Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Quick Amersfoort voorkomt 'sweep' via ruime winst in series-slot
English

AMERSFOORT - Quick Amersfoort sloot hun 3-game series tegen Twins Oosterhout af met een 12-6 winst op een zonnige zondagmiddag (7 april) en voorkwam daarmee een 'sweep'. Twins opende donderdagavond met een 12-4 overwinning waarna zaterdag nipt met 2-1 werd gewonnen van Quick.

Net als Twins op donderdag verzuimde Quick de wedstrijd vandaag af te sluiten via de mercy-regel. Donderdag stond Twins met 11-1 voor, maar kreeg toen een aantal punten tegen. Vandaag stond Quick met 10-0 voor na zes innings, drie nullen vewijderd van een mercy-regel winst. Twins scoorde echter vier punten en dus ging de wedstrijd verder. Quick, dat vijf fouten maakte, scoorde negen van hun punten in de drie middelste innings.

Voor de wedstrijd opende Quick Amersfoort hun thuis-seizoen met wat festiviteiten. De ceremoniële eerste bal werd gegooid door voormalig pitcher Jos de Jong en voormalig utility player Wesley Bernardus, die beiden na vorig seizoen stopten.

(7 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Quick Amersfoort stond slechts met 1-0 voor na drie innings, maar voegde daarna negen punten toe in de volgende drie innings. Twins Oosterhout voorkwam een mercy-regel nederlaag door viermaal te scoren in de zevende inning, maar leed de eerste nederlaag van het seizoen.

Het was Twins dat voor het eerst in scoringspositie kwam op starter Colin van Laar. Met twee uit in de 1e2 sloegen Joshua Zara en Nick Peels een honkslag, maar zij bleven achter. Na afgelopen seizoen werd bekend gemaakt dat Peels één van de vier spelers was die dit seizoen in het tweede team van Twins zou gaan spelen. Echter, hij keerde donderdagavond weer terug in de line-up van de hoofdmacht en speelde ook vandaag weer. Christopher Ge, die ook één van deze spelers was, speelde in de eerste en tweede wedstrijd van deze reeks.

Nadat hij drie nullen op rij had gekregen in de tweede inning moest Twins-starter Jan Evertse een punt toestaan in de derde. Met één uit raakte hij Denzel Brooks met een worp, maar die ging uit bij stelen. Hierna homerde Joran Berkhout om Quick op een 1-0 voorsprong te zetten. Het was de derde keer in drie wedstrijden dat Brooks werd geraakt door een worp. Hij werd donderdag in de opener in zijn eerste twee slagbeurten geraakt.

In de 1e4 opende Dennis De Quint voor Twins met een tweehonkslag, maar strandde later op het derde honk. Vanaf de 2e4 nam Quick bezit van de wedstrijd en voerde de voorsprong op.

In de vierde begon Bryan Engelhardt voor Quick met een tweehonkslag en schoof op na een stootslag-honkslag van Jan-Willem Geerts. Met één uit stal Geerts het tweede honk. Jules Cremer leverde daarna een puntscorende honkslag af en een opofferingsslag van Jordy Burger maakte er een 3-0 stand van.

In de 1e5, met één uit, sloeg Jerzy van Gool een tweehonkslag voor Twins, maar hij probeerde er een driehonkslag van te maken en werd uitgeschakeld op het derde honk.

Quick nam meer afstand door vier onverdiende punten te scoren in de 2e5. Joran Berkhout begon met een tweehonkslag. Met één uit probeerde hij te scoren op een honkslag van Rachid Engelhardt, maar werd uitgetikt op de plaat. Engelhardt schoof op de aangooi op naar het tweede honk. Met twee uit en het eerste honk open kreeg zijn broer Bryan Engelhardt opzettelijk vier wijd. De honken kwamen daarna vol te staan toen Jan-Willem Geerts het honk bereikte na een fout, wat de derde nul had kunnen zijn. De drie lopers scoorden daarna allemaal toen volgende slagman Rowan van Hoek een 3-run double sloeg. Dat leidde ook tot een werperswissel, want Mic van de Ven nam de pitching over. Hij zag Van Hoek het volgende punt scoren toen een klap van Jules Cremer werd gemist in het outfield. De inninb eindigde toen Cremer op het eerste honk werd uitgeschakeld na een pick-off van Van de Ven.

