Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates wint overtuigend van Quick Amersfoort
English

AMERSFOORT - L&D Amsterdam Pirates kwam tot een rally in de vijfde inning en boekte een overtuigende 8-1 overwinning tegen Quick Amersfoort op zaterdag (11 mei).

Amsterdam Pirates stond met 1-0 voor, scoorde daarna vijf punten in de vijfde inning en stond het enige tegenpunt toe in de zevende inning. Amsterdam-starter Kevin Heijstek hield Quick hitloos de eerste zes innings.

In de opener op donderdagavond stond Quick Amersfoort achter bij het begin van de achtste inning, maar kwam toen tot een rally van vijf punten om met 9-6 te winnen.

(11 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste helft van de eerste inning door Quick-starter Sem Robberse opende Amsterdam Pirates de score in de volgende slagbeurt. Met één uit sloeg Linoy Croes een honkslag en schoof op naar het tweede honk toen Robberse een foute aangooi maakte tijdens een pick-off. Croes bereikte het derde honk op een grounder van Delano Selasso en scoorde toen volgende slagman Niels van Weert na een fout op het honk kwam.

Amsterdam Pirates werd weer op rij uitgeschakeld in de derde en vierde inning, maar sloeg daarna toe met vijf punten in de 1e5 om een overtuigende voorsprong te nemen. Pirates kreeg de honken snel vol. Delano Selassa en Niels van Weert openden met honkslagen, waarna Aidan Finnegan met een stootslag-honkslag op het honk kwam. Het eerste punt in de inning kwam daarna tot stand na een honkslag van Roland Laurens. Vanwege een aantal blessure werd Lauresn op vrijdag aan het roster toegevoegd. Dit seizoen komt hij uit voor het tweede team van Amsterdam Pirates in de Overgangsklasse. In het verleden speelde de outfielder in de Hoofdklasse voor UVV. Vorig jaar speelde hij in 24 wedstrijden voor HCAW.

Met de honken nog altijd vol werd het volgende punt gescoord op een grounder van Roelie Henrique, die vorig seizoen teamgenoot was van Laurens bij HCAW, net als Delano Selassa. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Max Clarijs werd geraakt door een worp. Twee punten werden daarna toegevoegd op een honkslag van Gilmer Lampe. Met Clarijs op het derde honk en Lampe op het eerste volgde een dubbelspel, maar dat leverde ook een punt op. In een hit-&-run situation vertrok Lampe vanaf het eerste honk terwijl slagman Kenny Berkenbosch drie slag kreeg. Lampe kwam in een rundown terecht tussen het eerste en tweede honk. Hij ging uit bij zijn steelpoging wat het dubbelspel completeerde, maar voordat hij werd uitgeschakeld had Clarijs het vijfde punt in de inning gescoord.

Amsterdam Pirates scoorde weer een punt in de zevende inning. Aidan Finnegan begon met een driehonkslag. Hij scoorde toen een strikeout voor Roland Laurens in een wilde worp eindigde. Laurens strandde later op het tweede honk toen Sem Robberse de inning afsloot met zijn achtste strikeout.

...Kevin Heijstek...
...stond twee honkslagen toe in zeven innings...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam-starter Kevin Heijstek hield de Quick-aanval in bedwang, want hij stond slechts twee honkslagen toe in de zeven innings die hij gooide, terwijl zevenmaal drie slag liet noteren. De rechtshander domineerde en schakelde de eerste negen slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit. Heijstek gooide daarna vier wijd op lead-off hitter Joran Berkhout in de vierde. Met twee uit gaf hij ook een vrije loop weg aan Bryan Engelhardt, maar sloot daarna af met een strikeout.

In de vijfde begon Heijstek met vier wijd voor lead-off hitter Rowan van Hoek, maar die werd gedwongen uitgeschakeld. Hij kreeg weer drie nullen op rij in de zesde.

In de zevende inning kwam er een einde aan de No-Hitter en shutout van Heijstek. Bryan Engelhardt begon met vier wijd en Remian Denis volgde met een honkslag in het midveld en sloeg daarmee de eerste honkslag in het duel voor Quick Amersfoort. Hierna sloeg ook Rowan van Hoek een honkslag en dat bracht Engelhardt over de plaat. Heijstek volgde met drie slag, waarna hij werd gesteund met een dubbelspel.

Amsterdam Pirates pakte het punt weer terug in de 1e8 op nieuwe Mitchell Berghmans, die vorig seizoen uitkwam voor het tweede team van Amsterdam Pirates. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Kenny Berkenbosch, die opschoof na een wilde worp en een vangbal, waarna hij scoorde op een grounder van Delano Selassa. Niels van Weert en Aidan Finnegan (die 3-uit-4 sloeg) volgden met honkslagen, maar bleven achter.

In de 2e8 was het Quick Amersfoort dat twee lopers achterliet op Jhan Rifaela, die de Amsterdamse pitching overnam. Met twee uit sloegen Jules Cremer en Rachid Engelhardt beiden een honkslag, maar Rifaela sloot af met drie slag voor powerhitter Bryan Engelhardt.

Quick kreeg nog één loper in de negende. Met twee uit werd er een fout gemaakt op een grounder van Sam van der Ploeg, die vorig jaar eveneens voor Pirates-2 speelde. Hierna maakte Rifaela een einde aan de wedstrijd met een strikeout.Quick Amersfoort - L&D Amsterdam Pirates 1-8
RHE
L&D Amsterdam Pirates010050110-891
Quick Amersfoort000000100-142
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (3-1)774211

Jhan Rifaela22-2--

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Sem Robberse, L (4-2)781776

Mitchell Berghmans2-1211
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Yme van der Lugt.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Gerrit Timmermans.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:27 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,4° C; windrichting noord;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 48%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.