Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 september 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Adelaide Bite)

Duitse pitcher Markus Solbach naar Double-A Finale
English

TULSA, Oklahoma (USA) - De Duitse werper Markus Solbach heeft zich met zijn team Tulsa Drillers (Los Angeles Dodgers) geplaatst voor de best-of-five Championship Series van de Texas League (Double-A). Op zondag (8 september) won Tulsa met 5-1 van Arkansas Travelers (Seattle Mariners) om de best-of-five North Division Series te winnen.

Op dinsdag opent Tulsa de best-of-five Championship Series tegen Amarillo Sod Poodles (San Diego Padres), dat de South Divsion Series tegen Midland RockHounds (Oakland A's) met 3-2 won.

...Markus Solbach...
(© Foto: Adelaide Bite)
Tulsa verloor met 2-1 in hun opener tegen Arkansas, maar won daarna de volgende twee wedstrijden (3-1, 6-1). De 28-jarige Markus Solbach was de winnende werper voor Tulsa in Game 3 op vrijdag. De rechtshander was in dat duel de starter en gooide 5 1/3 inning, waarin hij tot viermaal drie slag kwam en zes honkslagen moest toestaan. Tulsa won het duel met 6-1 om een 2-1 voorsprong te nemen in de Series. Echter, op zaterdag dwong Arkansas een vijfde wedstrijd af door met 4-1 te winnen. Dat duel werd zondag gespeeld en door Tulsa gewonnen om zich te plaatsen voor de Championship Series.

En daarmee eindigde ook de mogelijkheid voor Solbach om deze week voor de Duitse Nationale Ploeg te gooien tijdens het Europees Kampioenschap in Bonn en Solingen. Hij werd wel op het roster van Duitsland gezet om hem gerechtigd te maken tijdens het EK in actie te komen in het geval dat zijn ploeg zou zijn uitgeschakeld.

Solbach speelt professioneel sinds 2011. In zijn eerste drie seizoenen (2011-2013) gooide hij de organisatie van de Minnesota Twins in Rookie League. Tijdens het seizoen 2013 werd Solbach 'released', waarna hij bijna een jaar later werd gecontracteerd door Arizona Diamondbacks.

De rechtshander gooide voornamelijk in Single-A in 2014-2016 voor Arizona. In november 2016 werd Solbach Free Agent, maar werd niet door een andere club gecontracteerd. In plaatst daarvan gooide hij in een Independent League in 2017, maar keerde ook terug naar Duitsland waar hij vorig jaar gooide voor Bonn Capitals en werd gekozen tot Beste Pitcher van de Nord Division. Solbach speelde daarna in AustraliŽ in het seizoen 2018-2019 voor Adelaide Bite en werd gekozen tot Co-MVP, samen met Tim Kennelly (Perth Heat). Hij speelde ook in AustraliŽ voor Melbourne Aces (2011-2012) en Sydney Blue Sox (2013-2014).

In januari van dit jaar werd Solbach gecontracteerd door Los Angeles Dodgers, dat hem indeelde in hun Double-A team in Tulsa. Maar in juni volgde een periode in Extended Spring Training en daarna een revalidatieperiode in Rookie League. Hij keerde eind juli terug naar Tulsa.

Dit seizoen gooide Solbach in acht wedstrijden (zeven starts) voor Tulsa en was 5-1 met een 2.57 ERA. Hij gooide 39 keer drie slag in 42 innings, waarin hij slecht acht vrije lopnen weggaf.

Voordat hij professioneel ging spelen gooide Solbach voor Pulheim Gophers in de Duitse Bundesliga.

(9 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.