Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates vernoemt thuiscomplex naar Loek Loevendie
English

AMSTERDAM - Het was een zeer speciale en zonnig middag op Sportpark 'Ookmeer' in Amsterdam op zaterdag (18 mei) waar L&D Amsterdam Pirates de tweede wedstrijd van de 3-game series tegen Hoofddorp Pioniers speelde.

Vandaag vierde Amsterdam Pirates hun 60-jarig bestaan met een bijzondere en unieke pre-game ceremonie, waarbij de hoofdteams van zowel honkbal als softbal van de vereniging waren betrokken, maar ook hun tegenstanders en de umpires. Ook vele voormalige honkballers en softbalsters van Amsterdam Pirates woonden de festiviteiten van vandaag bij.

...Loek Loevendie voor de tekst op het clubhuis met zijn naam...
(© Foto: Henk Seppen)
Voordat de 'on-field ceremony' van start ging was er eerst een andere ceremonie aan de zijkant van het clubhuis. Daar werd de nieuwe naam van het honkbal- en softbal-complex van Amsterdam Pirates onthuld. Vanaf vandaag heet het complex het Loek Loevendie Ballpark, vernoemd naar mede-oprichter en langdurig jeugdcoach Loek Loevendie, die onlangs 87 jaar werd. Een emotionele Loevendie zag hoe zijn naam werd onthuld, waarna hij werd gefeliciteerd door de spelers en coaches van het honkbalteam, maar ook een jeugd-softbalteam en vele anderen.

De aandacht werd daarna verplaatst naar het hoofd honkbalveld. Daar werden alle spelers/speelsters en coaches van het honkbal- en softbal-team van Amsterdam Pirates, maar ook van hun tegenstanders Hoofddorp Pioniers en UVV geïntroduceerd. Zij stelden zich op in het infield voor de volgende ceremonie en dat was de onthulling van het nieuwe ontwerp van de drie retired numbers, maar ook de bekendmaking van een vierde. Charles Urbanus, die na vorig seizoen stopte als Hoofd Coach, was verrast dat hij zijn naam hoorde toen bekend werd gemaakt dat zijn rugnummer 14 als vierde door de club werd 'retired'. Urbanus speelde nooit voor Amsterdam Pirates, maar was in de voorbije 25 jaar als coach betrokken bij verschillende niveaus binnen de club, waaronder jeugdteams. Voor zijn vele bijdragen aan de ontwikkeling van spelers binnen de club is besloten zijn rugnummer uit de roulatie te halen. Hiermee voegde hij zich bij Peter van Erk (35), Ronald Stoovelaar (5) en Rikkert Faneyte (19), van wie de rugnummers werden retired in 1989, 1994 en 2001.

Hierna namen Ronald Stoovelaar en Judith van Erk, die als eerste honkballer en softbalster Amsterdam Pirates vertegenwoordigden in het Nederlands Honkbal Team en het Nederlands Softbal Team, deel aan het gooien van de ceremoniële eerste bal. Stoovelaar ving de honkbal gegooid door Charles Urbanus, terwijl Van Erk een softbal gooit op voormalige teamgenoot Evelien Bode, die in 2004 als tweede jeugdspeelster van Pirates het Nederlands Team bereikte.

Ook tijdens de ceremonie ontving Amsterdam-pitcher Rob Cordemans de bal die hij had gegooid tijdens zijn 2.000e strikeout op 18 april.

De 'pre-game ceremony' eindigde met bloemen voor Home Plate Umpire Edwin Louisa, die vandaag actief was in zijn 200e competitie-wedstrijd in de Hoofdklasse.

De hiernavolgende drukbezochte wedstrijd was aanvankelijk een pitching-duel tussen Kevin Heijstek (Amsterdam Pirates) en Lars Huijer (Hoofddorp Pioniers). De honkslagen waren schaars, net als de punten. In de vierde inning opende Pioniers de score, waarna Pirates langszij kwam in de vijfde.

In een enerverende achtste inning scoorde Amsterdam Pirates drie punten. Op Paul Kirkpatrick kreeg Pirates twee honklopers na twee kostbare fouten. Dat leidde tot een 'double call' van de umpires, een protest, een bench-clearing en twee 'ejections'. Nadat een loper van Pirates het derde honk bereikte en safe werd gegeven terwijl er ook een out-call werd gemaakt, speelde Pioniers onder protest verder. Bijna tegelijkertijd ontstond er wat tumult bij het eerste honk en stroomden de dug-outs leeg. Dat leidde uiteindelijk tot de verwijdering van een speler van beide teams.

Amsterdam Pirates won de wedstrijd met 4-1. Het softbalteam van Pirates was ook succesvol en won hun double-header, 4-0 en 4-2.

(18 mei)

(later meer)

Speelschema, Standen & Uitslagen


...De spelers/speelsters van het honkbal- en softbal-team van Amsterdam Pirates en hun...
...tegenstanders Hoofddorp Pioniers en UVV staan op het veld voor de 'pre-game ceremony'...

...Een emotionele Loek Loevendie tijdens de onthulling wordt gefeliciteerd door de spelers en coaches van Amsterdam Pirates...

...Links: Speelsters van een jeugd softbalteam van Amsterdam Pirates feliciteren Loek Loevendie...
...Rechts: Rob Cordemans heeft zijn 2.000e strikeout-bal ontvangen van Hoofd Coach Brian Finnegan en Charles Urbanus...

...Links: Loek Loevendie is omringd door Ronald Stoovelaar, Charles Urbanus, Judith van Erk en Evelien Bode...
...die deelnamen aan het gooien van de ceremoniële eerste bal voor de wedstrijd...
...Rechts: Charles Urbanus brengt een groet nadat zijn rugnummer is 'retired'...

...Links: Peter van Erk, Ronald Stoovelaar, Rikkert Faneyte en Charles Urbanus poseren voor hun 'retired' rugnummer...
...Rechts: Umpire Edwin Louisa krijgt bloemen van Marco Stoovelaar voor zijn 200e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.