Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 december 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Ted Simmons & Marvin Miller gekozen in Hall of Fame
English

SAN DIEGO, California (USA) - Catcher Ted Simmons en Spelersvakbondleider Marvin Miller zijn gekozen in de National Baseball Hall of Fame. Zondagavond (8 december) werd de verkiezing van de twee bekend gemaakt na een vergadering en stemming van de Modern Baseball Era Committee op de vooravond van de jaarlijkse Baseball Winter Meetings, die dit jaar plaatsvinden in het Manchester Grand Hyatt in San Diego. De twee worden op 26 juli volgend jaar officiëel opgenomen in de Hall of Fame in Cooperstown. Zij krijgen dan gezelschap van de keuzes gemaakt door de Baseball Writers' Association of America, die jaarlijks bekend worden gemaakt in januari. Onder de spelers die dit keer verkiesbaar zijn is Derek Jeter, de voormalige korte stop van New York Yankees. Op 21 januari wordt bekend wie samen met Simmons en Miller in de Hall of Fame worden opgenomen.

Simmons stond zondag op 13 van de 16 stemformulieren en Miller kreeg 12 stemmen. De andere kandidaten waren Dwight Evans, Steve Garvey, Tommy John, Don Mattingly, Thurman Munson, Dale Murphy, Dave Parker en Lou Whitaker. Om gekozen te worden moet iemand 75% van het aantal stemmen krijgen.

Marvin Miller, die in 2002 op 95-jarige leeftijd overleed, leidde de Major League Baseball Players Association in 1966-1982. Hij is in het verleden verschillende keren kandidaat geweest, maar kwam telkens stemmen tekort. Twee jaar geleden, tijdens de laatste meeting van de Modern Baseball Era Committee, kreeg Miller zeven (van de twaalf) stemmen. Tijdens het leiderschap van Miller werden free agency, arbitratie en een gezamenlijk onderhandelingsakkoord geïntroduceerd en kregen spelers meer rechten. Free agency maakte zijn intrede ij 1975. Ook stegen de salarissen van de spelers toen Miller leiding gaf aan de Players Association.

Ted Simmons speelde in 21 Major League-seizoenen, voornamelijk voor St. Louis Cardinals, en stond te boek als één van de beste catchers. Desondanks stond hij slechts eenmaal op een Hall of Fame-stemformulier. De nu 70-jarige Simmons (die een switch-hitter was) speelden in 2.456 wedstrijden, kwam tot 2.472 honkslagen, waaronder 248 homeruns, sloeg .285 en had een .348 On-Base Percentage. Hij sloeg 1.389 punten binnen, werd achtmaal geselecteerd voor een All Star Game en won de World Series in 1982 met Milwaukee Brewers. In recente jaren beginnen andere statistieken een grotere rol te spelen om de waarde van een speler te bepalen, zoals het On-Base Percentage. Simmons speelde voor St. Louis Cardinals (1968-1980), Milwaukee Brewers (1981-1985) en Atlanta Braves (1986-1988). In 1975 was Simmons de tweede beste slagman in de National League met een .332 slaggemiddelde achter Bill Madlock (Chicago Cubs). In hetzelfde seizoen zorgde hij voor een seizoenrecord voor meeste honkslagen door een catcher met 188. Simmons was de catcher in twee No-Hitters, in 1971 gegooid door Bob Gibson en in 1978 door Bob Forsch.

Nadat hij was gestopt was Simmons voor het eerst verkiesbaar voor de Hall of Fame in 1994 toen pitcher Steve Carlton als enige speler werd gekozen. Simmons kreeg 3.7 procent van het aantal stemmen. Een speler moet minstens vijf procent krijgen om op de lijst te blijven staan voor latere verkiezingen. Omdat Simmons dat aantal niet haalde werd hij van de stemlijst gehaald, maar bleef wel verkiesbaar door de Veteran Committee.

In 2001 onderging de Veteran Committee een wijziging. Een andere reorganisatie volgde in 2007 en in 2010 werden er drie verschillende periodes (en commissies) vastgesteld. Deze tijdperken werden opnieuw gestructureerd in juli 2016 en dit keer werden er vier nieuwe commissie samengesteld. De Modern Baseball Era Committee bekijkt spelers, bestuurders, coaches, officials, journalisten en anderen uit de periode 1970-1987. De andere commissies zijn de Today's Game Committee (1988-huidig), Golden Days Committee (1950-1969) en Early Baseball Committee (1871-1949). De Early Baseball Committee komt alleen samen in jaren die eindigen op een 0 (zoals volgend jaar, 2020). De Golden Days Committee vergadert in jaren die eindigen op een 0 en een 5. De overige twee commissies komen elke vijf jaar tweemaal bij elkaar en doen dat om en om, waarbij er geen verkiezing is in de jaren dat de Early Baseball of Golden Days Committee bij elkaar komt. Voor elke verkiezing zijn er tien kandidaten. De volgende bijeenkomst van de Modern Baseball Committee is in 2022.

(8 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.