Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 september 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pitcher Shuruendy Valeriano vervangt Randolph Oduber op Oranje-roster
English

BOLOGNA / PARMA (ItaliŽ) - In het komende Olympisch Kwalificatie Toernooi neemt het Nederlands Honkbal Team deel met vrijwel dezelfde ploeg die afgelopen zondag in het Duitse Bonn de Europese titel veroverde. Manager Evert-Jan 't Hoen maakte ťťn wijziging, die dinsdagavond (17 september) bekend werd gemaakt.

Tijdens het Europees Kampioenschap van afgelopen week kwam outfielder Randolph Oduber nauwelijks in actie voor het Nederlands Team. Na in de eerste twee wedstrijden niet te hebben gespeeld was hij in het derde duel tegen Zweden de startende rechtsvelder voor Oranje, maar verliet de wedstrijd in de zesde inning vanwege een blessure, nadat hij het honk had bereikt op een 'force play-grounder'. Oduber kwam in het restant van het toernooi niet meer in actie.

Op het roster is Oduber vervangen door de rechtshandige pitcher Shuruendy Valeriano, die zijn debuut zal maken in de Nationale Ploeg. De 21-jariger op CuraÁao geboren werper speelt sinds vorig jaar professioneel in de organisatie van de Tampa Bay Rays. In zijn twee profseizoenen speelde Valeriano in de Dominican Summer League op Rookie League-niveau. Hij gooide in totaal in 38 wedstrijden, allemaal als reliever.

Vorig jaar was Valeriano 6-3 met vijf saves en een 2.38 ERA in 18 wedstrijden. Hij kwam tot 32 keer drie slag in 34 innings.

Dit seizoen was de rechtshander 4-2 met vier saves in 20 wedstrijden. Hij sloot af met een 3.27 ERA en had 44 strikeouts in 33 innings.

Op het Oranje-roster staan er nu twaalf werpers. Dat betekent dus ook dat er twaalf positie-spelers zijn, in plaats van dertien, zoals in Duitsland het geval was.

Nederland opent het Olympisch Kwalificatie Toernooi woensdag (18 september) tegen TsjechiŽ in een middagwedstrijd in Parma.

Wedstrijden van het WBSC Baseball Europe/Africa Qualifying Event for the Games of the XXXII Olympia Tokyo 2020, zoals de officiŽle naam van het evenement is, worden ook gespeeld in Bologna. De winnaar van het evenement plaatst zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar. De ploeg die op de tweede plaats eindigdt krijgt nog een kans zich te plaatsen via een Mondiaal Kwalificatie Toernooi, dat begin volgend jaar zal plaatsvinden.

In de komende dagen ontmoet Oranje achtereenvolgens IsraŽl (donderdagavond, Parma), Spanje (vrijdagavond, Bologna), Zuid-Afrika (zaterdagmiddag, Bologna) en ItaliŽ (zondagavond, Bologna).

In het voorlopige speelschema werden de vijf beste teams van het Europees Kampioenschap aangeduid als Team 1, enz. ItaliŽ heeft als gastland startnummer ťťn gekregen. De overige vier Europese landen die zicht plaatsten kregen de nummers 2-5 in volgorde van hun EK-rangschikking, Nederland (2), Spanje (3), IsraŽl (4) en TsjechiŽ (5). Zuid-Afrika kreeg zes als startnummer.

(17 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.