Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus rallies in derde inning en wint vierde duel
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus keek op een koude donderdagavond (11 april) tegen een snelle achterstand aan op eigen veld tegen Twins Oosterhout, dat tweemaal scoorde in de eerste inning. Met een 2-1 achterstand kwam Neptunus tot een rally van vijf punten in de derde slagbeurt en ging met 8-4 winnen om de vierde zege van het seizoen te boeken.

Neptunus kwam tot elf honkslagen, waaronder drie van Stijn van der Meer.

Twins kwam tot tien honkslagen en zag Arthur Bonevacia 3-uit-4 slaan in zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Voor Bonevacia, die als designated hitter in de slagvolgorde stond, was dit zijn eerste Hoofdklasse-wedstrijd sinds 2011. In dat seizoen speelde de 30-jarige outfielder voor Sparta-Feyenoord en sloeg .244 in 34 wedstrijden.

In hun eerste reeks van het seizoen kwam Neptunus tot een 'sweep' tegen HCAW, terwijl Twins tweemaal won van Quick Amersfoort.

(11 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Twins had een productieve start in de eerste helft van de eerste inning op starter Diegomar Markwell en scoorde tweemaal op vier honkslagen. Lead-off hitter Stijn Janssens kwam na een fout op het honk, maar ging uit bij een steelpoging na een succesvolle pick-off van Markwell. Maar de linkshander kreeg daarna de honken vol toen hij vier wijd gooide op Ruar Verkerk en honkslagen moest incasseren van Dennis De Quint en Jason Halman. Het eerste punt werd daarna gescoord toen volgende slagman Arthur Bonevacia ook een honkslag sloeg in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt sinds 8 augustus 2011. Destijds speelde hij in zijn enige Hoofdklasse-seizoen voor Sparta-Feyenoord. Eén van zijn teamgenoten in dat jaar was Brian Biezen, die nu ook weer zijn teamgenoot is bij Twins. Een andere teamgenoot in 2011 bij Sparta-Feyenoord was Quintin De Cuba, die nu speelde bij tegenstander Neptunus. Met de honken nog altijd vol kreeg Markwell nog een honkslag tegen, dit keer van Joshua Zara en dat bracht de stand op 2-0. De inning eindigde toen de Neptunus-verdediging een 1-2-3 dubbelspel wist te maken op een grounder van Max Kops.

Voor Neptunus opende Stijn van der Meer met een honkslag in de tweede helft van de eerste inning. Met twee uit kreeg Gianison Boekhoudt vier wijd, maar een gedwongen nul eindigde de slagbeurt.

Neptunus pakte een punt terug in de tweede inning op starter Thomas Roijers, dieeen week geleden in de Hoofdklasse debuteerde met een goed optreden tegen Quick Amersfoort. Hij gooide toen vijf hitloze innings, schakelde negen slagmensen met drie slag uit, stond en honkslag toe in zijn zesde en laatste inning en was de winnende werper. Maar vanavond kreeg de rechtshander negen honkslagen en acht punten tegen in vijf innings, waarin hij geen drie slag wist te gooien. Met één uit in de tweede inning sloeg Shaldimar Daantji een honkslag voor Neptunus, maar die ging gedwongen uit op een klap van Gregory Muller. Nadat Muller het tweede honk had gestolen kreeg Jochem Koedijk vier wijd, waarna een punt werd gescoord toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Stijn van der Meer.

Nadat Markwell drie nullen op rij had gekregen in de tweede en derde inning kwam Neptunus tot een rally van vijf punten in de 2e3 op vijf honkslagen. De honken kwamen snel vol. Dwayne Kemp begon met een honkslag, waarna Gianison Boekhoudt vier wijd kreeg en Dudley Leonora het honk bereikte met een stootslag-honkslag. Quintin De Cuba volgde met een 2-run single die Neptunus op een 3-2 voorsprong zette. Volgende slagman Shaldimar Daantji sloeg het vierde Neptuniaanse punt binnen met een honkslag en met lopers 'op de hoeken' scoorde De Cuba toen een pick-off in een fout eindigde. Het volgende punt werd toegevoegd op een opofferingsslag van Gregory Muller, zodat de stand op 6-2 kwam en het duel duidelijk de kant van Neptunus was omgedraaid.

...Benjamin Dille speelde in zijn 500e wedstrijd voor Neptunus...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 1e6 maakte Twins er een 6-4 stand van. Diegomar Markwell schakelde de eerste twee slagmensen met drie slag uit, maar kreeg daarna een tweehonkslag tegen van Arthur Bonevacia. Volgende slagman Joshua Zara werd geraakt door een worp en Max Kops volgde met een 2-run double.

Neptunus antwoordde onmiddellijk met twee eigen punten in de 2e6. Jochem Koedijk begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een tweehonkslag van Stijn van der Meer. Dat leidde tot een werperswissel, want Mic van de Ven nam het over van Thomas Roijers. Hij zag Van der Meer het derde honk toegewezen krijgen na schijn, waarna hij een puntscorende honkslag tegen kreeg van Benjamin Dille, waardoor de stand op 8-4 kwam. Dille bereikte het tweede honk toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Dwayne Kemp, maar zij zouden achterblijven op het tweede en derde honk.

Dille speelde vanavond in zijn 500e wedstrijd voor Neptunus. In zijn loopbaan was dit wedstrijd 536, want de Belgische tweede honkman speelde ook in 36 wedstrijden voor Sparta-Feyenoord in 2005. Vorig jaar werd Dille de eerste buitenlandse speler in de Nederlandse Hoofdklasse die de grens van 500 wedstrijden bereikte. Dille werd de vijfde speler van Neptunus die in 500 of meer wedstrijden heeft gespeeld voor de Rotterdamse ploeg. De lijst wordt aangevoerd door Bob van Aalen, die zijn hele loopbaan voor Neptunus uitkwam en deelnam aan 617 wedstrijden. Het toeval wil dat ook hij tweede honkman was. De andere spelers met 500 of meer wedstrijden in een Neptunus-uniform zijn Wim Martinus (575), Jeroen Sluijter (561) en Marcel Kruyt (514).

Kevin Kelly, Brendan Schoemaker en Berry van Driel sloten de wedstrijd af voor Neptunus en gooiden elk één inning. Maar alledrie kregen ze een paar honklopers. In de zevende gooide Kelly vier wijd op Stijn Janssens met één uit, maar hij ging gedwongen uit. In de achtste raakte Schoemaker lead-off hitter Jason Halman met een worp, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Arthur Bonevacia. Dit keer volgden een strikeout, gedwongen uit en een groundout. En in de negende kreeg Van Driel een one-out single tegen van Stijn Janssens, waarna hij Jamie Verheyleweghen het honk zag bereikten op een fout, maar een vangbal en een gedwongen uit maakten daarna een einde aan de wedstrijd.Curaçao Neptunus - Twins Oosterhout 8-4
RHE
Twins Oosterhout200002000-4103
Curaçao Neptunus01500200X-8112
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Thomas Roijers, L (1-1)5 (*)-3986

Mic van de Ven21-2--

Marvin Brown1-----
(*) - Roijers gooide op twee slagmensen in de zesde inning

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (2-0)691844

Kevin Kelly121---

Brendan Schoemaker11-1--

Berry van Driel1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-Edwin Louisa, 3B-André Ficken.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk-Kloos.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-19:31 uur.
Speeltijd-2:43 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 8° C; windrichting noord-noordoost;
windsnelheid 27 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.