Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 juni 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Jan Kruijdenberg)

Marco Wels gestopt als Hoofd Coach van DSS
English

HAARLEM - Marco Wels heeft na de 14-4 nederlaag tegen Curaçao Neptunus op zondag (16 juni) besloten te stoppen als Hoofd Coach van DSS. Derde honk Coach José Baez neemt zijn taken nu over. Dirk van 't Klooster, Richard Tensen en Patrick Howell blijven ook actief in de staf als coach.

...Marco Wels gestopt als Hoofd Coach van DSS...
(© Foto: Jan Kruijdenberg)
Na het verlies op zondag staat DSS op 9-23 en op zevende plaats in de uit acht ploegen bestaande Hoofdklasse.

Hoewel de breuk plaatsvond op maandag maakte DSS dit pas twee dagen later (vandaag, woensdag 19 juni) bekend. Op dinsdag speelde DSS een inhaalwedstrijd bij Neptunus en verloor met 3-1. De ploeg stond toen onder leiding van José Baez.

In het persbericht stelt DSS: ,,In goed onderling overleg is besloten dat Marco Wels per direct (maandag 17 juni) stopt als hoofdcoach van DSS. Reden is het achterblijven van beoogde resultaten en doelstellingen. Tevens is het vanuit de (nog steeds) goede onderlinge teamsfeer maar matig gelukt een team te smeden dat representatief en herkenbaar honkbal speelt. Wij willen Marco hartelijk danken voor zijn inzet en wensen hem veel succes in de toekomst. Zijn taken zullen de komende tijd door de huidige coaching staf ingevuld en overgenomen worden.''

Marco Wels werd half september vorig jaar benoemd tot Hoofd Coach van DSS, nadat hij een week eerder was gestopt als Hoofd Coach van Quick Amersfoort, die hij toen in de Hoofdklasse leidde in zijn tweede seizoen bij de club. De afstand tussen zijn woonplaats en Amersfoort was de voornaamste reden om te stoppen. Bij DSS werd hij de opvolger van Jerry Breek.

Wels heeft bevestigd dat hij is gestopt bij DSS. Wels: ,,De combinatie van ambitie van DSS en realiteit plus een stukje mentaliteit kwamen niet meer overeen. En dan doe ik één en ander niet meer met plezier. En dat is voor mij altijd een voorwaarde. Er was een bepaald beeld van ambitie, er werd zelfs gesproken over de top-vier. Maar dat zit niet meer op één lijn.''

(19 juni)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.