Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

HCAW wint eerste duel van seizoen via rally in achtste inning
English

BUSSUM - HCAW brak een 1-1 stand tegen DSS op donderdagavond (18 april) met een 3-run rally in de achtste inning en zou gaan winnen met 4-3. Hiermee boekte de Bussumse ploeg hun eerste overwinning van het seizoen na te zijn begonnen met zes nederlagen.

HCAW kwam vanavond tot tien honkslagen, waaronder twee van Oliver van der Wijst Severino en rookie Arthur Lugtmeijer.

DSS-midvelder Runai Coran kreeg viermaal vier wijd. Hij werd de eerste speler van DSS die vier keer vier wijd kreeg in één wedstrijd sinds de ploeg in de hoogste afdeling debuteerde in 2015.

(18 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Beide startende werpers kwamen tot negenmaal drie slag, maar kregen ook verschillende honklopers. DSS-starter Juan Carlos Sulbaran kreeg negen honkslagen en vier punten tegen in 6 1/3 inning. HCAW-starter Chris Pfau stond slechts drie honkslagen toe in de zes innings die hij goide, maar de linkshander gaf ook vijf vrije lopen weg.

Nadat HCAW een loper achterliet op het eerste honk in zowel de eerste als de tweede inning opende DSS de score in de 2e2 op Pfau. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Aldi Guzman, die veilig het tweede honk bereikte toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van volgende slagman Leandro Anasagasti. De honken kwamen vol te staan toen Runai Coran de eerste van zijn vier vrije lopen kreeg deze avond. Even later werd Coran gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Koen Werkman, maar dat stelde Guzman in staat te scoren. De inning eindigde toen Werkman op het eerste honk werd uitgeschakeld in een dubbelspel nadat Diamond Silberie was uitgevangen.

HCAW kwam langszij in de 1e3. Norbert Jongerius begon met een honkslag op Sulbaran. Met twee uit scoorde hij de gelijkmaker op een honkslag van Oliver van der Wijst Severino.

DSS kreeg een kans weer tot scoren te komen in de 2e3. Met Tino van Erk (velderskeus) op het eerste honk en twee uit sloeg Brian Raap een tweehonkslag, maar Chris Pfau sloot daarna af met een strikeout.

...Oliver van der Wijst Severino, 2 hits, 1 RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
In de vierde inning kwamen beide teams weer in scoringspositie.

In de 1e4 sloeg Patrick Bok een honkslag met één uit volgde Arthur Lugtmeijer met een honkslag met twee uit, maar zij strandden op het tweede en derde honk. In de 2e4 gooide Chris Pfau driemaal drie slag, maar hij kreeg ook de honken vol. Met één uit kreeg Runai Coran vier wijd en met twee uit sloeg Diamond Silberie een honkslag. Mitchel Dautzenberg kreeg eveneens vier wijd en zorgde daarmee voor volle honken, maar Pfau sloot daarna weer af met een strikeout.

DSS liet ook drie lopers achter in de vijfde inning op Pfau, die wederom drie slagmensen met drie slag uitschakelde. Met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Aldi Guzman, waarna hij Leandro Anagasti met een worp raakte en vier wijd volgde op Runai Coran. Wederom sloot een strikeout de slagbeurt af.

In de 1e6 was het HCAW dat weer een loper in scoringspositie achterliet. Met één uit sloeg Rodney Daal een driehonkslag, maar strandde.

HCAW sloeg daarna toe met drie punten in de 1e7. Lead-off hitter Arthur Lugtmeijer kreeg drie slag, maar bereikte het eerste honk via een wilde worp. Renaigel Martis kwam hierna op het honk met een stootslag-honkslag en de twee schoven op na een opofferingsstootslag van Norbert Jongerius. Een honkslag van Jeandro Tromp bezorgde HCAW de leiding en bracht ook een nieuwe werper naar de heuvel. Moreno Vork, die vorig seizoen voor HCAW gooide, nam het over van Sulbaran. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Bob van der Meer. Dat werd gevolgd door twee outfield-fouten wat weer een punt opleverde en HCAW op een 4-1 voorsprong zette.

DSS antwoordde met twee runs in hun zevende slagbeurt op nieuwe pitcher Timo van Ancum. Met twee uit kreeg Aldi Guzman vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Leandro Anasagasti. Runai Coran kreeg daarna voor de vierde keer vanavond vier wijd. Toen hij het tweede honk stal volgde een foute aangooi en dat stelde Anasagasti in staat te scoren. Coran strandde op het derde honk, want een vangbal maakte een einde aan de inning.

Rookie Arij Fransen nam de HCAW-pitching over in de achtste. Hij kreeg een 2-out double tegen van Devano Pieter in de achtste, maar die bleef achter. In de negende gooide de rechtshander driemaal drie slag en verdiende hij zijn eerste Hoofdklasse-save.DSS - HCAW 3-4
RHE
HCAW001000300-4103
DSS010000200-353
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Chris Pfau, W (1-2)69531-

Timo van Ancum, H (2)112121

Arij Fransen, SV (1)23-1--

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran, L (0-2)6.19-943

Moreno Vork1.21-1--

Robyn Clara11----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-André Ficken, 1B-Niek Elshof, 3B-Aad Otsen.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:51 uur.
Locatie-Honkbalveld DSS, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,1° C; windrichting oost;
windsnelheid 26 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 35%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.