Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates beslist duel vroeg en boekt tweede 'sweep'
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates won met 7-3 op zondagmiddag (14 april) tegen HCAW en completeerde daarmee hun tweede 'sweep' van het seizoen.

Op donderdag won Amsterdam Pirates met 2-0 in de opener van de 3-game series en boekte daarmee de derde opeenvolgende shutout van het seizoen. Op zaterdag stond de ploeg na zeven innings met 6-1 achter en met 6-4 toen de negende inning begon, maar kwam toen tot een rally, draaide het duel om en won met 8-6.

Vandaag sloeg Amsterdam Pirates vroeg toe en scoorde viermaal in de eerste inning.

(14 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Amsterdam-starter Jim Ploeger schakelde drie slagmensen op rij uit in de eerste helft van de eerste inning (twee strikeouts). Even later werd door zijn teamgenoten voorzien van vier punten.

Hierdoor, in de tweede helft van de eerste inning, nam Amsterdam al een vroege en beslissende voorsprong op HCAW-starter Dennis Burgersdijk. Met één uit werd Delano Selassa geraakt door een worp en sloeg Gilmer Lampe een honkslag. Denzel Richardson volgde met een puntscorende tweehonkslag en Kenny Berkenbosch voegde een 2-run single toe. Berkenbosch schoof vervolgens af na een doorgeschoten bal en scoorde het volgende punt toen ook Linoy Croes een honkslag sloeg.

HCAW antwoordde met twee onverdiende punten in de 1e2, maar kon de wedstrijd niet hun kant opdraaien. Lead-off hitter Ruendrick Piternella kwam na een fout op het honk en Oliver van der Wijst Severino kreeg vier wijd. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Patrick Bok. Piternella scoorde even later op een grounder van Arthur Lugtmeijer en Van der Wijst scoorde het volgende punt toen een uithaal van Berend Ruben werd gemist in het outfield.

Amsterdam had goed contact in de tweede, maar kwam niet tot scoren. Lead-off hitter Aidan Finnegan werd geraakt door een worp. Finnegan was vandaag de catcher en speelde in zijn eerste wedstrijd als invaller voor reguliere catcher Max Clarijs. In de wedstrijd van zaterdag verliet Clarijs het duel in de tweede inning na te zijn geraakt op een gevoelige plaats en speelde vandaag niet. Met Finnegan op het eerste honk sloeg Roelie Henrique een line drive, maar die werd gevangen door korte stop Bob van der Meer. Nadat Finnegan was opgeschoven na een wilde worp was het Delano Selassa die een line drive sloeg, maar dit keer ving pitcher Dennis Burgersdijk de bal en sloot daarna af met een strikeout.

Na twee puntloze innings scoorden beide teams in de vijfde inning.

...Aidan Finnegan sloeg 2-uit-3 met 2 binnengeslagen punten...
(© Foto: Henk Seppen)
Met één uit in de 1e5 werd Berend Ruben geraakt door een worp en schoof op na een grounder. Hij scoorde na een honkslag van Jeandro Tromp om de achterstand te verkleinen naar 4-3. Tromp ging later gedwongen uit.

In de 2e5 nam Amsterdam meer afstand door driemaal te scoren. De honken kwamen snel vol te staan toen Kenny Berkenbosch en Linoy Croes een honkslag sloegen en Rashid Gerard werd geraakt door een worp. Een punt werd daarna gescoord toen Victor Draijer vier wijd kreeg en Aidan Finnegan volgde met een 2-run single om de stand op te voeren naar 7-3. Hierna nam Jiorgeny Casimiri de HCAW-pitching over en werd gesteund met een dubbelspel.

Jhan Rifaela beklom de heuvel voor Amsterdam Pirates in de 1e6 en gooide drie prima innings. De linkshander gooide driemaal drie slag. Na twee schadeloze innings gooide Rifaela tweemaal vier wijd in de achtste. Hij gaf een vrije loop aan lead-off hitter Norbert Jongerius, die het tweede en derde honk stal. Met twee uit volgde vier wijd voor Pascal Zegwaard, die in zijn eerste competitie-wedstrijd speelde sinds 2017. Met lopers 'op de hoeken' eindigde de inning toen Rifaela een 'comeback-grounder' verwerkte en de slagman uitschakelde.

Amsterdam Pirates strandde lopers in scoringspositie in de zesde en zevende inning. In de zesde bleef een loper achter op het tweede honk. In de zevende, met één uit, kreeg Victor Draijer vier wijd en sloeg Aidan Finnegan een honkslag. Met twee uit schoven de twee op na een wilde worp, maar bleven daarna achter.

HCAW liet weer twee lopers achter in de negende inning op Nick Veltkamp, de derde linkhander die in dit duel door Amsterdam werd ingezet. Met één uit kreeg hij honkslagen tegen van Patrick Bok en Arthur Lugtmeijer. Veltkamp volgde met een strikeout, waarna een grounder de wedstrijd afsloot.


...Startende pitchers Jim Ploeger (links) en Dennis Burgersdijk...

...Links: Kenny Berkenbosch wordt begroet door Tom Stuifbergen na het slaan van een 2-run single in de 1e inning...
...Rechts: 3B Coach Roeland Henrique geeft tekens voor Amsterdam Pirates...

...Links: 3B Coach Rudy Dirksen moedigt de HCAW-slagmensen aan...
...Rechts: Berend Ruben (HCAW) kijkt naar 3B Umpire Peter de Haan na te zijn uitgegeven bij een steelpoging in de 2e inning...

...Links: Oliver van der Wijst Severino wordt uitgeschakeld in de 4e door Delano Selassa, die een dubbelspel maakt...
...Rechts: Jeandro Tromp sloeg het tweede punt binnen voor HCAW in de 5e inning...

...Links: Rashid Gerard scoort voor Pirates in de 5e inning en ontwijkt de tik van catcher Pascal Zegwaard...
...Rechts: Aidan Finnegan wordt uitgeschakeld door korte stop Bob van der Meer in een dubbelspel in de 5e inning...

...Jhan Rifaela (links) en Jiorgeny Casimiri gooiden in relief...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)L&D Amsterdam Pirates - HCAW 7-3
RHE
HCAW020010000-340
L&D Amsterdam Pirates40003000X-7102
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, L (0-1)4 (*)42976

Jiorgeny Casimiri4321--
(*) - Burgersdijk gooide op vijf slagmensen in de vijfde inning

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (2-0)561231

Jhan Rifaela333---

Nick Veltkamp12-2--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Antoine Loock, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:30 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 8,5° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 54%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.