Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Nederlands Onder-23 Team verslaat Duitsland in laatste inning
English

PRAAG (TsjechiŽ) - Het Nederlands Under-23 team is eindelijk tot winst gekomen op het U23 Europees Kampioenschap. Op vrijdagmiddag (9 augustus), Dag 3 van het evenement in Praag, won Nederland met 2-1 van Duitsland en scoorde het winnende punt in de laatste slagbeurt.

Nederland speelt een teleurstellend toernooi. De ploeg verloor de eerste twee wedstrijden met 2-1, de eerste tegen Groot-BrittanniŽ, de tweede tegen Frankrijk.

Zoals eerder al gezegd waren de twee Nederlandse nederlagen niet alleen zeer teleurstellend, maar ze waren ook heel erg kostbaar. Het betekende dat Nederland was onttroond als Europees kampioen, maar ook dat de ploeg kwalificatie miste voor de U23 World Cup van volgend jaar in Mexico en dat is een belangrijk toernooi voor het verstrekken van punten voor de wereldranglijst van de World Baseball Softball Confederation (WBSC).

Eerder op vrijdag was Frankrijk met 8-2 te sterk voor Groot-BrittanniŽ om zich te plaatsen voor de Halve Finale. Op donderdag was Duitsland de eerste ploeg die de top-vier bereikte door op de eerste plaats te eindigen in Poule A.

Donderdagavond plaatsten BelgiŽ en TsjechiŽ zich voor de Halve Finales vanuit Poule B. De stand in deze poule werd beslist nadat BelgiŽ 's avonds met 11-3 won van KroatiŽ.

In de wedstrijd tegen Duitsland ging het wederom moeizaam voor de Nederlandse ploeg, die vandaag maar drie honkslagen wist te produceren. De ploeg nam de leiding in de derde inning, maar wist geen afstand te nemen. En het slaagde er niet in de minimale voorsprong vast te houden, want Duitsland kwam langszij in de eerste helft van de zevende inning na een fout. In de thuishelft van deze inning scoorde Nederland het winnende punt, dankzij een Duitse fout.

Nederland speelt nu tegen OekraÔne op zaterdag en tegen KroatiŽ op zondag in de poule voor de vijfde tot en met achtste plaats. Oranje neemt de nederlaag tegen Groot-BrittanniŽ mee naar deze poule, zodat het mogelijk op de zesde plaats zal eindigen.

(9 augustus)
In de wedstrijd van vandaag werd Nederland met 5-3 'outhit' door Duitsland, maar slaagde er in tot winst te komen met scoren van het beslissende punt in de tweede helft van de zevende inning. Voor Nederland was dit de eerste overwinning op het Europees Kampioenschap. Maar die kwam te laat, want de schade was al toegebracht in de voorgaande twee wedstrijden wat resulteerde in twee kostbare nederlagen voor Nederland.

Opnieuw was de Nederlandse ploeg aanvallend niet productief en werd in drie innings op rij uitgeschakeld.

Duitsland begon de wedstrijd goed, want Nolan Lang en Marco Cardoso openden met honkslagen in de eerste helft van de eerste inning op Oranje-starter Thomas Roijers. Maar hierna volgde een dubbelspel na een vangbal in het linksveld en maakte een grounder een einde aan de slagbeurt.

...Bob van der Meer sloeg het winnende punt binnen...
(© Foto: Henk Seppen)
Nederland kreeg ook de lead-off hitter op het honk in de tweede helft van de eerste inning op Phillipp Racek, die het hele duel gooide voor Duitsland. Julian Rip begon met een stootslag-honkslag, maar werd even later uitgeschakeld bij een steelpoging.

Duitsland dreigde opnieuw de score te openen in de 1e2, want het kreeg de honken vol. Met ťťn uit sloegen Alexander Schmidt en David Dinski een honkslag en met twee uit kreeg Nino Sacasa vier wijd. Punten werd voorkomen, want een grounder sloot de inning af.

Nederland kreeg twee honklopers in de 2e2. Met ťťn uit sloeg Jules Cremer een honkslag en kreeg Raul Jacobs vier wijd, maar de laatste ging gedwongen uit, waarna een strikeout een einde aan de slagbeurt maakte.

Oranje opende daarna de score in de 2e3, maar verzuimde meer punten toe te voegen en liet lopers achter op het tweede en derde honk. Lead-off hitter Jeandro Tromp kwam via een fout op het honk en Julian Rip kreeg vier wijd. Met ťťn uit maakte de Duitse verdediging een fout op een 'force play-grounder' van Oliver van der Wijst Severino en dat zorgde voor volle honken. Tromp scoorde vervolgens op een grounder van Taylor Clemensia, maar de overige twee lopers strandden op het tweede en derde honk toen de inning eindigde met drie slag voor Jules Cremer.

Nederland werd hierna in de volgende drie innings op rij uitgeschakeld, terwijl Duitsland de honken bleef bereiken.

In de 1e5 raakte nieuwe new pitcher Angelo Wicklert Nolan Lang met een worp, waarna hij vier wijd gooide op David Grimes met twee uit. De inning eindigde toen tweede honkman Raul Jacobs een line drive ving van Pascal Amon.

In de zesde inning nam Raf Cocu de Nederlandse pitching over. Hij zag lead-off hitter Brandon Schrepf het honk bereiken na een fout, maar die strandde op het eerste honk.

Duitsland was succesvoller in de 1e7 en scoorde de gelijkmaker. Nino Sacasa begon met een honkslag en schoof op na een grounder van Nolan Lang, maar dat werd gevolgd door een foute aangooi van eerste honkman Taylor Clemensia, wat resulteerde in het gelijkmakende punt. Met twee uit gooide Cocu vier wijd, waarna hij afsloot met een strikeout, maar de stand was nu wel 1-1.

In de 2e7 vormde een Duitse fout de inleiding voor het winnende punt. Lead-off hitter Raul Jacobs bereikte het tweede honk na een foute aangooi van derde honkman Nino Sacasa en schoof op naar het derde honk via een opofferingsstootslag van Tommy van de Sanden. Even later scoorde Jacobs het winnende punt op een honkslag van Bob van der Meer. Dit was pas de derde Nederlandse honkslag en de eerste sinds de tweede inning.Nederland - Duitsland 2-1
RHE
Duitsland0000001-153
Nederland0010001-232
(ťťn uit toen het winnende punt werd gescoord in de zevende inning)
pitcher Duitslandinn.SOBBHRER
Phillipp Racek, L (0-1)6.14232-

pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Thomas Roijers4224--

Angelo Wicklert, H (1)1-1---

Raf Cocu, BS (1), W (1-0)22111-
Umpires: HP-Alessandro Spera (ItaliŽ), 1B-JiřŪ Kroupa (TsjechiŽ), 3B-Fabien Carrette-Legrand (Frankrijk).
Official Scorers-Romana KuckovŠ (TsjechiŽ), Jarka DuffkovŠ (TsjechiŽ), Dan KrejčiřŪk (TsjechiŽ).
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel (Nederland).
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-1:57 uur.
Locatie-Eagles Park, Praag (TsjechiŽ).Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.