Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Samurai Japan)

Japan en México delen series in Osaka
English

OSAKA, Osaka Prefectuur (Japan) - De nationale profploegen van Japan en México speelden in het weekeinde twee wedstrijden tegen elkaar in de Kyocera Dome Osaka, het stadion van profploeg Orix Buffaloes. In de ENEOS Samurai Japan Series 2019 verraste México zaterdag (9 maart) met een 4-2 overwinning, maar Samurai Japan boekte daarna een 6-0 shutout op zondag (10 maart). Beide wedstrijden werden bijgewoond door meer dan 28.000 toeschouwers. Vorig jaar speelde Samurai Japan twee wedstrijden tegen Australië in de Samurai Japan Series.

Voor beide ploegen maakten de wedstrijden deel uit van de voorbereidingen op de tweede editie van de Premier12, die in november van dit jaar op de agenda staat. México is dan gastheer van één van de drie voorrondes van het mondiale evenement. In Zapopan, bij Guadalajara, speelt México tegen Nederland, de USA en de Dominicaanse Republiek. Het toernooi begint op 2 november. De finale-wedstrijden worden in Japan gespeeld.

Daarnaast maakt het ook deel uit van de voorbereidingen op de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokyo (Japan). Als organiserend land is Japan uiteraard als geplaatst, maar México kan zich kwalificeren voor de Spelen via de Premier12. In dat evenement zal de beste ploeg uit het Amerikaanse continent zich plaatsen.Op zaterdag stond Japan met 2-0 voor na vier innings en met 2-1 halverwege de zesde, maar México draaide de wedstrijd daarna in eigen voordeel om en won met 4-2.

Met México als thuisploeg opende Japan de score in de eerste inning op starter Luis Mendoza, die in Japan heeft gegooid voor Hokkaido Nippon Ham Fighters. Seiji Uebayashi begon met een honkslag en schoof op toen Haruki Nishikawa vier wijd kreeg. HIj bereikte het derde honk op een 'double play-grounder', waarna hij scoorde op een honkslag van Masataka Yoshida.

In de vierde slagbeurt verdubbelde Japan de voorsprong via een honkslag van Takuya Kai.

México liet een loper in scoringspositie achter in de tweede en vierde inning. In de eerste inning gooide de Japanse starter Shota Imanaga driemaal drie slag.

In de 2e6 pakte México een punt terug. Met twee uit kreeg Víctor Mendoza vier wijd en schoof op na een honkslag van Joey Menesés. Mendoza scoorde daarna op een honkslag van Luis 'El Pepón' Juárez.

In de zevende nam México een 3-2 voorsprong. Met één uit werd José Juan Aguilar geraakt door een worp, waarna Román Alí Solís en Chris Roberson back-to-back RBI-doubles lieten noteren.

...Masataka Yoshida wordt begroet na zijn grand slam...
(© Foto: Samurai Japan)
In de achtste opende Menesés met een tweehonkslag en scoorde op een one-out double van Luis Cruz om er een 4-2 stand van te maken. Dit seizoen speelt Menesés in Japan voor Orix Buffaloes. In dit duel, in wat zijn thuis-stadion zal zijn, gaf Mesesés zijn visitekaartje af, want hij sloeg 4-uit-4 met drie tweehonkslagen. Cruz speelde vier seizoenen in Japan voor Chiba Lotte Marines.

In de 1e9 had Japan nog twee honklopers, maar een dubbelspel maakte toen een einde aan de wedstrijd, die drie uur en 25 minuten duurde.Op zondag kwam Japan tot een rally van vijf punten in de tweede helft van de eerste inning en voegde een punt toe in de zevende.

In de eerste beurt opende Naoki Yoshikawa met een honkslag. De honken kwamen daarna vol te staan toen Shogo Nakamura en Kensuke Kondo beiden vier wijd kregen. Volgende slagman Masataka Yoshida dreunde de bal vervolgens over de omheining in het rechtsveld voor een grand slam homerun! Met één uit kreeg Yusuke Ohyama vier wijd en scoorde het vijfde punt op een 2-out single van Tatsuhiro Tamura.

In de zevende begon Yoshikawa met een honkslag en scoorde later op een opofferingsslag van Yoshida.

México 'outhitte' Japan met 8-7, maar wist niet te scoren in deze wedstrijd, die dit keer drie uur en vier minuten in beslag nam.

(10 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.