Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Hoofddorp Pioniers)

Meerlease Pioniers tekent overeenkomst met YaYa Bats
English

HOOFDDORP - Honkbal-hoofdklasser Meerlease Pioniers heeft een overeenkomst getekend met het Slowaakse YaYa Bats voor het seizoen 2019, zo maakte de vereniging op maandag (11 maart) bekend.

Hoofddorp Pioniers en de knuppelleverancier kwamen tot de overeenkomst na een succesvol testjaar, waarin de knuppels van YaYa Bats vorig jaar werden gebruikt door Omron Pioniers, het tweede team van de vereniging, dat uitkomt in de Overgangsklasse.

YaYa Bats is een Europese knuppelleverancier, die ondermeer de Beech bats maakt en is opgericht door Andy Weissman. Het bedrijf is de laatste jaren succesvol en levert knuppels aan teams uit de Duitse 1.Bundesliga, maar ook aan teams in Tsjechië, Frankrijk en Spanje. In de voorbije maanden werden de knuppels ook gebruikt in het seizoen van de Australian Baseball League.

(© Foto: Hoofddorp Pioniers)
In een persbericht stelt Pioniers dat de ervaringen van het vorige seizoen, de ervaringen van andere clubs, maar vooral de eigen ervaringen vanuit het Omron Pioniers-team, Hoofddorp Pioniers hebben doen besluiten vanaf komend seizoen een overeenkomst te sluiten met YaYa Bats voor zowel de hoofdmacht (Meerlease Pioniers) als het farm-team (Omron Pioniers). ,,Meerlease Pioniers heeft het volste vertrouwen in YaYa als leverancier en als samenwerkingspartner'', zo zegt het bericht.

De knuppels van YaYa worden gemaakt van het originele Europese beech-hout (fagus), het meest duurzame hout dat beschikbaar is.

Op hun website schrijft YaYa dat de Universiteit van Hout Technologie in Zvolen (Slowakije) het geselecteerde hout in YaYa's beech houten knuppels heeft getest tegenover een aantal Amerikaanse houten-standaarden. Volgens deze testen overtroeven YaYa's beech-knuppels maple (esdoorn), ash (es) en birch (berk) op ondermeer breuken, elasticiteit en dichtheid.

(11 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.