Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Storks draait achterstand om in eerste winst van seizoen
English

HAARLEM - Silicon Storks stond na twee innings met 3-0 achter, maar scoorde driemaal in de derde op weg naar een 8-4 winst tegen DSS op een koude donderdagavond (11 april) om de eerste zege van het seizoen te boeken.

In hun eerste series liep Storks tegen een 'sweep' aan in drie wedstrijden tegen L&D Amsterdam Pirates. DSS opende het seizoen met twee nederlagen en eenmaal winst tegen Hoofddorp Pioniers.

DSS kreeg veteraan rechtshander Jurrian Koks vanavond tegenover zich. Hoewel de startende werpers voor de twee wedstrijden in het weekeinde bekend waren gemaakt door Storks, was er voor vanavond nog geen starter aangewezen. Dat had te maken de beschikbaarheid van Darryl Jamoena. Hij startte de opener een week geleden tegen Pirates, maar vanwege een blessure was hij voor vanavond een vraagteken. Hierdoor nam Hoofd Coach Youri Visser een paar uur voor de wedstrijd de beslissing om vanavond met Koks te beginnen. Na een aanvankelijke 2-0 achterstand deed Koks het prima, wat hij gooide achtmaal drie slag en was de winnende werper.

(11 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
DSS opende de score met drie punten in de 2e2 op Jurrian Koks. Met één uit kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Brian Raap, gevolgd door een RBI-double van Leandro Anasagasti. Nadat volgende slagman Koen Halderman het honk had bereikt op een fout zorgde een wilde worp voor lopers op het tweede en derde honk. Hierna werd een punt gescoord op een opofferingsslag van Diamond Silberie en een daarnavolgende tweehonkslag van Devano Pieter verhoogde de stand naar 3-0.

Storks stond tegenover Juan Carlos Sulbaran, die vorig seizoen voor de Haagse ploeg uitkwam. Een paar weken nadat hij zijn debuut in de Hoofdklasse had gemaakt verliet Sulbaran Storks om zijn rentree te maken in het profhonkbal in een Independent League in de USA. Echter, weer een paar weken later keerde Sulbaren weer terug naar Nederland, waarna hij een belangrijke rol speelde voor Storks in de Promotie/Degrdatie Series tegen Kinheim. Een maand geleden werd de rechtshander aangetrokken door DSS.

Storks werd op rij uitgeschakeld dor Sulbaran in de eerste inning en liet een loper op het eerste honk achter in de tweede slagbeurt. In deze twee innings gooide Sulbaren driemaal drie slag.

Met een 3-0 achterstand sloeg Storks toe met vier punten (één verdiend) met twee uit in de 1e3 op vier honkslagen. Met één uit sloeg rookie Milo Botman een honklslag, wat zijn eerste Hoofdklasse-honkslag was. Met twee uit sloeg ook Jurriaan Dijk een honklag en Kevin Nieveld (die vorig jaar voor DSS speelde) volgde met een puntscorende honkslag. Met lopers op het eerste en derde honk werd een punt gescoord toen Kris Morris via een fout het honk bereikte. Glennton Poulo sloeg hierna een 2-run double om Storks op voorsprong te zetten, 4-3.

Ondanks dat men een aantal honklopers kreeg lukte het DSS niet meer de wedstrijd in eigen voordeel om te draaien. De Haarlemse ploeg liet een loper achter op het tweede honk in de vierde inning, waarna Storks een dubbelspel maakte in de vijfde.

...Jurrian Koks gooide zes goede innings voor Storks...
(© Foto: Henk Seppen)
Na op rij te zijn uitgeschakeld door Sulbaran in de vierde en vijfde inning nam Storks wat meer afstand in de 1e6. Met één uit kreeg Glennton Poulo drie slag, maar doordat de derde slagbal in een wilde worp eindigde, bereikte hij het eerste honk. Luuk Visser volgde met een honkslagf, waarna de twee lopers opschoven via een double-steal. Een nieuwe wilde worp leidde tot een punt, net als een honkslag van Joost van den Bergh die er een 6-3 stand van maakte. Hierna nam Robyn Clara de DSS-pitching over en hij zag Roy Winkel in een 'inning-ending unassisted double play' slaan met een line drive naar eerste honkman Tino van Erk.

In de 2e6 kreeg DSS weer een nieuwe kans iets terug te doen. Met één uit sloeg Brian Raap een honkslag, schoof op toen een pick-off van de catcher in een foute aangooi eindigde en bereikte het derde honk op een wilde worp met twee uit. Koen Halderman kreeg vervolgens vier wijd, maar de twee lopers bleven achter.

DSS kwam daarna wel tot scoren in de zevende op nieuwe pitcher José Moreno om de achterstand te verkleinen naar 6-4. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Devano Pieter, die opschoof op een grounder en daarna scoorde op een honkslag van Tino van Erk, die op zijn beurt op het tweede honk werd uitgeschakeld op een aangooi vanuit het linksveld.

Storks voegde twee 'insurance runs' toe in de achtste inning. Lead-off hitter Kevin Nieveld werd geraakt door een worp en scoorde op een one-out single van Glennton Poulo. Sander Helmendach nam hierna de pitching over, maar werd begroet met een tweehonkslag van Luuk Visser. Met lopers op het tweede en derde honk kreeg Joost van den Bergh opzettelijk vier wijd, maar daarna werd een punt gescoord toen Stephon Mohamed volgde met een infield-hit. Drie lopers bleven achter, maar Storks stond nu met 8-4 voor.

In hun laatste twee slagbeurten wist DSS niet meer in scoringspositie te komen op Nick Winkel, die de aangekondigde starter is voor de wedstrijd van komende zondag. Het is nog niet bevestigd of dat nog het geval is nu hij vanavond in relief heeft gegooid.DSS - Silicon Storks 4-8
RHE
Silicon Storks004002020-894
DSS030000100-472
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Jurrian Koks, W (1-0)682532

José Moreno, H (1)1-1111

Nick Winkel2211--

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran, L (0-1)5.19-663

Robyn Clara21-122

Sander Helmendach1.2222--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Efrem Silvania, 1B-Jeroen Rekveld, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Brigitte Brands.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijs-19:30 uur.
Speeltijd-2:36 uur.
Locatie-Honkbalveld DSS, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 8° C; windrichting noord-noordoost;
windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.