Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 september 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Neptunus)

Neptunus trekt John Polonius aan voor volgend seizoen
English

ROTTERDAM - Een paar dagen na te zijn onttroond als landskampioen maakte Curaçao Neptunus de eerste wijziging voor het seizoen 2020, want het heeft infielder John Polonius aangetrokken, zo maake de club op zaterdag (7 september) bekend. Polonius speelde tot en met vorig jaar zeven seizoenen professioneel honkbal. Dit seizoen speelde hij voor UnipolSai Fortitudo Bologna in Italië met wie hij landskampioen werd en de European Champions Cup won. Op vrijdag was Polonius één van de spelers die op het roster stond van het Nederlands Honkbal Team voor het Europees Kampioenschap dat zaterdag in Duitsland begint. Het Nederlands Team vertrok donderdagavond richting Duitsland.

...Neptunus Hoofd Coach verwelkomt...
...John Polonius in het team voor 2020...
(© Foto: Neptunus)
Afgelopen zondag werd Neptunus onttroond als landskampioen door L&D Amsterdam Pirates. Neptunus won de eerste drie wedstrijden van de best-of-seven Holland Series en leek op weg naar hun zevende opeenvolgende titel en twingtigste in totaal. Echter, Amsterdam kwam tot een historische comeback en won de volgende vier wedstrijden om de kampioenstitel te veroveren. Nooit eerder in de geschiedenis was een ploeg teruggekomen van 3-0.

De 28-jarige, op Curaçao geboren, John Polonius tekende op 26 juni 2012 een profcontract bij San Francisco Gianst. Drie weken later, op 21-jarige leeftijd, maakte hij zijn profdebuut in het team van AZL Giants (Rookie League). Hij speelde daarna in 32 wedstrijden en toonde zijn talent, want hij sloeg .300 (36-uit-120) met vijf tweehonkslagen en vier driehonkslagen. Polonius scoorde 25 punten en sloeg er zeven binnen.

Hij promoveerde een jaar later en in de volgende drie seizoenen speelde de infielder in de drie verschillende Single-A niveaus (Short Season, Full en Advanced). Tijdens het seizoen 2015 speelde hij in 49 wedstrijden en sloeg hij slechts .204, omdat hij een deel van het seizoen miste vanwege een blessure. Hij werd viermaal op de 'disabled list' geplaatst tijdens dat seizoen.

In 2016 speelde Polonius voornamelijk in Single-A, maar kwam ook uit in drie wedstrijden voor Richmond Flying Squirrels, het Double-A team van de Giants-organisatie.

Hij had aanvallend twee prima seizoenen in 2016 en 2017 en sloeg respectievelijk .265 en .271 met een toaal van 69 honkslagen, waaronder drie homeruns.

In 2017 en 2018 speelde Polonius wederom op verschillende niveaus, maar bereikte in beide jaren ook Triple-A. In 2017 speelde de infielder in drie wedstrijden voor Sacramento River Cats en in 2018 nam hij deel aan acht wedstrijden in de hoogste Minor League-afdeling. Tijdens het seizoen 2017 speelde hij voornamelijk in Single-A, vorig jaar het grootste deel in Double-A.

Vorig jaar speelde Polonius voor drie verschillende teams (Single-A/Double-A/Triple-A) in totaal 50 wedstrijden. Hij sloeg .207 (24-uit-116) met zeven tweehonkslagen en één homerun, terwijl hij 14 keer scoorde en acht punten binnensloeg. Echter, hij stond ook tweemaal op de 'disabled list'. Na afloop van het seizoen besloot Polonius op 2 november Free Agent te worden.

In zeven professionele seizoenen speelde Polonius in 326 wedstrijden en sloeg .250 (255-uit-1019) met 38 doubles, 16 triples en 11 homeruns. Hij scoorde 143 punten, sloeg er 106 binnen en had een On Base Percentage van .318. In zijn loopbaan speelde Polonius voornamelijk als korte stop en tweede honkman, maar werd ook ingezet op het derde honk.

Nadat hij sinds eind vorig jaar geen nieuw contract had gekregen in de USA richtte Polonius zijn aandacht op Europa en kwam in Italië terecht. Daar speelde hij voor UnipolSai Fortitudo Bologna, waar hij zich eind april meldde. In 20 wedstrijden sloeg Polonius .316 (25-uit-79) met drie tweehonkslagen, één driehonkslag en vijf homeruns. Hij scoorde 17 punten en sloeg er 24 binnen voor Bologna met wie hij landskampioen werd en de European Champions Cup won.

Op eigen veld kwam Bologna op 8 juni tot een 8-0 shutout tegen L&D Amsterdam Pirates in European Champions Cup-Finale. Polonius droeg bij met een 2-run triple in de vierde inning en sloeg 2-uit-5. Vorige maand kwam Bologna tot een 3-0 'sweep' tegen T&A San Marino in de best-of-five Italian Series.

(7 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.