berend Ruben. Hierna veegde rookie Arthur Lugtmeijer de honken schoon met een 3-run double. Nadat volgende slagman Jeandro Tromp een honkslag in het rechtsveld sloeg werd Lugtmeijer doorgestuurd. Een goede aangooi van rechtsvelder Jochem Koedijk volgde en Lugtmeijer werd simpel uitgeschakeld op de plaat, wat natuurlijk kostbaar was voor de Bussumers.

Deze voorsprong duurde eveneens kort, want Neptunus kwam langszij in hun tweede slagbeurt. Met één uit sloegen Shaldimar Daantji en Julian Goins een honkslag. Voor Goins was dit zijn eerste honkslag in zijn eerste slagbeurt als Neptuniaan. Vorig seizoen kwam de catcher uit voor HCAW. Met twee uit scoorden beide lopers op een tweehonkslag van Stijn van der Meer.

Wederom reageerde HCAW onmiddellijk en scoorde weer drie punten om een 6-3 voorsprong te nemen. Bob van der Meer opende met een infield-hit, waarna hij opschoof na een opofferingsstootslag van Seb Visser en een infield-hit van Rodney Daal. Voormalig Neptunus-speler Ruendrick Piternella volgde met een puntscorende honkslag. Dat betekende het einde voor Misja Harcksen, want veteraan Elton Koeiman werd ingebracht. Maar de rechtshander werd begroet met een puntscorende honkslag van Patrick Bok, waarna hij een opofferingsslag tegen kreeg van Oliver van der Wijst Severino.

Dit keer wist HCAW de voorsprong langer vast te houden, maar het zag Neptunus de achterstand de achterstand wel verkleinen naar 6-4 in de 2e3. Gianison Boekhoudt sloeg toen een honkslag, bereikte het derde honk op een daaropvolgende outfield-fout en scoorde op een opofferingsslag van Dudley Leonora.

...Stijn van der Meer sloeg 3-uit-3 met een double voor Neptunus...
...Hij scoorde een punt en sloeg er drie binnen...
(© Foto: Robert Bos)
Nadat Neptunus een loper had achtergelaten op het tweede honk in de vierde kreeg HCAW een loper op het derde honk in de 1e5. Seb Visser begon met een honkslag, waarna zijn pinch-runner Norbert Jongerius het tweede honk stal met één uit en het derde honk bereikte na een honkslag van Ruendrick Piternella. Maar hierna kon hij niet scoren op een vangbal in het rechtsveld, waarna een volgende vangbal de slagbeurt afsloot.

In de zesde inning maakte beide teams een werperswissel. Brendan Schoemaker nam het over voor Neptunus en kreeg drie nullen op rij. Ian Delemarre nam het over voor HCAW en zag Neptunus langszij komen.

Met twee uit in de 2e6 gooide Delemarre vier wijd op Julian Goins en Jochem Koedijk, waarna hij puntescorende honkslagen moest incasseren van Stijn van der Meer en Benjamin Dille en dat bracht de stand op 6-6. Van der Meer sloeg 3-uit-3 en sloeg drie punten binnen.

HCAW kreeg weer een honkloper in de zevende inning, maar die ging uit bij stelen, waarna de ploeg op rij werd uitgeschakeld in de achtste. Neptunus kreeg lopers op het eerste en derde honk met twee uit in de zevende, maar die bleven achter.

In de 2e8 scoorde Neptunus was het beslissende punt zou zijn. Jiorgeny Casimiri werd de nieuwe werper voor HCAW. Vorig seizoen maakte de rechtshander zijn debuut als speler van Neptunus. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Jochem Koedijk, die in scoringspositie kwam na een opofferingsstootslag van Bob van der Meer. Volgende slagman Benjamin Dille werd uitgevangen door rechtsvelder Ruendrick Piternella, die daarna een prima aangooi maakte naar derde honkman Rodney Daal, die de arriverende Koedijk tikte. Er volgde een close play en Koedijk werd safe gegeven, wat resulteerde in reacties van de zijde van HCAW. In dit duel was er een umpiring crew van slechts twee man. Het was een cruciaal moment, want even later scoorde Koedijk na een wilde worp en zette Neptunus op een 7-6 voorsprong.

In de 2e9 schakelde closer Kevin Kelly drie slagmensen op rij uit en verdiende zijn tweede save in twee dagen.


...De spelers van HCAW en Neptunus worden geïntroduceerd voor de wedstrijd...

...Startende pitchers Misja Harcksen (links) en Dennis Burgersdijk...

...Links: Jeandro Tromp gaat uit bij stelen in de 1e inning, getikt door 2B Benjamin Dille...
...Rechts: Dwayne Kemp glijdt naar het 2e honk in de 1e buiten bereik van 2B Bob van der Meer...

...Links: Veteraan coach Jan Collins (21) in gesprek met pitcher Misja Harcksen, catcher Julian Goins...
...en 3B Dwayne Kemp met volle honken in de 2e inning...
...Rechts: Rookie Arthur Lugtmeijer slaat een 3-run double voor HCAW in de 2e inning...

...Links: Even later in de 2e inning wordt Arthur Lugtmeijer uitgetikt door catcher Julian Goins...
...Rechts: Stijn van der Meer slaat een 2-run double voor Neptunus in de 2e inning...

...Brendan Schoemaker (links) en Ian Delemarre gooiden in relief voor Neptunus en HCAW...

...Julian Goins duikt naar het 1e honk waar Patrick Bok de pick-off ontvangt in de 6e inning...

...Links: Julian Goins op weg om te scoren voor Neptunus in de 6e inning...
...Rechts: Bob van der Meer gaat uit bij stelen en wordt getikt door 2B Benjamin Dille in de 7e inning...

...Links: Umpire Niek Elshof keerde donderdag na 2 jaar afwezigheid terug in de Hoofdklasse...
...Zijn laatste volle seizoen was in 2015, hierna was hij actief in 5 wedstrijden in 2016...
...Rechts: Veteraan Shaldimar Daantji staat in te slaan voor Neptunus...

...Links: Jiorgeny Casimiri sloot de wedstrijd af voor HCAW...
...Rechts: HCAW Hoofd Coach Dè Flanegin vraagt om uitleg na een call in de 8e inning...
...nadat Jochem Koedijk (achtergrond) safe werd gegeven bij het derde honk...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Curaçao Neptunus - HCAW 7-6
RHE
HCAW033000000-6111
Curaçao Neptunus12100201X-7130
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk511743

Ian Delemarre, BS (1)2-2422

Jiorgeny Casimiri, L (0-1)1-1211

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Misja Harcksen2.112766

Elton Koeiman2.2--3--

Brendan Schoemaker, W (1-0)3211--

Kevin Kelly, SV (2)11----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Niek Elshof.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk-Kloos.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-14:03 uur.
Speeltijd-2:40 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Opening Weekend 2019.
Weather conditions at game time: Zonnig, 20,2° C; windrichting oost;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 42%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.