Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juli 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Robert Bos)

Darryl Collins en Denzel Bryson actief in Rookie League
English

SURPRISE, Arizona / NORTH PORT, Florida (USA) - De Nederlandse spelers Darryl Collins en Denzel Bryson hebben onlangs hun debuut gemaakt in het professionele honkbal. Collins speelt in de organisatie van de Kansas City Royals, Bryson speelt voor Atlanta Braves.

...Darryl Collins als speler van Neptunus in 2018...
(© Foto: Henk Seppen)
Darryl Collins werd gecontracteerd door de Royals op 26 augustus vorig jaar. Na te hebben deelgenomen aan Minor League Extended Spring Training werd de outfielder ingedeeld in het team van AZL Royals op 18 juni. AZL Royals speelt in de West Division van de Arizona League, dat speelt op Rookie League-niveau en het seizoen opende op 17 juni.

AZL Royals had Opening Day op 18 juni en won voor eigen publiek met 12-7 van AZL Brewers Blue, één van de twee ploegen in deze league van Milwaukee Brewers. Andere organisaties met twee teams in deze competitie zijn Chicago Cubs, Cleveland Indians, Los Angeles Dodgers, Oakland Athletics, San Diego Padres en San Francisco Giants.

In de Opening Day-wedstrijd was Collins de startende linksvelder en stond als derde in de slagvolgorde. In zijn debuut sloeg hij 2-uit-5 met een tweehonkslag en sloeg twee punten binnen.

Collins sloeg een grounder in zijn eerste slagbeurt in de eerste inning en volgde met een pop-fly in de derde inning. Met de stand op 4-4 kwam Royals tot een rally van vijf punten in de 2e4. In deze slagbeurt droeg Collins bij met een puntscorende honkslag. Na drie slag in de zesde inning leverde Collins een RBI-double af in de achtste inning.

Voor Collins was deze wedstrijd de start van een succesvolle reeks. Sinds zijn debuut op 18 juni kwam Collins tot een hitting streak, want hij sloeg een honkslag in elk van de veertien wedstijden waarin hij speelde.

Tijdens de streak sloeg Collins 3-uit-3 op 28 juni met tweemaal vier wijd en twee RBI's. Op die dag won Royals met 10-3 van AZL Dodgers Mota, dat is vernoemd naar Dodger-legende Manny Mota. Het andere Dodger-team in deze league is vernoemd naar de legendarische Major League-Manager Tom Lasorda. In deze wedstrijd was de stand 3-3 toen Royals tot een rally van zeven punten kwam in de zevende inning. Collins begon de rally met een lead-off single en scoorde later het leidende punt. Later in de inning sloeg Collins ook nog een puntscorende honkslag.

De streak eindigde op donderdag (11 juli) toen hij 0-uit-2 was in een 3-1 nederlaag tegen AZL Indians Red. De 17-jarige Collins (hij wordt 18 in september) scoorde het enige punt voor Royals en kreeg ook tweemaal vier wijd.

Tot nu toe heeft Darryl Collins in 15 wedstrijden gespeeld en slaat hij .386 (22-uit-57) met één tweehonkslag en twee driehonkslagen. Hij scoorde zes punten en sloeg er negen binnen. Collins is de tweede beste slagman van zijn ploeg. AZL Royals staat op de zesde plaats in de West Division met een 10-9 'record'.

Collins maakte zijn debuut in de Nederlandse Hoofdklasse in 2017 toen hij in twee wedstrijden uitkwam voor Curaçao Neptunus. Vorig seizoen speelde hij in 28 wedstrijden en sloeg hij .418 (33-uit-79) met 14 binnengeslagen punten. Collins speelde dit jaar niet voor de Rotterdamse ploeg.

...Denzel Bryson in actie voor HCAW in 2018...
(© Foto: Robert Bos)
Catcher Denzel Bryson werd gecontracteerd door de Braves op 3 oktober vorig jaar. Na afloop van Minor League Extended Spring Training werd Bryson ingedeeld in het team van GCL Braves, dat uitkomt in de Gulf Coast League, eveneens een afdeling op Rookie League-niveau.

Bryson maakte zijn debuut op 24 juni in een 17-9 nederlaag tegen GCL Orioles (Baltimore Orioles). Hij kwam in de wedstrijd in de 1e8 als vervanger van startende catcher Wiston Cerrato. De 18-jarige Bryson kreeg zijn enige slagbeurt in de 2e8 en werd toen uitgevangen in het linksveld.

Sinds 24 juni speelde Bryson in nog vijf wedstrijden. Twee dagen later was hij de designated hitter voor Braves in een 1-0 nederlaag tegen GCL Red Sox (Boston Red Sox). Hij was 0-uit-3 met twee strikeouts en kreeg eenmaal vier wijd. Die vrije loop kwam in de vijfde inning met twee uit. Hij stal vervolgens het tweede honk en bereikte het derde honk toen er een foute aangooi van de catcher op volgde, maar bleef achter.

In zijn volgende wedstrijd werd Bryson ingezet als pinch-hitter in de 1e8 en was hij de catcher in de 2e8 van een 5-0 nederlaag tegen GCL Rays (Tampa Bay Rays). Hierna was hij weer de designated hitter in twee wedstrijden. Bryson speelde zijn laatste wedstrijd tot nu toe op vrijdag 5 juli in een 7-4 nederlaag bij GCL Rays. Hij was toen catcher in de achtste inning voor Braves en opende de negende inning met vier wijd, waarna hij scoorde.

In de volgende dagen werden er vier wedstrijden afgelast wegens regen, terwijl er twee anderen werden gestaakt vanwege de natte condities van het speelveld. Na niet te hebben kunnen spelen op 6 t/m 9 juli speelde de ploeg weer op woensdag (5-4 wint), maar Bryson kwam toen niet in actie. De geplande wedstrijden voor donderdag en vrijdag werd ook afgelast door regen.

Sinds zijn professionele debuut heeft Denzel Bryson tot nu toe in zes wedstrijden gespeeld en is hitloos in 13 slagbeurten. Hij scoorde eenmaal, kreeg tweemaal vier wijd en kreeg vijf keer drie slag.

GCL Braves staat op de zesde en laatste plaats van de South Division van de Gulf Coast League met een 4-7 'record'. De ploeg speelt de thuiswedstrijden in CoolToday Park in North Port, Florida, ten zuiden van Sarasota, en dat is het nieuwe Spring Training onderkomen van Atlanta Braves. Dit nieuwe stadion, met een capaciteit van 6.200, werd op 24 maart van dit jaar geopend.

Vorig seizoen speelde Denzel Bryson voor HCAW in de Nederlandse Hoofdklasse. Hij speelde toen in 25 wedstrijden en sloeg .197 (14-uit-71) met vijf binnengeslagen punten. Bryson maakte zijn Hoofdklasse-debuut in 2016 toen hij in zes wedstrijd uitkwam voor Twins Oosterhout. Hij speelde in 25 wedstrijden (en sloeg .210) voor Twins in 2017 voordat hij naar HCAW verhuisde.

(12 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.