Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Quick Amersfoort rallies in 8e inning en wint van Amsterdam Pirates
English

AMSTERDAM - Quick Amersfoort stond achter bij het begin van de achtste inning, maar kwam toen tot een rally van vijf punten om met 9-6 te winnen van L&D Amsterdam Pirates in hun series-opener op donderdag (9 mei).

Quick Amersfoort stond aanvankelijk met 4-2 voor na zes innings, maar Amsterdam Pirates scoorde daarna driemaal in de zevende om er een 5-4 stand van te maken in hun voordeel. In de volgende slagbeurt hernam Quick de leiding en zou het duel gaan winnen.

Quick kwam tot 12 honkslagen, waaronder een driehonkslag en homerun van Bryan Engelhardt, die drie punten binnensloeg.

Amsterdam Pirates moest het nog steeds doen zonder Denzel Richardson, die herstellende is van een zij-blessure. In de vijfde inning vanavond verliet rechtsvelder Victor Draijer de wedstrijd, want hij werd uit voorzorg vervangen vanwege een enkel-blessure. Derde honkman Rashid Gerard, die voorgaande acht wedstrijden miste, was weer bij de ploeg na terugkeer uit Curaçao waar hij verbleef vanwege familie-omstandigheden.

In de eerste tweede wedstrijden gebruikte Amsterdam Hoofd Coach Brian Finnegan drie verschillende derde honkmensen, Niels van Weert, Max Clarijs en rookie Thomas Kwakernaak. In de volgende zes wedstrijden was Delano Selassa de derde honkman. Vanaf was een vijf verschillende speler de derde honkman. Jesse Aussems, die dit seizoen de (spelende) Hoofd Coach is van het tweede team van Amsterdam Pirates, was toegevoegd aan de ploeg. Hij startte op het derde honk en sloeg 1-uit-3.

(9 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Beide teams scoorden een punt in de eerste inning.

Met één uit in de eerste helft van de eerste inning bereikte Jules Cremer het honk via een infield-hit voor Quick Amersfoort op starter Rob Cordemans. Na het tweede honk te hebben gestolen schoof Cremer op na een honkslag van Rachid Engelhardt, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Bryan Engelhardt.

In de tweede helft van de eerste inning, met twee uit, kwam Gilmer Lampe op het honk met een infield-hit op starter Colin van Laar. Hij stal eveneens het tweede honk, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch, die zelf op het tweede honk strandde.

Quick hernam de leiding in de tweede inning door tweemaal te scoren. Met één uit sloeg Sam van der Ploeg een honkslag en bereikte het tweede honk na een outfield-fout. Met twee uit sloegen Kevin Windster Adelina en Joran Berkhout back-to-back puntscorende tweehonkslagen om Quick om een 3-1 voorsprong te zetten.

Quick werd op rij uitgeschakeld in de volgende twee innings, waarna een loper achterbleef op het eerste honk in de vijfde slagbeurt.

Met een 3-1 achterstand strandde Amsterdam Pirates een loper op het tweede honk in de 2e2. Met één uit kwam Victor Draijer op het honk na een fout. Met twee uit stal hij het tweede honk, maar bleef achter.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de derde en vierde inning verkleinde Amsterdam Pirates de achterstand naar 3-2. Aidan Finnegan, die Victor Draijer in de eerste helft van deze inning verving, begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Niels van Weert. Met twee uit schoof Finnegan op na een doorgeschoten bal, waarna hij scoorde op een honkslag van Roelie Henrique, die even later het tweede honk stal. Maar de inning eindigde toen Colin van Laar afsloot met een strikeout.

...Bryan Engelhardt...
...triple, homerun, 2 runs, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 1e5 bracht Quick het verschil weer op twee punten toen Bryan Engelhardt opende met zijn vijfde homerun van het seizoen.

Met een 4-2 achterstand kwam Amsterdam Pirates tot een rally van drie punten met twee uit in de 2e7 om een 5-4 voorsprong te nemen. Brian van Laar nam de Quick-pitching over van zijn tweelingbroer Colin van Laar, maar hij kreeg de honken vol met twee uit. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Delano Selassa. Die werd met één uit gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Niels van Weert, maar hierna sloeg Jesse Aussems een honkslag en kreeg Roelie Henrique vier wijd. Dat leidde tot de volgende werperswissel, want Mark Kolner werd ingezet. Hij werd begroet met een 'baseclearing, 3-run double' van Max Clarijs en dat bezorgde Amsterdam de leiding.

In de 1e8 kwam Quick Amersfoort tot een rally van vijf punten om voor de derde keer de leiding te nemen. Rachid Engelhardt begon met vier wijd en scoorde de gelijkmaker toen zijn broer Bryan Engelhardt een driehonkslag sloeg. Volgende slagman Taylor Clemensia homerde om er een 7-5 stand van te maken in het voordeel van Quick. Met één uit gooide Nick Veltkamp vier wijd op Sam van der Ploeg en werd daarna vervangen door Mike Groen. Hij kreeg een honkslag tegen van Jordy Burger, waarna hij de lopers zag opschuiven op een opofferingsstootslag van Kevin Windster Adelina. Hierna scoorden Van der Ploeg en Burger respectievelijk op honkslagen van Joran Berkhout en Jules Cremer.

Amsterdam Pirates wist nog één punt terug te pakken in de 2e8. Kenny Berkenbosch begon toen met een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp. Toen volgende slagman Linoy Croes vier wijd kreeg ging Quick weer naar de bullpen, want Jan-Willem Geerts nam het werpen over. Geerts, die vorig seizoen speelde voor het tweede team van Amsterdam Pirates, begon met een strikeout, maar kreeg daarna een opofferingsslag tegen van Aidan Finnegan, die vorig seizoen één van zijn teamgenoten in het tweede team was. Dat bracht Berkenbosch over de plaat en de stand op 9-6.

Nadat Mike Groen driemaal drie slag had gegooid in de 1e9 kreeg Amsterdam Pirates nog een laatste kans de achterstand ongedaan te maken. Jesse Aussems begon met vier wijd, maar met één uit werd zijn pinch-runner Kit Gijsbers gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Max Clarijs. Hierna kreeg Gilmer Lampe vier wijd, maar de inning en de wedstrijd eindigde met een pop-fly van Kenny Berkenbosch.L&D Amsterdam Pirates - Quick Amersfoort 6-9
RHE
Quick Amersfoort120001050-9121
L&D Amsterdam Pirates100010310-671
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Colin van Laar671322

Brian van Laar, H (2)0.211233

Mark Kolner, BS (1), W (1-0)0.1 (*)-1211

Jan-Willem Geerts, SV (3)212---
(*) - Kolner gooide op twee slagmensen in de achtste inning

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans641744

Nick Veltkamp, L (2-1)1.1-2244

Mike Groen1.23-311

Homeruns: Quick: Bryan Engelhardt (5)(6e,solo,0 uit,op Cordemans), Taylor Clemensia (1)(8e,2-run,0 uit,op Veltkamp).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Niek Elshof, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:09 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,6° C; windrichting west;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 64%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.