Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Quick Amersfoort scoort laat, maar wint ruim van Storks
English

AMERSFOORT - Quick Amersfoort brak een 1-1 stand in de vijfde inning en won met 11-1 in een mercy-regel zeven inning-wedstrijd tegen Silicon Storks op donderdagavond (18 april).

Quick kwam tot een rally van vier punten in de vijfde en zesde inning, waarna het verschil van 10 punten werd bereikt in de volgende slagbeurt om een einde aan de wedstrijd te maken.

Joran Berkhout homerde voor Quick en scoorde viermaal, terwijl Sem Robberse voor het eerst in zijn loopban een complete wedstrijd gooide.

(18 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Het was Storks dat vanavond de score opende. Maar het punt dat de ploeg scoorde in de tweede inning was ook het laatste in deze wedstrijd. In de Storks-ploeg maakte Quinlan de Windt zijn rentree. Vorig seizoen debuteerde hij toen Storks na vele jaren terugkeerde in de hoogste afdeling. Na het seizoen werd bekend gemaakt dat De Windt dit seizoen zou gaan spelen in het tweede team van de club.

Na een loper te hebben achtergelaten op het tweede honk in de eerste helft van de eerste inning scoorde Storks in de tweede slagbeurt op Sem Robberse, die het hele duel gooide voor Quick Amersfoort. Luuk Visser begon met een tweehonkslag, waarna hij scoorde op een one-out single van Joost van den Bergh. Met twee uit kreeg Roy Winkel vier wijd, maar een vangbal sloot de inning af en twee lopers bleven achter.

Storks kwam nog slechts tweemaal in scoringspositie in het restant van de wedstrijd. In de vierde, met twee uit, kwam Van den Bergh na een fout op het honk en stal het tweede honk, maar strandde. En in de zesde begon Kevin Nieveld met een honkslag, waarna Kris Morris vier wijd kreeg. Nieveld schoof op naar het derde honk op een double play-grounder, waarna een strikeout de slagbeurt afsloot. Quick-pitcher Sem Robberse gooide zesmaal drie slag en stond slechts vier honkslagen toe in zijn eerste complete wedstrijd in de Hoofdklasse.

Quick Amersfoort liet ook een loper achter op het tweede honk in hun eerste slagbeurt op veteraan Jurrian Koks. Nadat de Storks-verdediging een dubbelspel had gemaakt in de tweede inning kwam Quick langszij in de derde toen Joran Berkhout homerde met twee uit. Vorig jaar begon Berkhout het seizoen bij Storks, maar verhuisde toen in mei naar Quick.

Met twee uit in de vierde sloegen Taylor Clemensia en Remian Denis een honkslag voor Quick, maar Koks sloot toen af met een strikeout.

...Joran Berkhout...
...homerun, 4 punten gescoord, 2x 4 wijd...
(© Foto: Henk Seppen)
Quick Amersfoort sloeg daarna toe met vier punten in de 2e5. Alle punten waren onverdiend, want de Storks-verdediging maakte drie kostbare fouten. Met één uit kwam Sam van der Ploeg op het honk na een fout en sloeg Joran Berkhout een honkslag. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen een grounder van Bryan Engelhardt eveneens in een fout eindigde. Vier wijd voor Jules Cremer resulteerde hierna in een punt en zette Quick op voorsprong. Met de honken nog altijd vol stelde een foute aangooi op een grounder van Taylor Clemensia de drie lopers allemaal in staat te scoren, terwijl hij zelf op het derde honk terecht kwam. Hierna nam Sem Lauf de pitching over en hij kreeg een inning-afsluitende vangbal.

Quick scoorde ook weer vier punten in de zesde. Dit keer was slechts één punt verdiend. Rowan van Hoek begon met een honkslag. Met één uit sloeg ook Sam van der Ploeg een honkslag en kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Joran Berkhout. Een fout op een 'force play-grounder' van Rachid Engelhardt leverde vervolgens een punt op en hield de honken vol. David van Heyningen werd de nieuwe werper en hij kreeg een succesvolle 'force play-grounder' van Bryan Engelhardt, wat ook een punt opleverde. Nadat Engelhardt het tweede honk had gestolen kwamen de honken wederom vol te staan na vier wijd voor Jules Cremer. De twee lopers schoven op na een wilde worp, waarna vier wijd voor Taylor Clemensia de honken andermaal volzette. Een doorgeschoten bal was daarna verantwoordelijk voor het volgende punt, waarna een grounder de lange slagbeurt eindelijk afsloot. Quick stond nu met 9-1 voor.

De thuisploeg bereikte het verschil van 10 punten in de 2e7. Pinch-hitter Jan-Willem Geerts begon met een honkslag op nieuwe pitcher José Moreno. Met twee uit kregen Joran Berkhout en Rachid Engelhardt vier wijd kregen. De wedstrijd eindigde toen pinch-hitter Dakota van der Heyde een 'walk-off, 2-run single' afleverde.Quick Amersfoort - Silicon Storks 11-1 (7 inn.)
RHE
Silicon Storks0100000-144
Quick Amersfoort0010442-1192
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning)
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Jurrian Koks, L (1-1)4.252551

Sem Lauf0.211241

David van Heyningen0.2-2---

José Moreno0.2-2222

pitcher Quickinn.SOBBHRER
Sem Robberse, W (2-1)762411

Homerun: Quick: Joran Berkhout (2)(3e,solo,2 uit,op Koks).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Leo Cremer.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:34 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,9° C; windrichting oost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 33%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.