Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW verliest van Solingen Alligators
English

BUSSUM - HCAW speelde hun tweede oefenwedstrijd van het jaar op zaterdag (9 maart). Op eigen veld ontving de Bussumse ploeg Solingen Alligators uit Duitsland en verloor met 4-1 in een 7-inning wedstrijd.

Het was een bewolkte en gure dag vandaag met een sterke westenwind, wat resulteerde in windstoren die varieerden van 74 tot 100 kilometer per uur. Voor zondag wordt opnieuw veel wind en ook regen verwacht.

De teams hebben voor zondag opnieuw een wedstrijd op het programma staan in Bussum. 's Morgens zal worden besloten of er wel of niet wordt gespeeld.

Vandaag speelde Twins Oosterhout hun eerste oefenduel van het seizoen en boekte een 12-0 shutout-winst tegen Hoboken Pioneers in België.
Verslag van de Hoboken vs. Twins wedstrijd

De weersomstandigheden zorgden vandaag voor twee afgelastingen van wedstrijden, waarbij Hoofdklasse-teams waren betrokken.

In Amersfoort ging de ontmoeting tussen Quick Amersfoort en RCH-Pinguïns aanvankelijk van start, maar werd na drie innings gestaakt wegens de weercondities. Op dat moment stond Quick met 3-1 voor. In Hoofddorp had Meerlease Pioniers moeten spelen tegen hun tweede team, Omron Pioniers, maar dat duel werd geschrapt vanwege de ongunstige weersomstandigheden, waardoor het veld niet beschikbaar was. Vorige week werd de voor vandaag geplande wedstrijd tussen L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus in Amsterdam al van het programma gehaald. Deze twee ploegen zouden elkaar morgen wel ontmoeten in Rotterdam, maar vandaag werd besloten ook die wedstrijd te schrappen.

(9 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie, Internationale Toernooien en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
HCAW keek tegen een snelle achterstand aan tegen Solingen Alligators, dat op een 3-0 voorsprong stond na drie innings. De Duitse ploeg voegde een punt toe in de eerste helft van de vijfde inning en even later scoorde HCAW hun enige punt in de wedstrijd. Hoewel het bewolkt, zeer winderig en soms regenachtig was werd besloten zeven innings te spelen. Toen de zevende inning was afgesloten begon het heviger te regenen en dat betekende dus dat de wedstrijd net op tijd was afgesloten.

Solingen kwam tot acht honkslagen op vier van de vijf werpers die HCAW in de wedstrijd van vandaag inzette. De enige werper die geen honkslagen toestond was de rechtshandige rookie Arij Fransen, die debuteerde, de zesde inning gooide en drie slagmensen met drie slag uitschakelde. HCAW kwam tot vijf honkslagen op drie pitchers.

In de eerste drie innings stond HCAW tegenover voormalig teamgenoot Giovanni Tensen, die slechts één honkslag toestond. De rechtshander gooide voor HCAW in 2015, 2016 en 2017. In de laatste twee seizoenen werd hij alleen ingezet als reliever en nam in 28 wedstrijden deel in die rol.

Solingen scoorde het eerste punt in de eerste helft van de eerste inning op starter Dennis Burgersdijk, die tot vijfmaal drie slag kwam in de twee innings die hij gooide. De Duitsers voegden twee punten toe in de derde inning op zijn opvolger Ian Delemarre.

Vorige week opende HCAW het oefenseizoen met een overwinning tegen hun tweede team. HCAW stond toen onder leiding van 3B Coach Rudy Dirksen, omdat nieuwe Hoofd Coach Dè Flanegin nog op Aruba was. Vandaag was Flanegin bij de ploeg en maakte zijn debuut als hun Hoofd Coach.HCAW - Solingen Alligators 1-4 (7 inn.)
RHE
Solingen Alligators1020100-482
HCAW0000100-151
pitchers Solingeninn.SOBBHRER
Giovanni Tensen, W3-11--

Lucas Kirchhof, H1-12--

Tom Adler, SV32321-

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, L25-211

Ian Delemarre213322

Timo van Ancum11-21-

Arij Fransen13----

Jiorgeny Casimiri1221--
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Peter de Haan.
Scorer-.
Aanvangstijd-13:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 8° C; windrichting west;
windsnelheid 43 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 78%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.