Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

DSS staat 4-0 achter, maar wint op 'walk-off wild pitch'
English

HAARLEM - DSS stond met 4-0 achter, kwam langszij en won met 5-4 op een 'walk-off wild pitch' tegen Silicon Storks op zondagmiddag (14 april).

In de opener op donderdag stond Storks met 3-0 achter na twee innings, maar scoorde daarna viermaal in de derde en ging met 8-4 winnen. Op zaterdag stond DSS vanaf het begin voor, stond geen moment achter, maar sloeg pas echt toe in de laatste drie slagbeurten in een 10-4 winst.

Vandaag 'outhitte' Storks DSS met 12-4, maar stond met lege handen. Rookie Luuk Visser sloeg 4-uit-4 en Kevin Nieveld sloeg 3-uit-4.

Leandro Anasagasti sloeg twee van de vier DSS-honkslagen.

(14 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Het was een wat aparte wedstrijd, waarin beide teams een aantal kostbare fouten maakten. Storks sloeg vroeg toe en stond met 4-0 voor halverwege de vierde inning, maar daarna stopte het scoren. DSS kwam langszij in de 2e4, maar werd daarna ook puntloos gehouden totdat er twee nullen waren in de tweede helft van de negende inning.

De wedstrijd begon met een apart moment in de eerste helft van de eerste inning. Giovanny Perez opende de wedstrijd met een honkslag. Met één uit sloeg Kevin Nieveld een mogelijke double play-grounder. De bal ging van het derde naar het tweede naar het eerste honk. Nieveld werd uitgeschakeld op het eerste honk, maar Perez bereikte het tweede honk simpelweg op tijd en was safe. Zodoende ging Nieveld uit op een opmerkelijke 5-4-3 grounder. De inning eindigde toen korte stop Mitchel Dautzenberg een line drive ving van Kris Morris.

Storks opende de score in de eerste helft van de tweede inning op startende pitcher Alexander Valdez. Met één uit sloeg Luuk Visser een tweehonkslag, waarna hij het derde honk bereikte op een grounder van Joost van den Bergh. Met twee uit scoorde Visser na een doorgeschoten bal.

Nadat DSS twee lopers had achtergelaten in de 2e2 sloeg Storks toe met drie punten in de derde slagbeurt. Jurriaan Dijk begon met vier wijd en Kevin Nieveld sloeg een honkslag. Een mogelijke double play-grounder van Kris Morris volgde richting kort. Echter, de aangooi naar het tweede honk werd gemist en iedereen was safe. De drie lopers zouden allemaal gaan scoren. Het eerste punt werd gescoord op een grounder van Glennton Poulo, waarna Luuk Visser en Joost van den Bergh volgden met puntscorende honkslagen.

...Winnende werper Sander Helmendach had 5 strikeouts...
(© Foto: Robert Bos)
DSS had daarna een productieve vierde slagbeurt op starter Nick Winkel. De Haarlemse ploeg scoorde viermaal op slechts één honkslag. Twee kostbare fouten droegen hiertoe bij en resulteerden in drie onverdiende punten. Brian Raap begon met vier wijd en volgende slagman Aldi Guzman sloeg een tweehonkslag. Volgende slagman Runai Coran sloeg een grounder naar kort. Raap scoorde, maar Guzman kwam in een rundown. Echter door een foute aangooi kon hij het derde honk bereiken, terwijl Coran op het eerste honk kwam. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen werd een gedwongen loop gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Tino van Erk. Maar het volgende punt kwam daarna tot stand toen Koen Werkman vier wijd kreeg. Met één uit werd Werkman gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk op een grounder van Mitchel Dautzenberg, maar dat werd gevolgd door een foute aangooi bij een poging een dubbelspel te completeren. Coran scoorde reeds op de grounder, maar Van Erk kon daarna op de fout de gelijkmaker scoren.

Storks leek daarna onmiddellijk terug te komen in de vijfde inning. Glennton Poulo en Luuk Visser begonnen met honkslagen, wat werd gevolgd door een werperswissel. Sander Helmendach nam het over, er volgden nog wat verdedigende wijzigingen en het duel ging verder. Helmendach schakelde Poulo op het tweede honk uit met een pick-off, waarna een pop-up en strikeout de slagbeurt afsloten.

In de zevende inning kregen beide teams weer een scoringskans. Echter, Storks strandde lopers op het eerste en derde honk, terwijl DSS lopers achterliet op het eerste en tweede honk.

Storks kreeg nog slechts één honkloper in de volgende twee innings, maar DSS kreeg de honken vol in de 2e9. Met één uit kreeg Devano Pieter vier wijd. Hierna werd veteraan rechtshander Jurrian Koks ingebracht om de pitching over te nemen voor Storks. Hij zag Leandro Anasagasti het honk bereiken met een stootslag-honkslag. Koks was snel bij de bal, maar had te weinig tijd om de slagman uit te schakelen. Nadat de twee lopers waren opgeschoven op een grounder werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Aldi Guzman. Met Runai Coran in het slagperk en een 0-wijd-1-slag count gooide Koks een wilde worp en dat stelde Pieter in staat het winnende punt te scoren!DSS - Silicon Storks 5-4
RHE
Silicon Storks013000000-4122
DSS000400001-541
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de negende inning)
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Nick Winkel454241

Sem Lauf, L (0-1)4.174111

Jurrian Koks0.1-11--

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Alexander Valdez4 (*)22943

Sander Helmendach, W (1-0)55-3--
(*) - Valdez gooide op twee slagmensen in de vijfde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-None.
Scoreboard Operator-Koen Halderman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:48 uur.
Locatie-Honkbalveld DSS, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 6,4° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 47%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.