Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Hoofddorp Pioniers beslist opener tegen Twins Oosterhout vroeg
English

HOOFDDORP - Hoofddorp Pioniers scoorde vijf punten in de eerste drie innings om een vroege en beslissende voorsprong te nemen in de series-opener tegen Twins Oosterhout op donderdagavond (18 april) op weg naar een 5-3 overwinning.

De Twins-aanval bleef beperkt tot slechts drie honkslagen op twee pitchers. Pioniers kwam tot negen honkslagen.

Na twaalfmaal drie slag te hebben gegooid in elk van zijn eerste twee starts gooide Pioniers-starter Lars Huijer vanavond zesmaal drie slag. Hij voert de competitie aan met 30.

(18 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Hoofddorp Pioniers opende de score met twee punten in de tweede helft van de eerste inning op starter Thomas Roijers. Mark Smit begon met een honkslag en was vervolgens safe op een velderskeus-grounder van Nolan Beugeling met één uit. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Joey Eeman werd geraakt door een worp. Pioniers scoorde hierna tweemaal toen Tyler Boersma volgde met een honkslag.

Twins pakte een punt terug in de 1e2. Pioniers-starter Lars Huijer raakte de debuterende Yuki Yoshimura met een worp in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt. Met één uit stal de Japanse infielder het tweede honk, waarna hij het derde honk bereikte op een grounder van Joshua Zara. Hij scoorde even later op een honkslag van Jerzy van Gool.

Pioniers scoorde een onmiddellijk een eigen punt in de 2e2. Met twee uit kreeg Mark Smit vier wijd, stal het tweede honk en scoorde zijn tweede punt op een driehonkslag van Raul Jacobs, die zelf achterbleef op het derde honk.

...Tyler Boersma sloeg twee punten binnen voor Pioniers...
(© Foto: Robert Bos)
Twins scoorde ook weer in hun volgende slagbeurt. Stijn Janssens begon met een tweehonkslag, schoof op na een vangbal en scoorde op een doorgeschoten bal om er een 3-2 stand van te maken.

Dit keer reageerde Pioniers met twee punten en dat bleek beslissend. Met één uit sloeg Joey Eeman een honkslag, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Tyler Boersma. Even later scoorde Boersma op een driehonkslag van Joey de Koning, die zelf scoorde toen daar een fout op volgde.

In de 1e5 kreeg Twins een loper op het derde honk. Brian Biezen (velderskeus) stal het tweede honk met één uit, schoof op na een grounder, maar een strikeout maakte een einde aan de inning.

Twins verkleinde de achterstand naar 5-3 in de zesde. Lead-off hitter Dennis De Quint werd geraakt door een worp. Met één uit schoof hij op naar het tweede en derde honk op twee opeenvolgende wilde worp van Lars Huijer. De rechtshander volgde met drie slag voor Yuki Yoshimura, maar die bereikte het eerste honk na een doorgeschoten, waarop De Quint kon scoren. De inning eindigde toen Shurman Marlin in een dubbelspel sloeg.

De Brits/Amerikaanse pitcher Paul Kirkpatrick nam het van Huijer over in de achtste inning. De rechtshander kreeg een 2-out single tegen van Dennis De Quint, maar die strandde op het tweede honk. Kirkpatrick kreeg drie nullen op rij in de negende en verdiende zijn eerste save.Hoofddorp Pioniers - Twins Oosterhout 5-3
RHE
Twins Oosterhout011001000-331
Hoofddorp Pioniers21200000X-590
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Thomas Roijers, L (1-2)631854

Marvin Brown25-1--

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (2-0)762231

Paul Kirkpatrick, SV (1)2--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Brigitte Brands.
Public Address Announcer-Hans Heil.
Scoreboard Operator-Sander Klicks.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:25 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Yuki Yoshimura (Twins Oosterhout) debuteert in de Hoofdklasse.
Danny Rombley (Bench Coach Twins Oosterhout) debuteert als Coach in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 20,1° C; windrichting oost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 38%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.