Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

HCAW overpowert Storks en boekt tweede zege
English

DEN HAAG - HCAW had aanvallend een productieve dag en won met 7-1 van Silicon Storks in de tweede wedstrijd van hun reeks op zaterdag (11 mei).

HCAW, dat tweemaal scoorde in drie verschillende innings, kwam tot 15 honkslagen, waaronder drie van Bob van der Meer en Patrick Bok en een homerun van Oliver van der Wijst Severino.

In de opener op donderdag won HCAW met 6-1. De ploeg stond slechts met 2-1 voor na zeven innings, maar besliste de wedstrijd met een 4-run rally in de tweede helft van de achtste.

(11 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
HCAW opende de score met een punt in de eerste helft van de eerste inning op Sem Lauf, die elf honkslagen moest toestaan. Drie van deze hits werden genoteerd in de openingsslagbeurt. Jeandro Tromp en Bob van der Meer begonnen met honkslagen. Met één uit schoof Tromp op na een vangbal, waarna Van der Meer het tweede honk stal en Patrick Bok volgde met een puntscorende honkslag.

Storks kwam ook in scoringspositie in hun eerste slagbeurt op starter Kaj Timmermans. De rechtshander kreeg lead-off singles tegen van Giovanny Perez en Jurriaan Dijk. Met één uit werd Dijk gedwongen uitgeschakeld, waarna Perez op het derde honk strandde.

HCAW nam wat meer afstand door tweemaal te scoren in de tweede inning. Ruendrick Piternella opende met een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Arthur Lughtmeijer. Vervolgens werd Lugtmeijer gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Norbert Jongerius, die daarna zelf even later uitging bij een steelpoging. Met twee uit kreeg Jeandro Tromp vier wijd en scoorde na een tweehonkslag van Bob van der Meer om er een 3-0 stand van te maken.

HCAW leek weer tot scoren te komen in de derde. Rodney Daal en Patrick Bok begonnen met vier wijd, maar daarna maakte de Storks-verdediging een dubbelspel op een line drive van Seb Visser, waarna een vangbal een einde aan de inning maakte.

Nadat Storks op rij was uitgeschakeld in de tweede scoorde de ploeg wat hun enige punt zou zijn in deze wedstrijd. Met één uit sloeg Giovanny Perez een honkslag en kreeg Jurriaan Dijk vier wijd. Met twee uit leverde Kris Morris een puntscorende honkslag af, maar Storks zou lopers achterlaten op het eerste en derde honk.

In de vierde kreeg Storks hun lead-off hitter op het honk toen Joost van den Bergh een honkslag sloeg. Echter, hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Quinlan de Windt, die later zelf uit ging bij een steelpoging.

...Bob van der Meer...
...3 honkslagen, double, punt gescoord, RBI, gestolen honk...
(© Foto: Henk Seppen)
HCAW voegde weer twee punten toe in de 1e5 toen de eerste vier slagmensen allemaal een honkslag sloegen. Oliver van der Wijst Severino begon met een homerun, zijn eerste in de Hoofdklasse. Volgende slagman Rodney Daal sloeg een honkslag en Patrick Bok volgde met een tweehonkslag. Daal scoorde daarna toen ook Seb Visser een honkslag sloeg en dat leidde tot een werperswissel. Met nul uit nam José Moreno het over. Hij schakelde Visser met een pick-off uit op het eerste honk, kreeg daarna een comeback-grounder en sloot af met een strikeout.

HCAW kreeg de honken vol in de zevende inning, maar verzuimde te scoren. Met twee uit sloeg Patrick Bok een honkslag, werd Seb Visser geraakt door een worp en kreeg Ruendrick Piternella vier wijd. Er volgde een nieuwe werperswissel. Dit keer nam Martin Kram het over en hij maakte zijn eerste optreden van het seizoen na te hebben toegekeken met een blessure. Hij kreeg een inning-afsluitende 'force play-grounder' en dus bleven er drie lopers achter.

HCAW was meer succesvol in de achtste en scoorde toen tweemaal. Norbert Jongerius begon met een tweehonkslag, schoof op na een one-out single van Bob van der Meer en scoorde op een honkslag van Oliver van der Wijst Severino. Hierna scoorde Van der Meer op een opofferingsslag van Rodney Daal. Van der Wijst schoof op naar het tweede honk op de aangooi, maar bleef daar achter.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vijfde en zesde inning kreeg Storks weer een honkloper in de zevende op nieuwe werper Timo van Ancum. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Joost van den Bergh, maar die werd gedwongen uitgeschakeld.

In de achtste kwam Storks voor de laatste keer in scoringspositie op nieuwe pitcher Oscar Meuris. Met één uit raakte de rechtshander Jurriaan Dijk met een worp en kreeg Roy Winkel vier wijd. Maar Dijk werd gedwongen uitgeschakeld op het derde honk en Meuris eindigde met een strikeout.

Jiorgeny Casimiri sloot de wedstrijd af voor HCAW en zorgde voor drie nullen op rij in de 2e9.Silicon Storks - HCAW 1-7
RHE
HCAW120020020-7150
Silicon Storks001000000-150
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (2-2)661511

Timo van Ancum1-1---

Oscar Meuris111---

Jiorgeny Casimiri11----

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Sem Lauf, L (0-3)4131155

José Moreno2.2211--

Martin Kram1.1--322

David van Heyningen111---
(*) - Lauf gooide op vier slagmensen in de vijfde inning

Homerun: HCAW: Oliver van der Wijst Severino (1)(5e,solo,0 uit,op Lauf).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Rob Has, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Tineke Has.
Public Address Announcer-Dave Klarholz.
Scoreboard Operator-Vanuit de Storks dug-out.
Aanvangstijd-14:00 uu.
Speeltijd-2:43 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,6° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.