Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Twins Oosterhout scoort vroeg en wint ruim op 50e verjaardag
English

OOSTERHOUT - Twins Oosterhout kwam op zaterdag (11 mei) al vroeg tot scoren en boekte een overtuigende 12-5 winst tegen DSS.

Twins scoorde hun 12 punten in de eerste drie innings. Met de winst vierde Twins Oosterhout het 50-jarig jubileum van de club.

In de opener op donderdagavond begon Twins de 3-game series met een 6-3 overwinning in een wedstrijd die na acht complete innings eindigde vanwege de 22:30 uur 'curfew'-regel.

In de wedstrijd van vandaag kwam Twins tot 16 honkslagen, waaronder drie van Jason Halman en Yuki Yoshimura. Halman, die twee tweehonkslagen liet noteren, sloeg ook drie honkslagen in de wedstrijd van donderdag. Jamie Verheyleweghen en Jerzy van Gool hadden beiden drie binnengeslagen punten, terwijl Dennis De Quint drie punten scoorde.

De 16 honkslagen evenaarden het hoogste aantal van de ploeg dit seizoen. Twins sloeg ook 16 honkslagen in de seizoen-opener op 4 april tegen Quick Amersfoort.

De 16 honkslagen zijn de meeste die Twins in een wedstrijd sloeg sinds het in 2016 terugkeerde in de Hoofdklasse.

(11 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Twins Oosterhout sloeg vroeg toe en was zeer productief op DSS-starter Tim Halderman. De rechtshander stond slechts 1/3 inning op de heuvel, kreeg 14 slagmensen tegenover zich en moest negen honkslagen en acht verdiende punten toestaan.

In de tweede helft van de eerste inning kwam Twins tot een rally van zes punten op zeven honkslagen. En dat deed de ploeg met twee uit! Tim Halderman gooide vier wijd op lead-off hitter Joshua Zara en werd daarna gesteund met een dubbelspel op een grounder van volgende slagman Stijn Janssens. Maar hierna bereikten de volgende acht slagmensen het honk, waarvan zeven met een honkslag. Eerst sloegen Dennis De Quint en Jason Halman een honkslag, waarna Yuki Yoshimura volgde met een puntscorende tweehonkslag. Nog eens twee punten werden toegevoegd toen Jamie Verheyleweghen de volgende honkslag sloeg. De Belg schoof op naar het derde honk na een tweehonkslag van Max Kops, waarna de honken vol kwamen te staan toen Nick Peels vier wijd kreeg. Volgende slagman Jerzy van Gool bracht nog eens twee punten binnen met een honkslag en scoorde zelf na een honkslag van Joshua Zara. De lange openingsslagbeurt eindigde toen Zara gedwongen werd uitgeschakeld op het tweede honk op een grounder van Stijn Janssens.

Twins voegde nog eens vier punten toe in de tweede inning op vier honkslagen. Dennis De Quint begon met een honkslag, schoof op na een grounder en een wilde worp en scoorde na een honkslag van Yuki Yoshimura. Dat maakte een einde aan de middag van Halderman, die werd opgevolgd door Moreno Vork. Maar ook hij kon de Twins-aanval niet stoppen. Vork werd begroet met een honkslag van Jamie Verheyleweghen, waarna de honken vol kwamen te staan toen hij vier wijd gooide op Max Kops. Twee punten werden daarna gescoord toen Nick Peels een honkslag sloeg en Jerzy van Gool werd geraakt door een worp. Het vierde punt in de inning werd gescoord op een opofferingsslag van Joshua Zara, maar dat zorgde ook voor een inning-afsluitend dubbelspel. Op Zara's opofferingsslag scoorde Kops, waarna Peels probeerde op te schuiven van het tweede naar het derde honk, maar die werd daar uitgeschakeld nadat het punt was gescoord.

Het scoren was nog niet afgelopen, want Twins scoorde nog tweemaal in de derde slagbeurt. Stijn Janssens begon met een infield-hit en Dennis De Quint kreeg vier wijd. Jason Halman volgde met een RBI-double, waarna het volgende punt werd gescoord op een one-out grounder van Jamie Verheyleweghen.

Hierdoor stond Twins al snel met 12-0 voor en was op weg naar een 'mercy'-regel overwinning, maar DSS voorkwam dat en dus werd het alsnog een wedstrijd van negen innings.

...Yuki Yoshimura...
...3 honkslagen, 1 double, 2 gescoorde punten, 3 RBI's...
(© Foto: Robert Bos)
In het restant van de wedstrijd werd Twins puntloos gehouden. De ploeg wist nog slechts drie honkslagen te slaan en liet vijf lopers achter, waarvan vier in scoringspositie.

DSS wist in de eerste vier innings niet in scoringspositie te komen op Nick Veale. Maar dat lukte de ploeg wel in de vijfde en scoorde toen ook twee punten. Tino van Erk begon met een honkslag, wat slechts de tweede was in vijf innings voor DSS. Met één uit schoof Van Erk op na een wilde worp, waarna Donny Kuijper vier wijd kreeg. Van Erk scoorde toen er een outfield-fout volgde op een honkslag van Koen Werkman, waarna Devano Pieter een opofferingsslag sloeg.

Ondanks de twee punten was het verschil van 10 punten nog intact toen de zesde inning begon. DSS wiste het 'mercy'-regel veschil uit door driemaal te scoren in de zesde op nieuwe pitcher Koen Postelmans. Met één uit kreeg de rookie een honkslag tegen van Daniël Heiligers. Met twee uit sloeg ook Tino van Erk een honkslag. De twee lopers schoven op toen er na Van Erk's honkslag een fout werd gemaakt in het outfield. Beide lopers scoorden op een tweehonkslag van Runai Coran, die daarna zelf scoorde op een honkslag van Donny Kuijper. En zo was de stand nu 12-5.

In de 1e7 werd Jan Evertse de nieuwe werper voor Twins. Hij kreeg een lead-off single tegen van Devano Pieter, die gedwongen werd uitgeschakeld, terwijl Evertse ook tweemaal drie slag gooide.

In zowel de achtste als de negende inning werd Evertse gesteund met een dubbelspel. En zo kreeg de rechtshander een 3-inning save op zijn naam.

Twins maakte drie dubbelspelen in deze wedstrijd, DSS maakte er twee.Twins Oosterhout - DSS 12-5
RHE
DSS000023000-581
Twins Oosterhout64200000X-12162
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, L (2-4)1.1-2988

Moreno Vork3.233544

Lars Werkman21-1--

Ben Neijndorff1-11--

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Nick Veale, W (3-2)543321

Koen Postelmans1--433

Jan Evertse, SV (1)3231--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-André Ficken, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Henny de Hoogh.
Aanvangstijd-14:05 uur.
Speeltijd-2:46 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14,1° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 54%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.