...Joran Berkhout sloeg 3-uit-3 met een double en homerun...
...voor Quick, hij scoorde 2 punten en sloeg er ook 2 binnen...
(© Foto: Henk Seppen)
Quick bereikte het verschil van 10 punten in de 2e6. Van de Ven kreeg de honken snel vol na vier wijd voor Jordy Burger, Denzel Brooks en Joran Berkhout. De rechtshander gooide daarna ook vier wijd op Sam van der Ploeg, wat uiteraard resulteerde in een punt. Een 'force play-grounder' van Rachid Engelhardt en een grounder van Bryan Engelhardt zorgden voor de volgende twee punten en voerden de stand op naar 10-0.

Met een 10-0 voorsprong en drie nullen af van een mercy-regel winst nam Brian van Laar de pitching bij Quick over van zijn tweelingbroer Colin van Laar in de 1e7. Maar met twee uit scoorde Twins vier punten. Met één uit gooide Van Laar vier wijd op pinch-hitter Jamie Verheyleweghen en Jerzy van Gool, maar volgde met een strikeout. De twee lopers schoven op na een wilde worp en scoorden op een honkslag van Stijn Janssens. Nadat volgende slagman Ruar Verkerk werd geraakt door een worp volgde weer een werperswissel. Pastor Enrique Martínez Chavez nam het over en stelde de twee lopers in staat het tweede en derde honk te bereiken via een wilde worp. Hij kreeg de honken vol na vier wijd voor Dennis De Quint en kreeg daarna een 2-run double langs de rechtsveld-lijn tegen van Jason Halman, die er een 10-4 stand van maakte.

En zo ging de wedstrijd dus verder. In hun zevende slagbeurt scoorde Quick weer tweemaal op nieuwe pitcher Marvin Brown. Hij gooide vier wijd op Remian Denis en Jordy Burger. De twee schoven op na een grounder en scoorden respectievelijk na een honkslag van Joran Berkhout en een grounder van Sam van der Ploeg. Berkhout sloeg 3-uit-3 en miste alleen de driehonkslag om 'for-the-cycle' te slaan. Hij scoorde tweemaal en sloeg ook twee punten binnen.

Twins verkleinde de achterstand naar 12-6 in de 1e6 met het scoren van twee onverdiende punten. Joshua Zara (vier wijd) en Jerzy van Gool (velderskeus fout) scoorden toen met twee uit toen een pop-fly in het infield van Stijn Janssens eindigde in een fout.

Twins kwam weer in scoringspositie in de negende op Mark Kolner. Met twee uit sloeg Max Kops een honkslag en schoof op na een fout, waarna Joshua Zara vier wijd kreeg. Maar de inning en de wedstrijd eindigden daarna met een grounder.


...Startende pitchers Colin van Laar (links) en Jan Evertse...

...Links: Quick's # 22 Denzel Brooks gaat uit bij stelen en wordt getikt door Twins # 22 Joshua Zara in de 3e inning...
...Rechts: Even later homert Joran Berkhout voor Quick en wordt begroet door Sam van der Ploeg...

...Links: Jules Cremer gaat uit bij een pick-off en wordt getikt door 1B Jerzy van Gool in de 5e inning...
...Rechts: Sam van der Ploeg met 1B Coach Stanley Engelhardt na 4 wijd in de 6e inning...

...Stijn Janssens slaat een 2-run single en Jason Halman een 2-run double voor Twins in de 7e inning...

...Links: Midvelder Brian Biezen maakt een running catch op een line drive voor Twins...
...Rechts: Korte stop Denzel Brooks had vier assists voor Quick...

...Jan-Willem Geerts (links) en Jerzy van Gool scoorden beiden tweemaal voor hun team...

...Links: Veteraan Bryan Engelhardt relaxt tijdens een time-out...
...Rechts: 1B Umpire Rob Has maakt een call......
(© Alle Foto's: Henk Seppen)Quick Amersfoort - Twins Oosterhout 12-6
RHE
Twins Oosterhout000000420-672
Quick Amersfoort00124320X-1295
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Jan Evertse, L (0-1)4.212873

Mic van de Ven1.114-33

Marvin Brown212122

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Colin van Laar, W (1-0)65-4--

Brian van Laar0.212144

Pastor Enrique Martínez Chavez1.13212-

Mark Kolner1-11--

Homerun: Quick: Joran Berkhout (1)(3e,solo,2 uit,op Evertse).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-André Ficken, 1B-Rob Has.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Leo van Laar.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:52 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Opening Weekend 2019.
Voormalige Quick-spelers Jos de Jong en Wesley Bernardus gooien de ceremoniële eerste bal.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21,2° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 38%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.