Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus redt kleine voorsprong, overleeft volle honken in 9e inning
English

HOOFDDORP - Curaçao Neptunus won op zaterdag (11 mei) slechts met 2-0 in hun tweede wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers.

Neptunus scoorde twee onverdiende punten in de vierde inning, maar kreeg daarna te maken met een volle-honken-nul-uit-situatie in de tweede helft van de negende inning. Neptunus overleefde met dank aan de Pioniers-slagmensen en won met 2-0.

In de opener op donderdagavond won Neptunus met 9-2 in een wedstrijd, die werd ingekort wegens regen.

(11 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Startende werpers Lars Huijer (Hoofddorp Pioniers) en Orlando Yntema (Neptunus) gaven niet veel weg in de wedstrijd van vandaag. De wedstrijd verliep snel en de negen innings werden afgewerkt in slechts één uur en 46 minuten. Dat maakte het één van de snelste 9-inning wedstrijd in de historie. Het was de snelste wedstrijd waarin negen complete innings werden gespeeld sinds 24 april 2016 toen een wedstrijd tussen Kinheim en Neptunus één uur en 59 minuten duurde. Umpire John Beltman was betrokken bij beide wedstrijden. In 2016 stond hij bij het derde honk, vandaag bij het eerste honk.

Lars Huijer en Orlando Yntema schakelden beiden de eerste negen slagmensen op rij uit. Maar de dubbele Perfect Game eindigde in de vierde inning, voor allebei.

De eerste helft van de vierde inning was de enige slagbeurt waarin Neptunus productief was. Een kostbare fout leidde toen tot twee punten. Stijn van der Meer begon met een honkslag, waarna Benjamin Dille een stootslag plaatste. Pitcher Lars Huijer fielde de bal en draaide om te gooien richting eerste honk dat was overgenomen door tweede honkman Raul Jacobs. Huijer maakte een hoge, maar vangbare aangooi, maar Jacobs miste de bal. Dille eindigde op het derde honk met zijn opofferingsstootslag, terwijl Van der Meer scoorde. Met één uit scoorde Dille het volgende punt op een grounder van Gianison Boekhoudt. Hierna sloeg Dudley Leonora een honkslag en stal het tweede honk. Maar hij strandde toen korte stop Nolan Beugeling een inning-afsluitende line drive ving van Shaldimar Daantji.

In het restant van de wedstrijd zou Neptunus nog slechts twee honklopers krijgen op Huijer, die het hele duel gooide. In de zesde inning sloeg Dwayne Kemp een honkslag met twee uit, maar bleef achter op het eerste honk. En in de zevende inning opende Dudley Leonora met een honkslag, maar werd uitgeschakeld in een 'unassisted double play' van eerste honkman Tyler Boersma, die een volgende line drive van Shaldimar Daantji ving. De eerste helft van de negende inning begon met een fraaie verdedigende actie van Pioniers. Benjamin Dille opende en sloeg een 'comeback line drive' die werper Lars Huijer raakte en richting derde honk sprong voor een ogenschijnlijke infield-hit. Maar derde honkman Duco Nuijten maakte een fraaie play en kreeg al vallend de bal op tijd op het eerste honk om Dille uit te schakelen.

...Rookie 2B Mick Vos vangt een...
...binnenhoog in de 9e inning...
(© Foto: Robert Bos)
Met een 2-0 achterstand kreeg Pioniers hun eerste honkloper in scoringspositie in de 2e4. Met één uit sloeg Raul Jacobs een honkslag. Met twee uit stal hij het tweede honk en kreeg het derde honk na schijn, maar strandde.

Pioniers kreeg de volgende honkloper in de zesde toen Mark Smit een honkslag sloeg met twee uit, maar hij kwam niet verder dan het eerste honk. En in de achtste sloeg Damian Melis een honkslag met twee uit, maar werd daarna gedwongen uitgeschakeld.

Met nog altijd een achterstand van slechts 2-0 kreeg Pioniers een grote kans de wedstrijd hun kant op te draaien in de 2e9. De ploeg kreeg de honken vol met nul uit, zodat het een kans had langszij te komen en een verlenging af te dwingen of misschien zelfs het veld als overwinnaar te verlaten. Echter, de drie lopers bleven allemaal achter!

Mark Smit begon met een honkslag en Raul Jacobs kreeg vier wijd, wat werd gevolgd door een werperswissel. Berry van Driel werd ingezet om het duel af te maken voor Orlando Yntema. Nolan Beugeling draaide voor een stootslag. Hij stootte de bal omhoog en die leek vangbaar te zijn. Echter, catcher Julian Goins, derde honkman Dwayne Kemp, eerste honkman Dudley Leonora en werper Berry van Driel kwamen allemaal op de bal af, maar die bleek buiten hun bereik. De bal viel op de grond voor een stootslag-honkslag en de honken stonden vol. Hierna was er wat beweging in de dug-out van Pioniers, zodat het er op leek dat er één of meerdere pinch-hitters zouden worden ingezet, maar dat gebeurde niet. Met de honken vol schakelde Van Driel Jelle Kroft met drie slag uit op drie pitches. Met pas één uit waren er uiteraard nog altijd scoringskansen. Echter, zowel Joey Eeman als Tyler Boersma kozen er voor op de eerste bal te slaan. Eeman popte omhoog voor een binnenhoog, Boersma sloeg een grounder.

En dat maakte een einde aan de wedstrijd, die een heel ander eindresultaat had kunnen hebben.


...Lars Huijer en Orlando Yntema waren de startende werpers voor Hoofddorp Pioniers en Neptunus...

...'Following the action'...
...Links Official Scorers Maaike Houtkamp en Marco Stoovelaar met Announcer Karel van Veen...
...En rechts Neptunus Hoofd Coach Ronald Jaarsma die toekijkt vanuit de dug-out...

...Korte stop Stijn van der Meer (links) en 2e honkman Raul Jacobs (rechts) schakelen een slagman uit in resp. de 1e en 2e inning...

...Links: Dudley Leonora steelt het 2e honk in de 4e inning, 2B Raul Jacobs heeft geen actie...
...Rechts: Korte stop Nolan Beugeling vangt een line drive in de 4e inning...
...Beide acties worden bekeken door Umpire Peter de Haan...

...Links: Benjamin Dille ziet een pitch naderen in de 6e inning...
...Rechts: De relievers van Hoofddorp Pioniers kijken toe vanuit de bullpen...

...Mark Smit duikt terug tijdens een pick-off, terwijl 1B Dudley Leonora op de bal wacht in de 6e inning...

...Links: Quintin De Cuba ziet hoe RF Bodhi de Vreede zijn klap vangt voor de retired Pioniers-nummers in de 7e inning...
...Rechts: Berry van Driel sloot de wedstrijd af voor Neptunus in the 9e inning...

...Links: 3B Dwayne Kemp ligt op de grond nadat hij te kort kwam tijdens zijn vangpoging van een bunt in de 9e inning...
...Rechts: De spelers van Neptunus feliciteren elkaar met de kleine winst...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Hoofddorp Pioniers - Curaçao Neptunus 0-2
RHE
Curaçao Neptunus000200000-240
Hoofddorp Pioniers000000000-051
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (4-0)8 (*)714--

Berry van Driel, SV (2)11-1--
(*) - Yntema gooide op twee slagmensen in de negende inning

pitcher Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, L (3-1)96-42-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-John Beltman, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Scoreboard Operator-Fred ter Beek.
Aanvangstijd-13:56 uur.
Speeltijd-1:46 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12,4° C; windrichting noord-noordoost;
windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 52%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.