Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Quick Amersfoort houdt Amsterdam Pirates puntloos
English

AMSTERDAM - Quick Amersfoort boekte op zondag (12 mei) een 3-0 shutout-overwinning tegen L&D Amsterdam Pirates om de 3-game series met 2-1 te winnen.

In de opener op donderdagavond stond Quick Amersfoort achter bij het begin van de achtste inning, maar kwam toen tot een rally van vijf punten om met 9-6 te winnen.

Op zaterdag kwam Amsterdam Pirates tot een rally in de vijfde inning en boekte een overtuigende 8-1 overwinning.

Het komt niet vaak voor dat Amsterdam Pirates tegen een shutout-nederlaag aanloopt. De laatste keer dat de ploeg puntloos werd gehouden was op 7 juli vorig jaar toen met 3-0 werd verloren in een uitwedstrijd bij Curaçao Neptunus. De laatste keer dat Pirates een shutout-nederlaag leed op eigen veld was op 28 mei 2016 toen Neptunus met 1-0 won.

(12 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Vandaag was het een treffen tussen linkshander Jim Ploeger (Amsterdam Pirates) en Brian van Laar (Quick Amersfoort). Ploeger's statistieken zagen er beter uit, want hij kwam tot tienmaal drie slag, gaf drie vrije lopen weg en stond zes honkslagen toe in zes innings. Van Laar schakelde slechts één slagman met drie uit slag uit, gooide viermaal vier wijd, maar stond slechts vijf hits toe in de zeven innings die hij gooide. Echter, Van Laar was succesvol met het puntloos houden van Pirates, terwijl Ploeger drie punten moest toestaan in de drie middelste innings.

Ploeger kreeg drie nullen op rij in de eerste en derde inning. In de tweede slagbeurt kreeg hij een lead-off double tegen van Bryan Engelhardt, maar die werd uitgeschakeld met een pick-off.

In de 1e4 kreeg Ploeger drie honkslagen tegen wat leidde tot twee punten, die werden gescoord met twee uit. Joran Berkhout begon met vier wijd. Met één uit bereikte Rachid Engelhardt het honk met een infield-hit. En met twee uit leverden Taylor Clemensia en Rowan van Hoek back-to-back puntscorende honkslagen af.

Quick kreeg de volgende honkloper in de vijfde. Met één uit kreeg Jordy Burger vier wijd, maar hij ging uit bij een steelpoging wat de inning afsloot.

Quick Amersfoort voegde het derde punt toe in de zesde. Met één uit kreeg Rachid Engelhardt vier wijd en sloeg Bryan Engelhardt een honkslag. Hierna produceerde Taylor Clemensia zijn tweede RBI-single. Even later werd Bryan Engelhardt opnieuw uitgeschakeld via een pick-off, waarna Jim Ploeger afsloot met een strikeout.

...Brian van Laar...
...zeven puntloze innings...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam Pirates werd in de eerste vier innings puntloos gehouden door Brian van Laar In deze vier slagbeurten kreeg de thuisploeg slechts twee honklopers. In de derde, met één uit, kreeg Aidan Finnegan vier wijd, maar strandde op het eerste honk. En in de vierde opende Max Clarijs met vier wijd, stal het tweede honk en bereikte het derde na een wilde worp, maar bleef ook achter.

Met een 2-0 achterstand kreeg Amsterdam Pirates een grote scoringskans wat terug te doen in de 2e5. Niels van Weert en Rashid Gerard openden met honkslagen en bereikten het tweede en derde honk na een doorgeschoten bal. Hierna kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Aidan Finnegan. Maar geen van hen kwam tot scoren. Eerst sloeg Roland Laurens een pop-fly voor een binnenhoog. Volgende slagman Roelie Henrique werd uitgevangen in het rechtsveld, wat de inleiding vormde voor een dubbelspel. Gerard was van het tweede honk vertrokken en keerde te laat terug, zodat hij daar werd uitgeschakeld om het dubbelspel te completeren.

Met twee uit in de zesde sloegen Kenny Berkenbosch en Delano Selassa beiden een honkslag voor Pirates, maar ook zij bleven achter.

Quick werd puntloos gehouden in de laatste drie innings. Sam van der Ploeg begon voor de ploeg met een honkslag in de zevende, maar strandde later op het tweede honk. De ploeg werd op rij uitgeschakeld in de volgende twee slagbeurten.

Quick maakte weer een dubbelspel in de 2e7. Relievers Mark Kolner en Jan-Willem Geerts kregen daarna beiden een honkloper. In de achtste gooide Kolner vier wijd op Gilmer Lampe, maar die ging gedwongen uit. In de negende kreeg Geerts een one-out single tegen van Rashid Gerard, maar schakelde de volgende twee slagmensen uit en verdiende zijn vierde save van het seizoen.L&D Amsterdam Pirates - Quick Amersfoort 0-3
RHE
Quick Amersfoort000201000-370
L&D Amsterdam Pirates000000000-060
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Brian van Laar, W (1-1)7145--

Mark Kolner, H (1)121---

Jan-Willem Geerts, SV (4)11-1--

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, L (5-1)6103633

Maickel Rietel21-1--

Tom Stuifbergen1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Peter de Haan, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:23 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,7° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 47%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.