Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Hoofddorp Pioniers verslaat Quick Amersfoort en pakt derde plaats
English

AMERSFOORT - Hoofddorp Pioniers opende de score vroeg in hun derde duel tegen Quick Amersfoort en won met 9-6 op zondagmiddag (14 april) om bezit te nemen van de derde plaats in de Hoofdklasse.

Op donderdag was Pioniers de reeks begonnen met een 11-6 winst na met 10-1 te hebben voorgestaan halverwege de achste inning. Op zaterdag stond Quick halverwege de zevende inning met 6-0 voor, maar versloeg Pioniers uiteindelijk nipt met 7-6.

Pioniers kwam zaterdag tot 14 honkslagen, waaronder drie van rookie Raul Jacobs.

(14 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Hoofddorp Pioniers opende de score met twee punten in de eerste helft van de eerste inning en bleef het hele duel op voorsprong staan. De ploeg stond slechts met 6-5 voor na vier innings, maar nam daarna meer afstand.

Pioniers scoorde twee onverdiende punten in de eerste inning op starter Colin van Laar toen de Quick-verdediging drie fouten maakte. Met één uit sloeg Raul Jacobs een honkslag, waarna een fout werd gemaakt op een mogelijke double play-grounder van volgende slagman Nolan Beugeling. Met lopers 'op de hoeken' stal Beugeling het tweede honk, wat werd gevolgd door een foute aangooi, wat Jacobs in staat stelde tot scoren te komen. Even later scoorde Beugeling toen Joey Eeman via een fout op het honk kwam.

Met één uit in de tweede helft van de eerste inning kreeg Quick twee honklopers met één uit op starter Lars Broersen. Jordy Burger kreeg toen vier wijd en Rachid Engelhardt sloeg een honkslag, maar een dubbelspel sloot de slagbeurt daarna af.

Pioniers voegde een punt toe in de tweede inning. Damian Melis begon met een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een one-out single van Duco Nuijten.

Quick Amersfoort pakte een punt terug in hun tweede slagbeurt. Jules Cremer opende toen met een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Taylor Clemensia, die later uitging bij een steelpoging.

Nadat de Pioniers-verdediging een dubbelspel had gemaakt in de derde inning voegde de ploeg drie punten toe in de 1e4. Met één uit sloeg Tyler Boersma een honkslag en kreeg Damian Melis vier wijd. Een punt werd gescoord toen Bodhi de Vreede tot een RBI-double kwam, waarna nog eens twee runs werden toegevoegd op een 2-out single van Mark Smit.

...Mark Smit had 2 RBI's voor Pioniers...
(© Foto: Henk Seppen)
Met een 6-1 achterstand produceerde Quick een 4-run rally op slechts twee honkslagen in de 2e4 om de achterstand te verkleinen naar 6-5. De rally ontrolde zich snel. Lead-off hitter Rachid Engelhardt werd geraakt door een worp en scoorde toen Jan-Willem Geerts volgde met een tweehonkslag. Volgende slagman Jules Cremer kreeg vier wijd, waarna Taylor Clemensia een puntscorende honkslag afleverde en een wilde worp voor het derde punt zorgde. Met één uit werd weer een punt toegevoegd toen Dakota van der Heyde via een fout op het honk kwam. Hierdoor was de stand teruggebracht tot 6-5 en volgde een werperswissel. Lars Broersen werd opgevolgd door Nathan Diaby, die een pop-fly en vangbal kreeg ter afsluiting van de inning.

Diaby gooide de wedstrijd uit en kreeg de derde winst op zijn naam in vier optredens als reliever. In het restant van het duel stond Diaby nog slechts één punt en tweehonkslagen toe. De rechtshander schakelde drie slagmensen op rij uit van de vijfde tot en met achtste inning.

Pioniers voegden 'insurance runs' toe in de vijfde en zesde inning. In de vijfde opende Nolan Beugeling met een infield-hit, wat resulteerde in een blessure voor korte stop Denzel Brooks, die de wedstrijd verliet. Beugeling schoof op na een wilde worp en scoorde later op een one-out double van Joey Eeman, die zelf bij het derde honk werd uitgeschakeld bij een poging er een driehonkslag van te maken.

De zesde inning had een zelfde start. Duco Nuijten begon met een infield-hit richting kort en schoof op na een wilde worp. Toen volgende slagman Mark Smit vier wijd kreeg volgde een werperswissel. Pastor Enrique Martínez Chavez nam het over, maar hij kreeg de honken vol toen Raul Jacobs op het honk kwam met een stootslag-honkslag. Met één uit werd een punt gescoord op een opofferingsslag van Jelle Kroft om de stand op 8-5 te brengen.

Pioniers scoorde nog een punt in de 1e9 op nieuwe pitcher Mark Kolner. Met één uit sloeg Joey Eeman een honkslag en scoorde later op de tweede wilde worp van Kolner.

Na alle 14 slagmensen die hij tegenover zich had gekregen op rij te hebben uitgeschakeld sinds hij in de vierde inning in de wedstrijd was gekomen gooide Pioniers-reliever Nathan Diaby vier wijd op lead-off hitter Jules Cremer in de 2e9. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van pinch-hitter Remian Denis en daarna een pinch-hit puntscorende honkslag van Bryan Engelhardt. Maar hierna maakten een gedwongen nul en een foul-out een einde aan de wedstrijd.Quick Amersfoort - Hoofddorp Pioniers 6-9
RHE
Hoofddorp Pioniers210311001-9141
Quick Amersfoort010400001-683
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Broersen3.132654

Nathan Diaby, W (3-0)5.241211

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Colin van Laar, L (1-1)5 (*)441086

Pastor Enrique Martínez Chavez32-3--

Mark Kolner11-111
(*) - Van Laar gooide op twee slagmensen in de zesde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-André Ficken.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Gerrit Timmerman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:46 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Raymond Beljaards 'Acting Head Coach' van Hoofddorp Pioniers voor Hoofd Coach Mervin Gario, die de tweede wedstrijd uitzat van een schorsing van twee wedstrijden.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 9,6° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 51%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.